Straton și Chiș, ultimele noutăți la Farul

Mihai Andries 06 Aug. 2014, 10:42 Pregătiri, amicale

La FC Farul au sosit alți doi jucători, portarul Claudiu Chiș (22 de ani) și fundașul central Bogdan Straton, care va împlini 31 de ani în scurt timp, pe 23 august. O decizie în cazul celor doi se va lua în perioada următoare. Claudiu Chiș vine de la Juventus București (Liga a III-a), iar mai mulți ani a jucat la FC Zalău. Bogdan Straton (foto), care poate evolua și mijlocaș defensiv, este mai cunoscut, el jucând și în Liga I cu CSMS Iași. Ultima dată a activat la FC Clinceni.

„A venit un portar tânăr, de perspectivă, care se află în probe, și stoperul Straton. În acest moment, considerăm că sunt dezechilibrate trei posturi, mai având ceva probleme la nivelul fundașilor centrali, al fundașului stânga și în atac, unde suntem încă în căutări, nu găsim jucătorul de profilul dorit de Marian Pană – marcatorul înnăscut. Degeaba muncești și aduci mingea în fața porții, dacă nu și concretizezi în gol acțiunile create. Ar fi o muncă în van să nu poți finaliza efortul echipei”, a declarat Auraș Brașoveanu, președintele Farului.

Au patru portari în lot

„Marinarii” au avut, ieri, în program două antrenamente, la care au participat 25 de jucători: Vl. Neagu, L. Marin, M. Popa, Chiș – portari; Băjan, Cl. Popa, D. Ciobanu, Miulescu, Straton, Buzea, Szalkai, Scărlătescu, Bardu, Pâslaru, Beșleagă, Ochia, R. Neagoe, Cârstoiu, D. Stan, V. Ion, Caciandone, R. Dumitru, Răduca, Muscă și Igiroșanu – jucători de câmp. După meciul amical cu Dunărea Călărași, Farul a renunțat la mai mulți jucători, atât din lotul de anul trecut (Ghinea, Puia, I. Florea, Coteanu), cât și dintre cei veniți în probe (M. Ion, Boldea, Panait). Astăzi, antrenorul Marian Pană va trage linia finală în privința lotului, urmând ca, de mâine și până vineri, 15 august, Farul să se afle la Predeal, pentru cantonamentul montan.

„E greu să fii profesionist cu o asemenea atitudine”

„Disputa cu Dunărea Călărași a fost ultimul test înainte de plecarea în stagiul de la Predeal. În urma analizei pe care a făcut-o, antrenorul Marian Pană a ajuns la concluzia că o serie de jucători nu se ridică la pretențiile lui ori nu intră, ca structură fotbalistică, în schema tactică pe care o gândește, nu s-ar plia pe ce dorește dânsul în noul sezon. Jucători precum Ghinea, Florea și Puia ar fi fost a treia soluție pe posturile lor, ceea ce reprezenta o problemă atât pentru ei, cât și pentru club. Să stai un sezon întreg fără să ai șansa de a evolua ar însemna să-ți cam închei cariera. Urmează ca mâine (n.r. astăzi) să creionăm în proporție de 95% lotul cu care vom aborda noul sezon. În ce-l privește pe Marius Ion, acesta avea calitate, dar venea după o operație care l-a ținut departe de gazon timp îndelungat, ceea ce se cunoștea. N-avem timpul necesar să-i acordăm o perioadă pentru a intra în forma sportivă. Timpul ne presează. Coteanu a dispărut imediat după ce a venit Marian Pană, parcă a doua zi, apoi a revenit, dar e greu să fii profesionist cu o asemenea atitudine. Încercăm să creăm un lot care să ne dea încrederea că putem realiza obiectivul propus, clasarea în primele șase poziții”, a detaliat Auraș Brașoveanu.

Robert Neagoe și Ferdi Ghenciu s-au accidentat

De la pregătirea de ieri a echipei a absentat mijlocașul Ferdi Ghenciu, care a suferit o entorsă de gleznă în meciul cu Dunărea Călărași. Tânărul jucător a purtat o atelă ghipsată până ieri, lucrând doar la sală, iar de astăzi, va începe alergările ușoare. Un alt mijlocaș, Robert Neagoe, nu a dus la capăt primul antrenament de ieri, simțind dureri la gamba dreaptă. De asemenea, Moroșanu a fost învoit pentru rezolvarea unor probleme personale. Stagiul montan este dedicat în mare măsură fortificării fizice, însă este posibil ca Farul să dispute și o partidă de verificare. „Avem doar contacte legate de posibilitatea susținerii unui joc de verificare. Sunt mai multe echipe în zonă, iar Marian Pană va hotărî dacă e oportun să jucăm și un amical”, a mai spus Auraș Brașoveanu.

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 06 Aug. 2014, 10:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă