Tranzacția dintre Nițu și Rufă, votată în unanimitate de CL

Marius ANGHEL 25 Jul. 2013, 16:56 Seria 2
Tranzacția dintre Nițu și Rufă,** votată în unanimitate de CL

Schimbarea acționarului majoritar al clubului CSM Râmnicu Vâlcea a fost votată azi cu unanimitate de către consilierii locali. Trecut undeva la rubrica „diverse” în ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, proiectul care decide soarta fotbalului vâlcean a fost votat în câteva secunde, fără nicio altă discuție sau explicație.

Dintre consilieri a lipsit însă fostul viceprimar Cosmin Constantinescu, cunoscut ca singurul susținător al celui care a condus timp de trei ani CSM-ul. În schimb, printre cei care au votat s-a aflat și fostul mare jucător al Chimiei, Mihai Persu, actualmente consilier local, cel care deține și palmaresul echipei care a făcut istorie pentru Vâlcea.

La finalul ședinței, primarul Gigi Matei a explicat de ce județul Vâlcea nu a putut păstra două echipe în eșalonul secund. „Dan Nițu este un om de afaceri cu forță financiară, care într-adevăr are ca obiectiv promovarea în Liga I cu echipa orașului, ceea ce ne interesează și ne mulțumește. Cătălin Rufă nu avea forța financiară să atingă acest obiectiv și mai mult decât atât, avea intersul manifestat vădit să plece la Reșița. Eu nu am dorit să plece CSM-ul, pentru că este echipa orașului, prin urmare s-a făcut această schimbare în acționariat, să plece Damila, dar nu formația municipiului. Deocamdată nu putem suplimenta suma pentru CSM, știți că avem și echipa de handbal susținută de la bugetul local. Ne-am bazat pe faptul că Dan Nițu are posibilități financiare mai mari decât Cătălin Rufă, iar dacă se va promova, ne vom alinia normelor impuse de Federație” a spus primarul interimar al Râmnicului Vâlcea, Gigi Matei.

În timpul ședinței de la Primăria Râmnicu Vâlcea, juriștii celor doi oameni de afaceri au fost la FRF, pentru a legaliza tranzacția, dar și mutarea  jucătorilor de la un club la celălalt.

Rufă, cel mai câștigat

Deținătorul unui service auto imens în Capitală, Cătălin Rufă părăsește după trei ani Zăvoiul, perioadă în care tot timpul s-a luptat la retrogradare. La plusuri, este de remarcat transferul lui Brănescu la Juventus și finanțarea echipei timp de trei ani în eșalonul secund. Totuși, din cauza instabilității financiare, Rufă nu lasă multe regrete în urma sa, majoritatea vâlcenilor devenind susținători ai Damilei.

Cu siguranță, patronul bucureștean pare cel mai avantajat de această tranzacție. Pleacă cu loc de Liga a II-a și cu lotul de jucători la Reșița, unde are promis din partea autorităților un sprijin de trei ori mai consistent decât la Râmnicu Vâlcea. Lasă în urmă datorii la utilități de circa 110 mii euro, unele discutabile, pentru că apa și gazele au fost folosite și de alții.

În plus, Rufă pleacă și cu procentul pe transferul lui Brănescu la Juventus, care poate însemna încă 600 mii euro, procent pe care l-a semnat pe nume propriu.

Nițu are stadion

În urmă cu trei ani, pe când avea echipă doar în Liga a IV-a, Dan Nițu refuzat să preia CSM Râmnicu Vâlcea, care a ajuns ulterior la Cătălin Rufă. Nițu a dus Damila în eșalonul secund, dar era măcinat de lipsa unui stadion adecvat pentru a ataca promovarea în Liga I.

Este cunoscută rivalitatea cu Rufă, cel care i-a pus Damilei o piedică importantă sezonul trecut în lipta pentru promovare, dar și care nu l-a lăsat sub nicio formă să se mute cu echipa în Zăvoi.

Acum, când are și stadion, Dan Nițu trebuie să confirme încrederea autorităților și a fanilor și să construiască o echipă care să atace primele locuri.

Marele perdant al tranzacției rămâne orașul vinului, Drăgășaniul, care pierde echipă în Liga a a II-a.

Articol scris de Adi Georgescu

Marius ANGHEL 25 Jul. 2013, 16:56 Seria 2
Pe aceeași temă