Dunărea Galați a suferit la Botoșani cea mai severă înfrângere a sezonului

Marius ANGHEL 24 Mar. 2013, 17:54 Campionat

Echipa gălățeană de eșalon doi a mai pierdut meciuri în acest sezon, dar o înfrângere atât de rușinoasă, ca cea de sâmbătă, nu s-a mai întâmplat.
Dunărenii au plecat de vineri spre Botoșani, dorind să evite orice surpriză, ținând cont de vremea rea și starea drumurilor.

Primul inconvenient a fost suprafața de joc, care s-a aflat la limita practicabilității, cu toate că gazdele au lucrat din plin pentru degajarea tonelor de zăpadă (de circa 30 cm).

Problemele au continuat după primul fluier al arbitrului, când pe teren s-a aflat, practic, o singură echipă. Până la pauză a fost 4-1, iar la fluierul final tabela a arătat 5-1 în favoarea botoșănenilor.

Sâmbătă, după meci, l-am rugat pe președintele clubului, Auraș Brașoveanu, care la acest meci a avut și rolul de antrenor (după demisia lui Vali Stan), să explice ce s-a întâmplat în acest meci: „Realmente le-am făcut cadou cinci goluri. Jucătorii noștri s-au prezentat sub nivelul amatorilor. Nu știu dacă nu au putut mai mult sau în evoluțiile lor s-au acumulat toate frustrările și nemulțumirile din ultima vreme. Au fost greșeli tehnice cu nemiluita: lipsă de reacție, de angajament și de atitudine. Ori cu o asemenea atitudine nu ai voie să te gândești numai la drepturi. Așa cum au gândit băieții noștri, din rândul cărora doar Cucu și, parțial, Ciprian Teleagă și-au făcut datoria. În rest…”.

Scorul de 5-1 a fost stabilit prin golurile lui Vraciu (min. 10 și 73), fostul gălățean Cârjan (min. 13 și 41) și Hadnagy (min. 23). Oaspeții au înscris pentru 2-1, prin Cucu, care a transformat un penalti pentru henț în suprafață de pedeapsă. Imediat după deschiderea scorului, în min. 11, Apostol a șutat în transversală.

Iată și „unsprezecele” care a făcut mai mult figurație: Olaru – Rudu, Hristian, Cucu, Șomodean (min. 29 Teleagă) – Chebac, Enache, Cristea, Apostol (46 Asanache) – Chipirliu (77 Gueye), Grosu.

Pentru FC Botoșani au zburdat: D. Vlad – A. Țepeș, Poverlovici, C. Dinu (cpt.), Acsinte – Vraciu, Vașvari (Mărmăneanu ”81), M. Croitoru (Taban ”76), Fulop – Cârjan, Hadnagy (Gafița ”70).

Sursa: Viața Liberă
Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 24 Mar. 2013, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă