S-a întors Acka! Jucătorii FC Universității s-au antrenat ieri în balon

Marius ANGHEL 31 Jan. 2014, 15:29 Pregătiri, amicale
S-a întors Acka!** Jucătorii FC Universității s-au antrenat ieri în balon

Jucătorii FC Universitatea Craiova s-au pregătit ieri-dimineață pe terenul sintetic de fotbal amplasat în sala Complexului Sportiv „Popeci”. Singura noutate a fost revenirea lui Stephane Acka, fundașul ivorian care nu s-a putut întoarce mai devreme în țară din pricina vizei.

Fotbaliștii de la FCU Craiova au efectuat ieri ședința de pregătire de dimineață pe un teren sintetic, luând contact cu mingea pentru prima dată în acest an. Singura noutate a fost revenirea lui Stephane Acka, fundașul ivorian care nu s-a putut întoarce mai devreme în țară din pricina vizei.

La început, tehnicianul Nicolo Napoli a programat teste fizice, abia apoi s-a trecut la jocul cu balonul. Alb-albaștrii s-au pregătit într-un nou echipament, iar starea de spirit a fost bună. Mulțumiți de condițiile găsite, Napoli a decis ca și antrenamentul de după-amiază să se efectueze tot pe „sinteticul” de la Popeci, deși în plan erau alergări în Parcul „Romanescu”.

Președintele executiv al FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, s-a arătat satisfăcut de condițiile de pregătire din cadrul bazei sportive. „Am efectuat de marți antrenamente fizice în Parcul «Nicolae Romanescu» pentru că este perioada de readaptare la efort, iar de astăzi (ieri – n.r.) ne pregătim în sala de la Popeci, unde avem condiții de pregătire foarte bune pe terenul sintetic și în sala de forță. Nicolo Napoli a fost foarte mulțumit de ceea ce a găsit aici și face un program de antrenamente, de refacere. Cred că, în sfârșit, Universitatea Craiova a revenit la o stare de normalitate și sper să continuăm tot așa”, a afirmat Marcel Iancu.

VEZI o GALERIE FOTO de la antrenament

Președintele FCU a recunoscut că jucătorii sunt mult mai liniștiți după ce au primit asigurări de la managerul general Marin Condescu că se vor rezolva problemele financiare. „Jucătorii au discutat cu managerul general Marin Condescu, au pus la punct anumite lucruri. Nu am participat la discuții, pentru că nu am vrut să mă bag peste partea financiară. Răspund de linia sportivă, așa cum am făcut de când sunt la acest club”, a mai punctat conducătorul FCU.

Mitic, blocat la graniță

Singurii jucători din prima parte a campionatului care nu au revenit la FC Universitatea Craiova sunt Mitic, Cosic și Baird. Dacă ultimul și-a găsit de lucru în Australia, iar Cosic a invocat probleme personale, Mitic nu se va putea întoarce până pe 15 februarie, fiind blocat la Vama Porțile de Fier I, întrucât i-a expirat viza.

Milan Mitic a depus memoriu pentru că nu și-a primit salariile, dar, dacă Marin Condescu îi garantează că-și va recupera banii, e dispus să-l retragă. „Am vorbit cu antrenorul Napoli și cu președintele Iancu și am decis să vin să discut cu domnul Condescu. Din ce am înțeles de la grăniceri, până pe 15 februarie nu voi putea intra în România, dar apoi voi fi la echipă. Dacă mi se spune că totul se rezolvă, atunci eu voi renunța la memoriu. Vreau să joc la Craiova și vreau să promovăm în prima ligă”, a punctat Mitic, la Digi Sport.

Ciucă și Vâtcă, optimiști

Invitați la „Ora de sport”, de la Gazeta de Sud TV, emisiune ce poate fi vizionată pe site-ul www.gds.ro, căpitanul echipei FC Universitatea, Mădălin Ciucă, și noul portar, Cosmin Vâtcă, au afirmat că lucrurile par să intre în normalitate după venirea lui Marin Condescu și că șansele de promovare rămân aceleași, chiar dacă nu se mai pleacă în cantonament în „țările calde” și stagiul va avea loc la Cisnădie.

„Nu ni s-au dat restanțele financiare deocamdată, dar domnul Condescu ne-a garantat că imediat după ce va fi parafată venirea sa la echipă toată lumea va primi din bani și ușor, ușor, vom fi aduși la zi. Este foarte importat acest aspect pentru liniștea echipei. În privința pregătirii, pot spune că baza unde ne antrenăm acum este foarte bună și așteptăm și noi cantonamentul de la Cisnădie, unde am înțeles că sunt două terenuri foarte bune, unul cu iarbă, celălalt artificial. Trebuie să ne punem la punct cu pregătirea fizică, pentru că ne așteaptă un retur de foc. Nu cred că este un dezavantaj faptul că nu mergem în Antalya sau mai știu eu pe unde, pentru că și acolo poți prinde o vreme proastă și ți se poate da peste cap tot programul. Ne vom adapta condițiilor de la Cisnădie”, a spus Ciucă.

„Nu contează prea mult unde te antrenezi, ci modul cum o faci. Noi suntem conștienți că numai cu o pregătire bună putem lupta cu șanse reale la promovare. Nu mi-e teamă de concurență, Hotoboc e un portar foarte bun, dar va intra să apere cine este mai în formă la ora respectivă. Am venit la Craiova pentru suporteri și sper să le aducem bucuria la sfârșitul sezonului, să sărbătorim împreună promovarea”, a punctat Cosmin Vâtcă.

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 31 Jan. 2014, 15:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă