Un personaj important din fotbal îi cere ajutorul lui Dumitru Dragomir pentru redresarea Ligii 2: „Un om cu experiența lui ar fi de mare folos pentru LPF2”. Reacția lui „Corleone”

UPDATE 18:10: Contactat de Liga2.prosport.ro, Dumitru Dragomir, fostul președintele al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a confirmat discuțiile cu mai mulți conducători ai cluburilor din Liga 2 pentru a se implica la LPF2. Acesta e tentat să accepta propunerea pentru a demonstra că cei care au decis îndepărtarea sa de la LPF s-au înșelat.

„Vreau să demonstrez că omul sfințește locul. Într-adevăr, am avut o discuție cu mai mulți oameni de la Liga 2, le-am spus că aș putea să vin, dar nu ca salariat. Vreau să fiu eu cel care pune lucrurile la punct, pentru că am mai făcut o Ligă, dar se bucură alții de ea. Vreau să demonstrez celor care m-au dat afară că un lucru bun e făcut de specialiști, nu de amatori. Ideea mea a fost să nu mai intru în fotbal, încă nu sunt convins, dar au fost foarte insistenți și sunt tentat să-i ajut, pentru că lucrurile la Liga 2 sunt grave”, a spus, în exclusivitate, Dumitru Dragomir pentru Liga2.ro.

Articol scris de Cristian VOICU


Înființarea Ligii Profesioniste de Fotbal pentru echipele din Liga 2 (LPF2) era văzută de conducătorii cluburilor din acest eșalon ca o speranță pentru o organizare mai bună și pentru redresarea financiară. Totuși, socotelile acestora nu au fost deloc așa cum se imagina, primul șoc de care s-au lovit fiind în privința vânzării drepturilor TV. Din ce în ce mai sărace, cluburile ar fi putut primi o bulă de oxigen chiar și cu acei bani puțini care ar fi venit de la televiziunile care ar fi dorit să transmită meciuri, așa cum s-a întâmplat și în sezoanele trecute.

LPF2 nu a reușit să obțină nici până acum semnarea convenției anuale de către FRF prin care organismul condus de Auraș Brașoveanu să preia organizarea competiției din al doilea eșalon al fotbalului românesc. Amânați de forul federal, oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal 2 au primit la finalul lunii octombrie o lovitură sub centură de la Consiliul Concurenței, organism care le-a comunicat că nu au dreptul de a vinde la comun drepturile TV, deoarece nu sunt organizatorii de facto ai competiției. Fără convenția anuală mai sus amintită, tot ceea ce înseamnă Liga 2 se află tot sub tutela FRF.

Lucrurile au stagnat până acum, nu s-a făcut niciun progres, iar președintele LPF2 și membru în Comitetul Executiv al FRF, ca reprezentant al cluburilor din Liga 2, Auraș Brașoveanu, are probleme după ce Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Galați l-a trimis în judecată, în stare de libertate, sub acuzarea de uz de fals și tentativă de înșelăciune pentru prejudiciile cauzate de Dunărea Galați, clubul pe care l-a condus până acum un an.

În ultima vreme, tot mai mulți conducători ai echipelor din Liga 2 și-au exprimat nemulțumirea față de Liga Profesionistă de Fotbal 2 și de activitatea președintelui acestuia, Auraș Brașoveanu, astfel că s-a auzit din mai multe direcții posibilitatea de a-l înlocui. Pavel Piroș, președintele echipei Șoimii Pâncota, a fost unul dintre cei care au spus că nu crede că „domnul Brașoveanu este cel mai potrivit pentru a conduce LPF2”.

„L-am rugat să ne ajute fiindcă fotbalul din Liga 2 e la un pas de dispariție”

De curând, Ștefan Stana, președintele echipei ACS Berceni și cel de-al doilea reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, a vorbit despre aceste zvonuri critice asupra lui Brașoveanu și spunea că „nimeni nu este bătut în cuie”. Acesta chiar a făcut următorul pas în încercarea de a aduce în acest organism un personaj cu experiență care i-ar putea ajuta în redresarea situației de la LPF2.

„Am vorbit cu Mitică Dragomir și l-am rugat să ne ajute fiindcă fotbalul din Liga 2 e la un pas de dispariție. Un om cu experiența lui ar fi de mare folos pentru LPF2. Momentan mi-a spus că se va gândi la propunerea mea și îmi va da un răspuns când se va hotărî”, a spus Stana pentru Liga2.ro.

 

Oficialul clubului din Berceni a declarat că în momentul în care va primi un răspuns pozitiv de la Dumitru Dragomir va aduce în discuție acest subiect, în atenția cluburilor din Liga a 2-a membre a LPF2. „Momentan nu se pune problema să-l schimbăm pe Auraș Brașoveanu cu Mitică Dragomir, dar venirea acestuia în conducerea LPF2, într-o formă sau alta, ar fi un mare plus pentru cluburile din acest eșalon”, a mai spus Stana.


Declarații ale conducătorilor din Liga 2 cu privire la actuala situație a LPF2 și a drepturilor TV:

„Suntem niște nebuni, băgăm bani în fotbal să vedem fotbal, să mulțumim localnicii, dar mai trebuie făcute multe lucruri. Trebuie făcut ceva ca să atragem oamenii în fotbal. O să vedeți câte echipe vor mai rămâne la startul returului în toate ligile. Problema cu drepturile TV se va rezolva pe parcurs și nu vreau să intru acum în polemică cu diferite persoane. Trebuia să ne lase să negociem fiecare în parte cu televiziunile, era previzibil că nu vom lua nimic, în condițiile în care nu s-a plecat la drum cu o singură serie. Se vehiculează că după Sărbători ne vom întâlni, noi, conducătorii cluburilor, și se va ridica și această problema. Nu cred că domnul Brașoveanu este cel mai potrivit pentru a conduce LPF2″, a declarat Pavel Piroș, președintele echipei Șoimii Pâncota.

„E doar părerea unora, dar nimeni nu este bătut în cuie. Când vom avea o întâlnire a tuturor președinților, ne vom spune o părere atunci. Discuții au fost, dar în momentul în care se vor finaliza aceste discuții, vă vom ține la curent”, a spus Ștefan Stana, președintele echipei ACS Berceni, despre criticile mai multor conducători din Liga 2 despre Brașoveanu.

„Aștept să ne întâlnim și să transăm situația drepturilor TV. Eu nu am participat la întâlniri pentru că aș fi fost mai tranșant. Eu aș fi spus că, dacă nu se rezolvă patru etape, nu jucăm. Să vedem ce se întâmplă. Dacă noi nu putem, să aranjeze Federația și să luăm și noi niște bani pentru că sunt meciuri interesante”, a declarat primarul Tărlungeniului și președintele de onoare al echipei Unirea Tărlungeni, Iosif Kiss.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ și Marius ANGHEL

Pe aceeași temă