Selymes nu a ajuns la antrenamentul Sportului deoarece nu avea mașină

Mihai Andries 11 Mar. 2013, 18:27 Special

Jucătorii echipei Sportul Studențesc nu s-au antrenat, luni, deoarece antrenorul Tibor Selymes nu a ajuns la ședința de pregătire, el invocând faptul că a avut niște treburi de rezolvat și nici nu a avut mașină cu care să se deplaseze. „Studenții”, care s-au întâlnit azi cu președintele FRF, Mircea Sandu, pentru a se plânge de situația de la gruparea bucureșteană, s-au deplasat la complexul sportiv din Regie, însă nu s-au antrenat, deoarece nu le-au fost deschise vestiarele, iar antrenorul Tibor Selymes nu a putut ajunge la ședința de pregătire.

Sportivii au fost însoțiți în Regie de doi reprezentanți ai AFAN

Sunat de mijlocașul Viorel Ferfelea, Tibor Selymes a declarat că nu a putut ajunge la antrenament și i-a trimis pe jucători acasă. „Vorbesc cu Vasile Șiman și vedem ce facem. O să îl sun pe el și o să văd ce va fi. Am zis că nu pot să ajung, pentru că nu am mașină. Aveam puțină treabă. Plecați acasă și vă sună Vasile. Sună-mă când ești singur, nu când ești cu presa”, a spus Selymes în cadrul discuției telefonice pe care a avut-o cu Ferfelea. Mijlocașul își pusese telefonul pe difuzor pentru ca jucătorii, dar și reprezentanții presei să asculte discuția.

La rândul său, Dacian Varga a anunțat că jucătorii se vor reprezenta la antrenamente în fiecare zi, chiar dacă nu vor efectua nicio ședință de pregătire. „Ne-am prezentat la antrenament, vestiarul e închis și nu am aflat programul pentru mâine. Domnul Selymes ne-a zis că nu a putut veni pentru că nu a avut mașină. Colegii mei vin cu metroul, tramvaiul sau pe jos la antrenamente. Ne vom prezenta în fiecare zi la antrenament. Așteptăm să vină un antrenor, să ne spună ce să facem, să facem și noi vizita medicală. Nu cred că există în fotbal așa ceva”, a completat Varga.

Dacian Varga susține că jucătorii sunt tratați ca niște sclavi. „Am mers la președintele Sandu și ne-am spus oful. Domnul Mircea Sandu ne-a ascultat și ne-a spus că este alături de noi. Mai mult ce putem face? Noi am mers să tragem un semnal de alarmă. Mare frică ce îmi e de domnul Șiman, nu o să mai pot ieși pe stradă. Ce frică să îmi fie de domnul Șiman? Prima oară să ne dea banii și apoi să scăpăm din sclavia de aici. Ne amenință că ne face să renunțăm la fotbal”, a explicat Varga.

Meciul Sportul Studențesc – Farul Constanța, programat, sâmbătă, în etapa a XVI-a a Ligii a II-a, nu s-a disputat, după ce jucătorii echipei bucureștene au refuzat să intre pe teren, reproșând conducerii că nu au fost plătiți de mai multe luni. În cursul dimineții de sâmbătă, părinții mai multor jucători, nemulțumiți de întârzierile salariale din ultimele luni, și patronul Sportului Studențesc, Vasile Șiman, s-au înjurat și amenințat reciproc. Părinții au ajuns la stadionul echipei Juventus din Colentina, unde era programată întâlnirea, cu aproximativ două ore înaintea meciului, iar la sosirea lui Șiman i-au reproșat acestuia modul în care conduce clubul. Ei i-au solicitat lui Șiman să le dea dezlegări în alb jucătorilor dacă nu dorește să-i plătească. Discuțiile dintre patron și părinți au degenerat, la un moment dat ajungîndu-se la injurii și amenințări de ambele părți.

Sportul Studențesc ocupă locul 2 în Seria I a Ligii a II-a, cu 25 de puncte, fiind devansată după ce nu a disputat partida cu Farul de echipa CF Brăila, care a acumulat 26 de puncte.

 

Articol de Andrei MAZURCHIEVICI (Mediafax)

Mihai Andries 11 Mar. 2013, 18:27 Special
Pe aceeași temă