„Nu există interes în Arad pentru UTA, dar și la club se fac greșeli”

Marius ANGHEL 08 Dec. 2012, 11:40 Seria 2

Teoretic, ca apropiat al lui Iulian Olaru, „Mister” ar trebui să știe mai multe despre misteriosul investitor neamț, însă el susține că nu este deloc așa. „În ultima săptămână, m-am văzut odată, 10 minute la o cafea, cu Iulian, dar nu i-am cerut amănunte despre cele apărute în presă. Nici nu mă prea interesează, căci nu văd cum s-ar implica cineva atâta timp cât nu știe ce cumpără cu adevărat. Am auzit și eu că sunt datorii mari la UTA, la stat și în alte părți, se vorbește și de o depunctare, nu știu cine se bagă în aceste condiții. Mi-ar plăcea să nu fie adevărate zvonurile despre problemele mari de la club, căci mi-e teamă că o să pățim la fel, dacă nu mai rău, ca și după plecarea lui Chirilă. Și nici nu mi-ar plăcea să assist din nou la manevre gen Salonta sau Covaci pentru a salva clubul”, consideră Popa.

Experimentatul tehnician nu-l consideră pe Giovanni Catanzariti principalul vinovat pentru situația grea din Calea Aurel Vlaicu. „Pentru mine a devenit clar faptul că pe nimeni în Arad nu interesează acest club de mare tradiție în România. Gio a salvat odată clubul, a făcut ce a știut el mai bine și acum e înjurat și amenințat cu bătaia dacă nu pleacă și nu se mută din oraș”, a mai spus „Mister”.

În fine, acesta spune că nu ar accepta postul de antrenor la formația „textilistă” în această iarnă și – probabil – nici în viitorul apropiat, chiar dacă la conducerea grupării ar veni un om cu bani, eventual misteriosul neamț. „Echipa are deja un antrenor, căruia nu i se poate desface peste noapte contractul. Și, nici nu ar fi corect să se întâmple asta, pentru că a apucat pe un drum, a adus niște jucători, pe jumătate i-a dat deja afară, doar el știe ce vrea să facă. Mă întreb doar de ce au mai fost aduși acei străni la echipă, din moment ce acum se renunță atât de ușor la ei. În vară nu a văzut nimeni că nu sunt buni sau că există alți jucători arădeni mai de perspectivă ce ar fi meritat o șansă? De exemplu, Gloria s-a antrenat astăzi la baza mea sportivă și am văzut doi-trei jucători foarte interesanți. În fine, nu e treaba mea, dar prea se fac greșeli la UTA”, mai crede Ionuț Popa.

Dar, fostul antrenor al Iașiului mai are un motiv pentru care se va gândi de două ori până să accepte să revină pe banca „textilistă”. „Prea am fost înjurat de multă lume în Arad după ce s-a pierdut acel meci cu U. Cluj în 2010. Nimeni nu știe că am renunțat la salariul meu vreo 6 luni de zile și am dat prime de la mine jucătorilor, dar am fost acuzat că echipa nu ar fi jucat corect. De obicei așa se întâmplă, când faci bine ți se întoarce rău, iar asta e valabil în special în fotbalul arădean al ultimilor ani”, a concluzionat Popa.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 08 Dec. 2012, 11:40 Seria 2
Pe aceeași temă