Dragomir, văzut ca salvatorul Ligii 2. Reacții ale conducătorilor: „Va fi omul cel mai potrivit pentru a conduce LPF2”

Marius ANGHEL 08 Jan. 2015, 18:40 Special

Fără realizări importante de la înființarea sa, dar cu un mare minus obținut prin ratarea vânzării la comun a drepturilor TV a jocurilor din liga secundă, asta și datorită piedicilor puse de Federația Română de Fotbal (FRF), Liga Profesionistă de Fotbal pentru Liga 2 (LPF2) ar putea să se reorganize în această iarnă și partea a doua a sezonului în curs pentru a avea succes în campionatul următor. În această privință, mai mulți președinți ai cluburilor din Liga 2 propun ca Dumitru Dragomir, fostul conducător al LPF, să fie instalat în fruntea forului ai cărui membri sunt. „Corleone” este văzut ca un salvator al ligii inferioare.

Ștefan Stana (ACS Berceni), Pavel Piroș (Șoimii Pâncota), Ionuț Ivan (FC Olt) și Constantin Prepeliță (Unirea Slobozia) sunt unii dintre conducătorii cluburilor din Liga 2 care au vorbit sau propus ca Dumitru Dragomir să devină noul președinte al LPF2. În emisiunea „Trafic Sport” de la Sport Total FM, cei amintiți mai sus au vorbit despre această posibilitate. Auraș Brașoveanu, actualul președinte, nu va fi îndepărtat din conducerea Ligii, ci va fi „vicepreședinte, sau prim-vicepreședinte”, pentru a i se recunoaște meritele ca inițiator al acestui proiect.

Stana spune că i-a „lansat un SOS pentru Liga 2 lui Dragomir” pentru că el „a trecut prin asemenea momente, știe cu ce se mănâncă” și cum să conducă o Ligă Profesionistă de Fotbal. Ivan, vicepreședinte al LPF2, crede că aducerea lui Mitică Dragomir ar fi benefică, considerând că „LPF2 este o variantă de a relansa fotbalul românesc”. Conducătorul grupării slătinene are planuri mari, dezvăluind că se vrea ca „Liga 2 să fie o soluție de rămânere în viață a cluburilor care retrogradează”. Mai mult, de la Slobozia, Prepeliță crede că „în proiectul ăsta se va implica și FRF-ul și mulți sponsori vor veni alături de noi”.

Cel mai tranșant și împotriva rămânerii lui Auraș Brașoveanu la conducerea LPF2 este Pavel Piroș, președintele și finanțatorul echipei Șoimii Pâncota: „nu ne-a susținut cum trebuie și nu ne-a ajutat”, au fost cuvintele omului de afaceri din județul Arad. Acesta crede că Dumitru Dragomir „va fi omul cel mai potrivit pentru a conduce Liga 2” și că areîncredere în tandemul Chivorchian – Dragomir”.


Iată cum au sunat, în întregimea lor, reacțiile conducătorilor din Liga 2 în privința posibilității ca Dumitru Dragomir să vină ca președinte la LPF2:

Stana: „Poate fi un liant între FRF și LPF2”

Ștefan Stana, unul dintre cei care au venit cu această propunere, spune că Dragomir are experiența necesară pentru a pune umărul la salvarea ligii secunde. „Inițiatorul înființării LPF2 este Auraș Brașoveanu. A muncit mult pentru asta și nu îi diminuează nimeni meritele. Eu m-am gândit că el trebuie să crească lângă cineva de la care are ce învăța și m-am gândit la Dumitru Dragomir. I-am lansat un SOS pentru Liga 2 lui Dragomir. El ne-a cerut un răgaz să analizeze cum poate ajuta Liga 2. Nu a spus că vine de mâine, a zis că trebuie să se gândească. Poate fi un liant între FRF și LPF2. O să am o întâlnire cu Auraș și în urma discuției să-l lămuresc care sunt treburile. Nimeni nu vrea să-l dea la o parte. Va fi vicepreședinte, sau prim-vicepreședinte. Vom vedea.

Dumitru Dragomir este în această mișcare sportivă de zeci de ani. Am zis că ne trebuie un om cu experiență. El a trecut prin asemenea momente, știe cu ce se mănâncă. Cunoscându-l cât este de ambițios și loial față de fotbal, trebuie în anumite momente grele să vină să ne sprijine. Până acum nu am avut așa mari probleme, dar acum problemele sunt foarte mari. Încă sunt echipe care nu recunosc ce greu o duc. Trebuiesc ajutate puțin echipele, pentru că și cheltuielile sunt foarte mari la noi”, a declarat președintele echipei ACS Berceni.

Piroș: „Domnul Brașoveanu nu ne-a susținut cum trebuie și nu ne-a ajutat”

Președintele echipei Șoimii Pâncota, Pavel Piroș, a intervenit la Sport Total FM și și-a spus la rândul său părerea: „Aveam și eu această informație. Este o propunere bine venită și o susțin de pe acum. Va fi omul cel mai potrivit pentru a conduce Liga 2. Această propunere va fi susținută și de celelalte echipe din partea de Vest a țării. Părerea mea este că domnul Brașoveanu nu ne-a susținut cum trebuie și nu ne-a ajutat. Domnul Dragomir are o experiență enormă în acest fotbal și voi face totul pentru a-l susține. Aș dori foarte multă transparență, toate Aunările Generale să fie foarte bine organizate, pentru că de fiecare dată au fost niște povești acolo care nu ne-au interesat. Vrem niște bani din drepturile TV așa cum a fost și până acum, mai puțin 2014. Vrem să obținem mici beneficii care să ajute cât de puțin fiecare club în parte, pentru că orice sumă este binevenită la orice club din Liga 2. Am încredere în tandemul Chivorchian – Dragomir, oameni cu experiență în fotbalul nostru cum nu prea vezi prin alte părți”, a declarat Piroș în emisiunea „Trafic Sport”.

Ivan: „Vrem ca acest LPF2 să relanseze fotbalul românesc”

Ionuț Ivan, președintele FC Olt și a confirmat informația: „Am fost și eu anunțat despre această întâlnire, dar am înțeles că a fost vorba despre o simplă discuție. Vor să facă această propunere și au dorit să aibă o întâlnire cu domnul Dragomir de principiu. Orice decizie în acest sens se va judeca într-un Comitet Executiv și numai acolo aceste hotărâri au putere. Este o propunere care, cu singuranță, este susținută de mulți reprezentanți. Vom vedea săptămâna viitoare când vom avea o întâlnire între toți reprezentanții Ligii 2. Din ce știu, nu este singura propunere… Acest LPF2 se bucură de atenția multor oameni de fotbal… Vom apărea și cu declarații de presă, cu nume, cu tot ce trebuie adus la curent despre asta. Vineri vom avea o discuție telefonică cu toți președinții și vom hotărî când să ne întâlnim la București. La ora asta, LPF2 este o variantă de a relansa fotbalul românesc. Domnul Brașoveanu nu va fi dat la o parte pentru că are meritul lui. Fără munca dânsului acest proiect nu ar fi avut viață.

În acest fotbal românesc trebuie să avem răbdare. Vrem ca acest LPF2 să relanseze fotbalul românesc. Din păcate, în Liga 1 s-au desființat deja două echipe și nu dorim ca asta să se repete în viitor. Vrem ca Liga 2 să fie o soluție de rămânere în viață a cluburilor care retrogradează”.

Prepeliță: „Trebuie să ne întâlnim toți, cât mai repede, și să urnim acest proiect”

Președintele Unirii Slobozia, Constantin Prepeliță, a declarat că are toată încrederea în fostul șef al LPF, pe care îl cunoaște de pe vremea când ambii erau la FC Scornicești, unul ca jucător și altul ca președinte.

„Cred că este o decizie bună și va fi ceva benefic pentru Liga 2. Avem nevoie cu un om care are o astfel de experiență. Dânsul mi-a fost președinte pe vremea când eu jucam la FC Scornicești și-l cunosc foarte bine. Se vede că până acum nu a mers ceva și cred că prin venirea domnului Dragomir bunul mers al Ligii 2 va fi îmbunătățit. Dacă nu apare un astfel de ajutor, nu vom avea de câștigat. Nu cred că vor fi probleme la FRF, știind cât de vulcanic e câteodată domnul Dragomir.

Trebuie să ne întâlnim toți, cât mai repede, și să urnim acest proiect. Sper ca toți colegii să vină la această întâlnire. Trebuie să vorbim și despre noul sistem competițional. Trebuie să vedem ce înseamnă o serie sau ce înseamnă două, că nu știm exact câte echipe vor lua startul.

Nu se putea trata cu televiziunea, după ce campionatul începuse. Sperăm ca domnul Dragomir să pună la punct și acest aspect. În proiectul ăsta se va implica și FRF-ul și mulți sponsori vor veni alături de noi”, crede Constantin Prepeliță.

Dragomir e pe gânduri: „Ajutorul meu va fi evident, iar ei vor fi într-un câștig total, dar nu sunt hotărât la această oră”

Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, a intervenit și el la Sport Total FM pentru a discuta despre această propunere, dezvăluind că deocamdată nu s-a decis dacă să accepte să se implice sau nu.

„Sunt un om care sunt căutat, încă sunt verde și mai am ceva de spus în viața asta. Ei s-au gândit că pot să-i ajut. Am avut discuții cu ei și le-am spus că pot să-i ajut fără niciun leu, dar în momentul când aduc bani aș putea să primesc și eu o parte, dar va fi cale lungă până acolo… Nu mi-am dat încă acordul, dar le-am spus că aș putea să-i ajut. Trebuie să mă întâlnesc cu avocații și să văd, pentru că sursele de finanțare sunt destul de precare în acest moment.

Bineînțeles că ajutorul meu va fi evident, iar ei vor fi într-un câștig total, dar nu sunt hotărât la această oră. S-ar putea să particip la acea adunare, chiar dacă nu-i voi ajuta, dar câteva sfaturi tot le voi da. Sunt conștient că mă înham la o muncă de 24 de ore din 24, deplasări peste deplasări, nu numai să stai pe un scaun. Sursele financiare pentru cluburi asta e principalul obiectiv. Acolo trebuie să faci bani, astfel ce să faci acolo. Dacă mă voi decide, îmi voi face o strategie, va fi extrem de greu, dar cred că voi reuși”, a spus Dumitru Dragomir la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport”, care a declarat că FRF nu ar trebui să se ocupe de primele două ligi: „După mine, FRF nu ar trebui să se ocupe de Liga 1 și 2. Ei trebuie să se descurce cu Liga 3, echipele naționale și echipele de juniori. Ce bani se duc la FRF de la Liga 2, ce cotizații? Nu cred că se duc 2.000 de euro anual de la Liga 2 către FRF. Și să nu confundați amenzile ce le primesc…”.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 08 Jan. 2015, 18:40 Special
Pe aceeași temă