FC Caransebeș își poate lua adio de la Liga 2. FRF a dictat încă o sancțiune de 18 puncte împotriva gugulanilor: „Clubul ăsta mai mult ca sigur nu va mai putea continua competiția”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2015, 15:46 Seria 2
FC Caransebeș își poate lua adio de la Liga 2.** FRF a dictat încă o sancțiune de 18 puncte împotriva gugulanilor:

Soarta echipei FC Caransebeș pare pecetluită. Gruparea din Seria a II-a a Ligii 2 a primit o nouă depunctare drastică din partea Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal și își poate lua adio de la gândul de a mai participa în eșalonul secund. Decizia federalilor încă nu este definitivă, ea poate fi atacată de conducătorii gugulani, însă în cazul în care va fi aplicată va fi vai și amar. Cu doar 10 puncte strânse în acest moment în campionat, FC Caransebeș se poate trezi instantaneu la -26 de puncte. Ar fi o situație din care e imposibil să te salvezi de la retrogradare, iar abandonul te trimite automat în ultima ligă a județului din care faci parte, deci nici gând la o revenire în Liga 3.

În ședința de miercuri, 2 decembrie, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dictat o nouă sancțiune drastică împotriva FC Caransebeș. Litigiile pe care le au cu șapte foști jucători i-a adus formației din Caraș-Severin o depunctare de 18 puncte, alta față de cele primite până acum, de 14, respectiv 4 puncte. În plus, gugulanii au interzis și dreptul de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar.

Sancțiunea a fost dată pentru restanțele înregistrate față de George Cotigă (2 puncte), Marius Tomozei (6 puncte), Ciprian Dinu (2 puncte), Adrian Pascal (2 puncte), Ionuț Stancu (2 puncte), Ovidiu Stoianof (2 puncte) și Radu Barbu (2 puncte). În plus, FC Caransebeș mai are litigii și cu Florian Pîrvu și Alin Paleacu.

Micșa spune că, dacă depunctarea va fi aplicată, clubul se retrage din Liga 2

Președintele clubului gugulan, Dorin Micșa, anunța săptămâna trecută, după sancțiunea cu 14 puncte, că va veni miercuri la București, la FRF, și va încerca să obțină o amânare a acestor decizii până va primi bani de la Consiliul Local și va stinge aceste datorii. 

„Am luat act de această hotărâre a Comisiei de Disciplină pentru Soluționarea Litigiilor. Am întreprins deja demersurile necesare pentru a introduce recurs la această decizie. Am luat legătura cu AFAN și cu FRF. Urmează ca săptămâna viitoare să mă deplasez la București pentru a participa la ședința Comisiei de Disciplină din data de 2 decembrie. Repet, nu e o decizie definitivă și irevocabilă. Vom face toate demersurile pentru ca punctele câștigate pe teren să rămână în continuare în contul echipei și să se regăsească în clasament. Comisiile abilitate trebuie să înțeleagă că suntem un club finanțat din bani publici și nu putem respecta ad literram termenele acestor structuri, deoarece sumele necesare ne vin ca urmare a unor hotărâri de Consiliu Local, iar ședințele au loc o singură dată pe lună. Sper să rezolvăm această problemă cât mai repede”, spunea, pentru Liga2.ro, președintele clubului din Caransebeș.

În ciuda celor declarate de Dorin Mișca, acesta nu s-a deplasat la București, iar în ședința Consiliului Local, de la care aștepta rectificarea bugetară, nici măcar nu s-a rostit cuvântul fotbal. Cel mai probabil, Primăria Caransebeș nu va aloca niciun ban clubului de fotbal, ci se va reorienta către cel de volei, care este pe locul doi în Divizia A1.

Mișca anunța pe 28 noiembrie, într-o intervenție telefonică la radio Sport Total FM, că dacă FRF va menține penalizările atunci formația bănățeană nu va mai putea continua competiția și se va retrage în plin sezon. „Sper că nu vom fi depunctați chiar așa… Suntem într-o situație grea și trebuie s-o rezolvăm pentru că suntem un club de bună credință, care vrea să plătească, dar ritmul în care suntem suspuși să plătim de către comisiile FRF nu putem să-l ducem, din cauza banilor pe care îi primim de la Consiliul Local o dată la o lună – o lună și jumătate. La celelalte patru puncte de dinainte există un recurs și nu le punem la socoteală momentan. Oricum, că sunt 14 sau 18 nu mai contează… Dacă aceste puncte ne vor fi luate, clubul ăsta mai mult ca sigur nu va mai putea continua competiția”, a declarat președintele gugulanilor în emisiunea „Fotbal la matineu”.

Penalizați până acum cu alte 18 puncte, însă nedepunctați în clasament

FC Caransebeș fusese penalizată până la această ultimă ședință a Comisiei de Disciplină și Etică, din 2 decembrie, cu încă 18 puncte în urma litigiilor cu George Cotigă (2 puncte în ședința din 21 octombrie, 2 puncte în ședința din 11 noiembrie, 2 puncte în ședința din 25 noiembrie), Florian Pîrvu (6 puncte în ședința din 25 noiembrie), Ciprian Dinu (2 puncte în ședința din 25 noiembrie), Ionuț Stancu (2 puncte în ședința din 25 noiembrie) și Adrian Pascal (2 puncte în ședința din 25 noiembrie).

Totuși, aceste depunctări nu au fost aplicate și în clasament până în acest moment, deoarece echipa are 10 puncte, adică atâtea cât a obținut pe teren în cele 17 etape desfășurate până acum în Liga 2.

Sâmbătă, de la ora 11:00, FC Caransebeș joacă pe teren propriu cu rivala Metalul Reșița.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 03 Dec. 2015, 15:46 Seria 2
Pe aceeași temă