OFICIAL | „U” Cluj a ieșit de sub aripa Walter, după 7 ani. Astăzi se va naște noul club, susținut de primărie și universități

OFICIAL |
  • Adunarea creditorilor societății înființate de Florian Walter a renunțat la patrimoniul Universității Cluj.
  • Primăria Cluj-Napoca va concesiona joi marca „U” Cluj către noua societate, înființată în colaborare cu universitățile clujene.

 

Proiectul „noul U” are abia de miercuri, 10 august, culoar liber. Adunarea creditorilor vechii societăți a acceptat într-o ședință să cedeze, fără nicio pretenție, sigla, palmaresul și culorile echipei, concesionate de la Primărie. Acesta era ultimul obstacol în formarea noii echipe. În cazul în care creditorii vechii societăți nu ar fi acceptat să renunțe la marcă, s-ar fi așteptat până la intrarea în faliment pentru ca Primăria să retragă însemnele echipei.

Administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, și edilul Emil Boc au semnat miercuri documentele prin care toate aceste însemne revin în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca.

Într-o ședință ce se va organiza joi, la ora 17:00, reprezentanții Consiliului Local vor vota cedarea mărcii „U” Cluj către asociația „Club Sportiv de Fotbal „Alb-Negru” al Studenților Clujeni”. Așa se numește asociația creată de Primărie în colaborare cu universitățile clujene. După ședința de astăzi, noua asociație își va demara activitatea.

În fruntea proiectului se află Ioan Ovidiu Sabău, care va fi manager general. Se încearcă cooptarea în staff și a lui Adrian Falub sau Mircea Cojocaru, care ar trebui să se ocupe de antrenarea echipei. Lotul noii echipe va fi format din juniorii pe care îi deține clubul și care vor trece sub aripa noii asociații. Noul „U” Cluj își va începe activitatea din Liga a IV-a Cluj.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă