Pas cu stângul pentru FC Bihor în noua ediție de campionat

Mihai Andries 08 Sep. 2014, 13:07 Campionat

Deși a întâlnit o nou-promovată, pe AFC Fortuna, orădenii au dat sâmbătă, la Stadionul „Iuliu Bodola”, de o echipă bine închegată, care a închis bine culoarele și a fost periculoasă în faza ofensivă atunci când a avut prilejul. În acest context, bihorenii care au ratat mult, dar au avut și greșeli în defensivă, au fost nevoiți să se recunoască învinși cu scorul de 1-3, în cadrul etapei a II-a a Seriei a II-a din Liga a II-a.

Foarte motivați, oaspeți, care au declarat că vin la Oradea după toate cele trei puncte puse în joc, au început mai bine și în minutul 14, pe un contraatac, Munteanu a pătruns bine și i-a pasat în dreapta lui Honciu, care din 12 metri a șutat imparabil, învingându-l pe portarul Fildan.

După primirea golului, orădenii au ieșit la joc și în minutul 25, R. Lukacs a șutat plasat din 12 metri la colțul lung, însă portarul Popescu a respins cu dificultate. Apoi, în minutul 34, după o centrare a lui Mihuț, R. Lukacs a reluat cu capul peste poartă din 7 metri, deși era nemarcat. În replică, în minutul imediat următor, s-a consemnat un atac periculos pentru Fortuna, iar Antohi de la 6 metri a trimis în bara dreapta din întoarcere.

Finalul primei reprize a mai consemnat și în tribună o agitație, fiindcă un spectator a făcut o criză de epilepsie, însă au intervenit medicii de la ambulanță, iar acesta și-a revenit și a rămas să urmărească meciul până la final.

VEZI O AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA MECIUL FC BIHOR – AFC FORTUNA 1-3

În repriza a doua, când se credea că orădenii vor reuși să înscrie pentru a restabili egalitatea, în minutul 51, oaspeții au „lovit” din nou, după un contraatac perfect purtat de Fortuna. Mingea a ajuns la Minciună, care a finalizat cu un șut de la 16 metri în colțul lung.

Nu a trecut însă decât un minut și cel mai periculos jucător al bihorenilor s-a bătut la o minge în careu, portarul I. Popescu l-a faultat. Acesta a primit cartonașul galben, lovitura de la 11 metri a executat-o tot R. Lukacs, numai că a ratat, a trimis pe mijlocul porții, iar I. Popescu a reușit să respingă cu piciorul. Fiind pe val, FC Bihor a obținut un alt penalty, în minutul 68, prin același R. Lukacs, care a fost faultat acum de Șandru. A executat tot el penalty-ul, dar de această dată a înscris.

În fine, când FC Bihor a alergat după egalare, oaspeții i-au taxat din nou, în minutul 76, la o greșeală în defensiva orădeană, când jucătorii Fortunei au combinat ușor în careu și după ce Munteanu s-a distrat cu apărarea, a șutat de la 14 metri, portarul Fildan a respins până la Zsiga, care a înscris apoi fără probleme.

La scorul de 1-3, gazdele nu au mai avut puterea să revină, deși până la final se mai putea acorda un penalty, tot pentru un fault asupra lui R. Lukacs, făcut de portarul I. Popescu, care l-a tras de tricou în careu pe atacant, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, cu toate că la final, chiar antrenorul celor din Câmpina, Florin Stăncioiu, a recunoscut că „acesta a fost penalty mai clar decât primele două”. A fost o fază importantă a jocului, pentru că dacă s-ar fi acordat lovitură de pedeapsă pentru orădeni, portarul oaspeților trebuia și avertizat și cum mai avea un cartonaș galben, automat urma a fi eliminat.

În cele din urmă, victoria a fost meritată a echipei prahovene, care, conform antrenorului Stăncioiu, are ca obiectiv în acest sezon clasarea între primele trei locuri.

FC BIHOR – AFC FORTUNA 1-3
R. Lukacs (69 – penalty) / Honciu (14), Minciună (51), Zsiga (75)

FC Bihor: Fildan – Pascariu, Bactăr, Țoca (min. 35 Speroni) – Mihuț – cpt. (min. 74 Lorincz), C. Străuț, Sorian, Letan – Nichita (min. 74 Dobrescu), R. Lukacs și Cr. Cigan. Antrenor: Alexandru Pelici

Fortuna: I. Popescu – Dobrosavlevici, M. Marin (cpt.), Șandru, Damian – Cioinac, Minciună – V. Munteanu (min. 79 Aldea),  Honciu, Antohi (min. 57 Zsiga)  – Chipirliu (min. 66 Velici). Antrenor: Florin Stăncioiu
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Petru Marian Gaspar (Timișoara) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj Napoca).

Sursa: FC Bihor

Mihai Andries 08 Sep. 2014, 13:07 Campionat
Pe aceeași temă