Show la Dorohoi. Răsturnări spectaculoase de scor, însă doar egal la final

Marius ANGHEL 28 Feb. 2015, 17:01 Campionat

FCM Dorohoi a început anul în Liga a II-a cu un rezultat de egalitate, scor 2-2, în meciul ce a contat pentru cea de-a 17-a etapă a Seriei I, sâmbătă, pe stadionul 1 Mai. Dorohoienii au fost conduși în prima repriză, au întors scorul în partea a doua a jocului, însă au fost egalați.
 
Meciul a debutat în forță pentru FCM Dorohoi, care a forțat încă din primele minute. Prima ocazie importantă a meciului a venit în minutul 5 când gazdele au avut un gol anulat după ce Alexandru Marin a înscris, deși fusese semnalizat în offside. Dorohoienii au continuat să atace poarta buzoienilor, iar, în minutul 11, balonul a fost scos de pe linia porții cu capul, după un corner.

Deși jucătorii lui Colban s-au aflat mai mult în atac, cei care au deschis scorul au fost cei de la Gloria Buzău. În minutul 13, Dumitrescu a înscris cu un șut din lateral. S-a revenit la aceeași partitură, cu oaspeții în apărare și gazdele, acum, în urmărirea golului egalizato, dar până la pauză nu s-a mai produs nicio modificare pe tabela de marcaj.
 
Repriza secundă a fost începută foarte bine de moldoveni, care au reușit și egalarea în minutul 50. Alexandru Marin a șutat puternic de la 16 metri sub bara transversală. Jocul bun și ambițios al gazdelor a dus la întoarcerea rezultatului. În minutul 56, Grumezescu a reușit să înscrie pentru 2-1 după ce a reluat perfect cu capul în plasă o centrare venită dintr-o lovitură liberă executată de Ivașcă.

Buzoienii au replicat după numai șapte minute, iar, în minutul 63, Dăniță plonja spectaculos, lovea mingea cu capul și o punea perfect în vinclul porții adverse. Mai apoi, Gloria a forțat trecerea în avantaj și a mai avut o ocazie mare în minutul 75, când Pălimaru a trimis cu capul în transversală o centrare venită de pe partea dreaptă de la Dumitrescu. A fost ultima mare ocazie a jocului și rezultatul de egalitate pare echitabil.

VEZI GALERIA FOTO completă de la meci

În urma obținerii acestor puncte, FCM Dorohoi urcă pe locul 10 în Seria I, cu 14 puncte, profitând de retragerea Unirii Slobozia și a excluderii Săgeții Năvodari. De partea cealaltă, Gloria se distanțează la un punct de SC Bacău, care a pierdut surprinzător la Balotești, însă rămâne și mai în urmă față de Rapid CFR Suceava și Academica Argeș, ambele câștigătoare la „masa verde”.

FCM DOROHOI    2
GLORIA BUZĂ‚U    2

Al. Marin ”51, Grumezescu ”56 / Cl. Dumitrescu ”13, Dăniță ”62

Hărăguță – A. Vlaicu, Cososchi, Luca (cpt.), Pavăl – Vrabie (Mateiuc ”90), Ghiviziu (Orășanu ”76), Aug. Ivașcă, Barabaș – Grumezescu, Al. Marin
Rezerve neutilizate: Prisacă – Juncănaru, Amarinei, Chiorescu, Stancoschi
Antrenor: Vespazian Colban

Cr. Stoicescu – I. Ghinea, Ct. Vlaicu (D. Burlacu ”52), G. Ghiță, Dăniță (cpt.) – N. Popescu (Bobe ”66), G. Marcu, Cl. Dumitrescu (Răduca ”90+2), Al. Drăguț – Mug. Dedu, Pălimaru
Rezerve neutilizate: D. Sârbu – Koprindzhiyski, Hristian, Tigoianu
Antrenor: Viorel Ion

Stadion: 1 Mai (Dorohoi); Spectatori: 400; Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Florin Alexandru Vișan și Daniel Vlase (ambii din Galați); Jucătorul meciului: Alexandru Marin.

Sursa: Dorohoi News
Foto: Andrei BIRTA

Marius ANGHEL 28 Feb. 2015, 17:01 Campionat
Pe aceeași temă