Două de la Popa, unul de la Tudoran. Giuleștenii s-au distrat cu CS Balotești la revenirea în Liga 2

Cristian Voicu 29 Aug. 2015, 17:24 Seria 2
Două de la Popa, unul de la Tudoran. Giuleștenii s-au distrat cu CS Balotești la revenirea în Liga 2

FC Rapid a câștigat clar, scor 3-0, pe stadionul Giulești, meciul cu CS Balotești, primul de la revenirea în Liga 2, grație dublei lui Iulian Popa (‘3, ’42) și golului înscris de George Tudoran (”47).

La revenirea în Liga 2, după un singur sezon petrecut în primul eșalon al fotbalului românesc, FC Rapid se confrunta cu multe probleme. Peluza și Tribuna a II-a sunt de multă vreme într-un conflict deschis, foștii jucători îi reproșează finanțatorului Valerii Moraru felul în care i-a tratat pe fotbaliștii români, iar banii apar din ce în ce mai greu. Numit cu câteva zile înaintea startului sezonului în locul lui Florin Marin, plecat la ACS Poli Timișoara, Dan Alexa a revenit în Giulești, de data aceasta din postura de antrenor. Și a făcut-o cu stil, obținând o victorie clară, 3-0 cu CS Balotești, formație care a străbătut drumul până în Capitală cu un microbuz închiriat și care propune un tandem inedit de antrenori-jucători: Stelian Stancu – Bogdan Pătrașcu.

În tribune, spectacolul a fost la el acasă. Obișnuiți cu derby-uri contra Stelei sau a lui Dinamo și meciuri europene, fanii giuleșteni nu au ținut cont de ora partidei, nici de căldură. 3.000 de spectatori au răsărit ca la un semn în stadion, iar meciul putea începe.

N”Koyi cu ratările, Popa cu golurile

Pe plan tactic, Dan Alexa nu a avut prea multe alegeri dificile de făcut. Obligat să folosească doi juniori în teren, fostul antrenor de la ACS Poli a riscat și l-a titularizat între buturi pe foarte tânărul Manea, făcându-i loc în ofensivă lui Patrick N”Koyi, intrat în locul accidentatului Cioablă, cel desemnat pentru a ocupa una dintre cele două poziții rezervate juniorilor. Iar partida a început excelelent pentru giuleșteni. La capătul unei acțiuni rapide, Popa a recuperate un balon din picioarele căpitanului Stelian Stancu, a șutat la colțul lung și a marcat, în minutul 3, cel mai rapid gol al noului sezon de Liga 2. A urmat, apoi, un monolog al elevilor lui Alexa. N”Koyi, atacantul adus de la Petrolul, a trimis în bara transversală (‘7), Iulian Popa a ratat de puțin ținta din lovitură liberă (24), pentru ca același N”Koyi să-l ridiculizeze pe Flămânzeanu și să tragă la colțul scurt, direct în brațele lui Fulga.

La capătul unei dominări evidente, în minutul 42, Trandu, fotbalistul adus de Alexa de la Timișpara, a recuperate o minge în apropierea careului advers, a pătruns și a centrat în fața porții, de unde același Iulian Popa a pus latul, reușind prima dublă în tricoul alb-vișiniu și stabilind scorul la pauză, unul liniștitor pentru Alexa și elevii săi. Imediat după pauză, defensiva Baloteștiului a mai cedat o dată. Devreme, în minutul 47, la o centrare a lui Josl, trimisă în poartă de George Tudoran.

Cu Victoria în buzunar, la capătul a 50 de minute bune, Rapidul a luat piciorul de pe accelerație. Alexa i-a introdus pe Martin, Embalo și George Ganea, fiul fostului internațional Ionel Ganea, ocaziile au continuat să apară la poarta lui Fulga, dar tabela a rămas intactă, Baloteștiul contând în atac prin șutul de la distanță al lui Sandu, respins în corner de Manea.

După un joc convingător, în fața unui adversar modest, totuși, Rapid a acumulat primele trei puncte ale noului sezon și va merge etapa viitoare la Constanța pentru derby-ul de tradiție contra Farului.

RAPID BUCUREȘTI – CS BALOTEȘTI 3-0
I. Popa ”3, ”42, Tudoran ”47

I. Manea – N. Vasile (cpt.), Robuste, Avrămia, Josl – Trandu, Moke – I. Popa, Luque (Martin 62), G. Tudoran (G. Ganea 79) – N’Koyi (Embalo 71)
Rezerve neutilizate: Drăghia – Al. Mitu, Bolozan, Burcea
Antrenor: Dan Alexa

Fulga – St. Stancu (Lupașcu 77), Flămânzeanu, Marciuc, M. Florea – Bg. Pătrașcu – Tofan (Gojnea 46), Buțică, I. Sandu (cpt.), C. Herea (D. Popa 62) – Bâtfoi
Rezerve neutilizate: C. Tănase – C. Dedu, Ioniță, L. Sava
Antrenor: Stelian Stancu

Stadion: Valentin Stănescu (București), Spectatori: 3.000; Arbitru: Sorin Andrei Antonie (București); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Ionel Valentin Dumitru (Gherghița). Cartonașe galbene: N. Vasile (”84) / Marciuc (”77).

Articol scris de Cristian VOICU
Foto: FC Rapid

Cristian Voicu 29 Aug. 2015, 17:24 Seria 2
Pe aceeași temă