Marius Baciu: „Foarte probabil că nu vor mai apărea nume noi, dar asta nu înseamnă că nu ar putea să mai vină jucători”

Marius ANGHEL 30 Jan. 2015, 18:06 Pregătiri, amicale
Marius Baciu:**

Academica a obținut miercuri prima victorie într-un meci amical, reușind să se impună cu scorul de 3-1 în fața celor de la CS Tunari. Acest succes a fost analizat de către tehnicianul Marius Baciu, însă nu a putut trage vreo concluzie în momentul de față, dat fiind faptul că mai este mult de lucru până la cristalizarea unui prim unsprezece în vederea începerii partidelor oficiale.

– Care sunt concluziile după meciul amical de miercuri?
– Prea multe nu sunt de pus pentru că toți jucătorii au avut minute egale de joc, am vrut să rulez tot lotul. A fost un test prin care am vrut să văd jucătorii la treabă. Nu pot să spun decât că în momentul de față sunt mulțumit de felul în care se prezintă băieții la antrenamente și de faptul că fiecare dintre ei mai are de lucrat. Meciurile amicale pe care le vom efectua în Turcia și mai ales cele pe care le vom disputa după aceea vor fi foarte importante și ne vor ajuta să cristalizăm un prim unsprezece pentru prima partidă oficială a returului de campionat.

– Ce ne puteți spune despre nigerianul Djaspa?
– Referitor la Djaspa nu pot să vă spun prea multe. Este un jucător care se vede că are multe calități și are, așa cum spunem noi, foame de performanță. O să vreau să îl văd la joc și în perioada următoare, o să mai joace și o să mă decid ulterior. Din câte știu are și o situație mai complicată, dar asta o să analizăm în momentul în care am ajunge la o asemenea situație.
 
– Unde a jucat ultima dată?
– Eu știu că el provine de la o academie din Qatar și se vede că are niște calități bine puse la punct și foarte bine dezvoltate. Acesta a mai jucat apoi în liga secundă din Belgia, după care a ajuns în Lituania. Am discutat și noi cu impresarul acestuia și ne-a anunțat că el vrea o portiță mai mare spre Europa și se pare că a ajuns la concluzia că România are un campionat mai valoros decât alte țări, ceea ce nu poate să fie decât un lucru îmbucurător pentru noi.

– Va pleca în cantonamentul din Antalya?
– Foarte probabil că va merge cu noi în Turcia, dar asta nu reprezintă o garanție că va continua la echipa noastră și după aceea. Totul depinde de el și de modul în care se va pregăti.
 
– Despre spaniolul Guerra ce ne puteți spune?
– Este un jucător valoros. Noi am vrut să avem o mare concurență în linia de atac și de aceea am apelat la serviciile sale. Numai că nici el nu a prea jucat în ultima perioadă și acest lucru se poate observa la un moment dat. Credem foarte mult în calitățile sale și suntem convinși că ar putea să ne ajute în meciurile ce ar urma de acum înainte.
 

– Vor apărea nume noi până la plecarea în Antalya?
– Foarte probabil că nu vor mai apărea nume noi, dar asta nu înseamnă că, în timpul cantonamentului sau chiar după aceea, nu ar putea să mai vină jucători la echipa noastră. O să vedem cum vor sta lucrurile. Noi am vrut să avem soluții importante la categoria sub 21 de ani, dar și la nivelul atacanților am vrut o concurență mai mare, lucru care poate să ne ajute pe viitor. Este un lucru sănătos în echipa noastră să avem mai mulți jucători valoroși pe un post, element ce ne poate ajuta într-o competiție așa de lungă cum este un campionat ce mai are 16 meciuri.

Sursa: Ziarul Top

Marius ANGHEL 30 Jan. 2015, 18:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă