Craiovenii se pregătesc alături de Mutu în Turcia!

Marius ANGHEL 03 Feb. 2014, 16:48 Pregătiri, amicale

CS Universitatea a început astăzi al doilea cantonament al iernii, în aceeași bază sportivă pregătindu-se și deținătoarea Cupei României, Petrolul Ploiești.

După un week-end în care s-a pregătit pe terenul sintetic al Centrului Olimpic de la Izvorani, lotul echipei CS Universitatea Craiova a decolat în această dimineață spre Antalya, pentru cel de-al doilea cantonament al acestei ierni, programat în perioada 3-15 februarie. Delegația va fi cazată la hotelul de cinci stele „Kaya Riu” și va avea la dispiziție baza sportivă folosită recent și de campioana Turciei, Galatasaray Istanbul. În preajma juveților se va afla și Adrian Mutu, cel care revine în Turcia alături de Petrolul Ploiești, formație care, ca și CS Universitatea, și-a întrerupt, pentru o scurtă perioadă, pregătirea pe tărâm otoman. „Lupii galbeni” au plecat încă de ieri spre Antalya, chiar Adrian Mutu fiind cel care a fost aproape să piardă decolarea, întrucât își uitase pașaportul.

Altfel, CS Universitatea și-a conturat și programul de meciuri amicale, stabilindu-se cei patru adversari pe care alb-albaștrii îi vor întâlni în acest stagiu. Programul partidelor de verificare: 5 februarie: CS Universitatea Craiova – Dinamo Dresda II (locul 4 în Oberliga, Liga a V-a din Germania), 8 februarie: CS Universitatea Craiova – Cerno More Varna (locul 6 în prima ligă din Bulgaria), 11 februarie: CS Universitatea Craiova – Baia Zugdidi (locul 11 în prima ligă din Georgia), 14 februarie: CS Universitatea Craiova – Yenisey (locul 12 în liga a II-a din Rusia).

„În opinia mea sunt meciuri bune. Nu mă va interesa în primul rând rezultatul obținut, ci îmi doresc ca jucătorii să nu se accidenteze. Iar în urma acestui stagiu să ajungă la un nivel fizic și de pregătire foarte bun pentru a doua parte a sezonului” a declarat Ovidiu Stângă.

Antrenorul se va bizui în acest al doilea cantonament pe următorul lot: Brac, Irimia, Latinovic (portari), Cârjă, Kitanovski, Pătrașcu, Ljubinkovic, Izvoranu, Patriche, Vătăjelu, Velcovici, Ionescu, Pleșan, Ferfelea, Câju, Ganea, Precup, Sin, Varga, Curelea, Voinea, Valskis, Ivan (jucători de câmp).

Stângă: „În play-off, fiecare meci va fi o finală”

Înaintea plecării spre Antalya, Stângă a făcut o comparație între promovarea din 2006 cu FCU Craiova și actuala stagiune, când are același obiectiv. „Campania de promovare din 2006 cu FC Universitatea a fost mai ușoară. Atunci am luat un lot întreg de la zero, iar după tur eram aproape promovați. Acum, însă, cu sistemul de play-off, fiecare meci va fi ca o finală”.

Stângă își dorește o integrare cât mai rapidă a jucătorilor achiziționați în iarna aceasta și speră să nu mai intervină accidentările, în condițiile în care a mai rămas ceva mai mult de o lună până la reluarea campionatului. „După transferurile din iarna acesta deja se vede o creștere valorică a lotului, rămâne să-i șlefuim și să-i integrăm. Aici trebuie să-i ajutăm noi. La cum arată acum echipa, nu ne mai dorim alți jucători, doar dacă ar apărea eventuale accidentări. La număr suntem în grafic, dar la fotbal nu știi niciodată care se se întâmplă a doua zi”, a declarat tehnicianul celor de la CS Universitatea pentru digisport.

Cât despre atât de vehiculata fuziune între cele două echipe din Bănie, Stângă își păstrează discursul, considerând că aceasta ar fi benefică fotbalului craiovean: „Fuziunea ar fi binevenită pentru toată lumea, s-ar închide un război de interese, un conflict între suporteri, iar noi, cei care ne-am rupt picioarele pentru Universitatea, ne-am bucura cel mai mult. E într-adevăr o situație unică și sper să nu dureze mult. Vrem să ne unim eforturile pentru a redeveni o forță în fotbalul românesc”.

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 03 Feb. 2014, 16:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă