Farul și CF Brăila s-au întrecut în ratări imense

FC Farul și CF Brăila au încheiat la egalitate, 0-0, partida jucată ieri, la Constanța, în etapa a opta a Ligii a II-a la fotbal, seria întâi. Ambele echipe au irosit situații de gol foarte mari, nereușind să înscrie nici din apropiere, nici față în față cu portarul. CF Brăila a avut și o bară, iar finalul de meci i-a aparținut Farului, care a alergat după victorie. În urma acestei remize, constănțenii rămân cu o singură victorie până acum, strângând opt puncte în opt meciuri și ocupând locul nouă.

După o primă repriză în care niciuna dintre echipe nu și-a creat vreo ocazie de gol, partea a doua a fost mult mai animată, cu situații de ambele părți, mari cât roata carului. O perioadă s-a jucat pe contre, care pe care, pentru ca, pe final, „marinarii” să ia cu asalt poarta brăileană, în căutarea victoriei, însă nu l-au putut învinge pe goal-keeper-ul Cristian Mitrea.

În minutul 56, golgheterul Farului, Enciu, a avut un gol anulat, pe motiv de ofsaid, după care CF Brăila a irosit două ocazii rarisime, prin Iordache (64 – bară din apropiere) și Onofraș (64 – din careu, singur cu portarul). Scăpată cu fața curată din aceste situații grele, Farul a apăsat pe accelerație și a dominat finalul de meci, ratând trei ocazii enorme, autori D. Ciobanu (75 – nu a marcat de lângă bară), Băjan (81 – a cărui minge din lovitură liberă a fost scoasă ireal de portar de la vinclu) și Enciu (87 -s căpat singur, nu l-a putut învinge pe goal-keeper-ul advers). Pe lângă aceste situații, Farul s-a mai arătat periculoasă prin Cârstoiu (81) și Pâslaru (87), ale căror șuturi-bombă nu și-au atins ținta.   
 

Marian Pană: „Nu am ce să le reproșez băieților”

„CF Brăila ne-a surprins puțin în prima repriză și o perioadă după pauză, dar finalul de meci a fost al nostru. S-au ratat ocazii colosale. Nu am ce să le reproșez băieților, s-au dăruit. Am fost poate și lipsiți de șansă, neputând înscrie din acele situații mari, dar am avut și noroc că nu au punctat și adversarii. Sunt mulțumit că echipa a tras la maximum”, a declarat Marian Pană. „S-au întâlnit două formații cu foame de puncte. Jocul nu ne-a pus nicio problemă 70 de minute, dar apoi, după ratarea lui Onofraș, s-a întors împotriva noastră și puteam chiar și pierde”, a spus și Alin Pânzaru.

Directorul sportiv al Farului, Cosmin Șișcu, trimis în tribună

Marian Pană a fost în pericol să fie trimis în tribună de arbitrul Marius Chițu, din Târgoviște, pentru proteste, „cavalerul” acordându-i tehnicianului un ultim avertisment. Totuși, din același motiv, centralul a eliminat de pe banca Farului un oficial, directorul sportiv Cosmin Șișcu, în minutul 59. „Arbitrul ne-a enervat prin toate deciziile sale, dar nu spun că a influențat rezultatul”, a comentat Marian Pană. „Arbitrajul a fost ciudat. Sunt arbitri fără personalitate. Nu cred că a fost rea-voință, atât pot, sunt limitați”, a spus și Alin Pânzaru.

FARUL CONSTANȚA  – CF BRĂ‚ILA 0-0

S. Ciucă – Băjan, D. Ciobanu, Miulescu, Szalkai – Cârstoiu, Ochia (cpt.) (Arotăriței ”85) – Scărlătescu (Pîslaru ”74), R. Neagoe, I. Plămadă (Bg. Dumitru ”31) – Enciu
Rezerve neutilizate: Vl. Neagu – V. Ion, Cl. Popa, Straton
Antrenor: Marian Pană

Cr. Mitrea – M. Dima (G. Iordache ”31), L. Ivan, Olenic, Stănciulescu – Pușcașu, Petean – B. Spătaru (St. Nicoliță ”75), G. Niță, S. Frunză (cpt.) (Spiridon ”90) – Onofraș
Rezerve neutilizate: Leu – Ghiocel, Mucuță, Necoară
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Farul (Constanța); Spectatori: 300; Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Răzvan Mihai Dobre (Târgoviște) și Mihăiță Necula (București); Jucătorul meciului: Cristian Mitrea

Sursa: Ziua Constanța
Foto Alexandru RAITA

Pe aceeași temă