Eșecul „sacrificaților”! Gherman spune PA Unirii

Marius ANGHEL 28 Oct. 2012, 14:54 Campionat

Unirea Alba Iulia, cu un prim unsprezece diferit față de celelalte jocuri, a suferit prima înfrângere din acest sezon pe teren propriu în compania echipei Luceafărul Oradea, scor 0-3.

Adversarii bihoreni au profitat la maxim de situația delicată pe care o traversează echipa fanion a județului Alba. Cu două ore și jumătate înainte de meci antrenorul Stelian Gherman încropea primul unsprezece cu puținii jucători pe care îi mai avea la dispoziție. Peste noapte șase „piese” de baza Bumbac, Bucurică, Petrescu, M. Oprea, S. Mureșan sau rezerva Pascal acuză probleme medicale, aceștia alăturându-se listei celorlalți doi absenți, Schuler și Potopea – suspendați. Câțiva puști de la juniori A își așteaptau rândul pe coridor, trei dintre aceștia regăsindu-se apoi pe banca de rezervă: Constantea, Bretoiu și N. Rus. „Am argumente pentru fiecare dintre accidentați”, le ia Gherman apărarea elevilor săi în fața conducătorilor furioși pe situație, mai ales că în urmă cu o zi jucătorilor le-au fost achitate o mică parte din salariile restante.

Au rezistat 44 de minute!

Unirea începe curajos meciul, în prima repriză consemnându-se câte o bară pentru fiecare echipă (Oara în minutul 21 și Bundea în 40). Tiuț a apărat penalty-ul lui S. Ianc (43), însă jucătorul bihorean îl execută peste numai două minute cu un șut de la colțul lung, de la aproximativ 12 metri. Dubla lui C. Roșu din repriza a doua au adus succesul categoric al bihorenilor: min. 64 – a finalizat în poarta goală pasă lui S. Ianc și min. 80 – a driblat defensivă uniristă și a marcat fără probleme. „Azi am folosit niște copii pe care i-am sacrificat”, a afirmat Gherman la finalul jocului, după ce timp de 90 de minute nu s-a ridicat de pe banca de rezervă amendând tratamentul conducerii față de echipă.

Gherman renunță!

Sătul de amânări și promisiuni, antrenorul Stelian Gherman a decis după meci să părăsească Unirea, după aproape un sezon si jumătate la cârma echipei albaiuliene. „În vară, eu am revenit la Alba cu speranța că facem ceva pentru a realiza performanță, dar pe parcurs am înțeles că totul este doar amăgire”, a spus Gherman, neplătit de luni bune. „E greu fără cantonament centralizat, vitamine sau masă. Nu au reușit să aducă nici măcar strictul necesar de materiale de care aveam nevoie sau posibilitatea de a face un minim control medical pentru jucătorii cu probleme medicale. Cu toate astea am pornit la drum cu gândul că pe parcurs se rezolvă, însă din păcate au apărut accidentările din cauza lipsei unei alimentații se sportiv, vitaminizare sau refacere; acestea sunt principalele motive ce au dus la acest haos”, a mai adăugat fostul antrenor al Unirii.

Bumbac, pe faraș!

Luni, la stadionul „Cetate” va avea loc o ședință a Consiliului de Administrație unde se vor lua măsuri. „Nu Gherman e vinovat pentru cele întâmplate, dar trebuie pus piciorul în prag. Nu se va tolera asemenea atitudine. E ciudat cum dintr-o dată toți au probleme medicale”, a declarat Dăscălescu, președintele „alb-negrilor”.

La urechile conducătorilor au ajuns zvonuri cum că principalul „cap” al revoltei ar fi fundașul Constantin Bumbac („cârtița vestiarului”), făcut cu ou și cu oțet imediat după meci în curtea stadionului de către acționarul Vasile Trifan. Oficialii albaiulieni susțin că „accidentații” s-au dat loviți, plus că au încercat să atragă și pe alții în brigada lor de „nemulțumiți”. Exista varianta ca din cei șase să fie trimiși să se pregătească cu echipa de juniori, fără masa si cazare la stadion.

9 este locul ocupat de Unirea, alb-negrii acumulând 10 puncte după primele zece etape

Etapa urmatoare FC Unirea Alba Iulia va juca in deplasare, la Vâlcea, cu CSM, sâmbătă, 3 noiembrie, ora 11.00.

UNIREA ALBA IULIA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA 0-3 (0-1)
S. Ianc (44) și C. Roșu (65, 80)

Unirea: Tiut – Olar, I. Stan, Rondak, A. Ianc – Fulea (65, Coțolan), M. Găldean, Negruț (85, Al. Man), Istrate – Cl. Oara/ cpt (90, Bretoiu), Mândrușcă; rezerve Pascal – R. Moga, Costantea, N. Rus. Antrenor Stelian Gherman.

Luceafărul: B. Miron – Mintaș, Pocian (84, Ov. Ghilea), A. Achim, Gh. Popescu – S. Ianc, D. Muntean, Bundea/ cpt (75, Svarczkopf), Lețan – C. Roșu (82, Lupuț), Haș; rezerve S. Ghilea – N. Roșu, Blănaru, G. Bogdan. Antrenor Călin Moldovan.

Articol scris de Lucian DANCIU
Foto: Cătălin CRĂ‚CIUN

Marius ANGHEL 28 Oct. 2012, 14:54 Campionat
Pe aceeași temă