Damila continuă să finanțeze CSM Râmnicu Vâlcea. Cu un buget de austeritate, clubul oltean va rămâne mediocru și în noul sezon

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Jun. 2015, 15:28 Seria 2
Damila continuă să finanțeze CSM Râmnicu Vâlcea.** Cu un buget de austeritate, clubul oltean va rămâne mediocru și în noul sezon

După câteva săptămâni de incertitudine, managerul clubului din Zăvoi, Lucian Munteanu (foto mic), a anunțat oficial că echipa fanion a județului Vâlcea va continua în Liga a II-a. Deși spuseseră inițial că doresc să renunțe la finanțarea CSM Râmnicu Vâlcea dacă Primăria nu își mărește aportul financiar, patronii de la SC Damila SA continuă să susțină echipa și în sezonul viitor al eșalonului secund. La fel ca și în returul sezonului trecut, clubul va avea politica unor cheltuieli minime, fapt care înseamnă, în mare măsură, un lot modest și o echipă care nu poate atrage publicul pe stadion.

„Echipa va continua în Liga a II-a cu siguranță, acesta este lucrul cel mai important. Ne vom întâlni zilele următoare cu partenerii noștri din Primărie și vom căuta să găsim soluțiile legale și în normele impuse de FRF prin care autoritățile locale pot da bani și pentru Centrul de copii și juniori. De asemenea, vom căuta, alături de primar și viceprimar, soluții pentru plata utilităților și angajaților de la stadionul Municipal, pentru care se cheltuiesc lunar sume importante. Până în iarnă încercăm să ne descurcăm cum putem, apoi, poate autoritățile locale vor putea oferi un sprijin mai consistent. Vom face strategia lotului pentru sezonul viitor împreună cu antrenorul Alex Pelici” a anunțat managerul Lucian Munteanu.

Conducerea clubului vâlcean va impune un plafon salarial, fapt care va conduce la renegocierea salariilor tuturor jucătorilor aflați în acest moment sub contract, sau la rezilierea cu cei care nu doresc să accepte noile condiții.

Sunt la final de contract cu CSM Râmnicu Vâlcea jucătorii: Samson Nwabueze, Vlad Munteanu, Bogdan Geantă, Iosif Melcea, Andrei Neagoe, Marius Staicu, Dorian Eremia, Daniel Popescu, Dragoș Firțulescu și Andrei Popescu. Deocamdată, din lotul vechi, doi jucători sunt plecați cu siguranță, atacanții Fabian Himcinschi și Godwin Koneyha. Liber de contract, Himcinschi a semnat cu Dinamo, în timp ce, cu Konyeha, s-a ajuns la un acord pentru reziliere.

Programată inițial pe 6 iulie, reunirea echipei CSM Râmnicu Vâlcea ar putea fi amânată cu o săptămână, până pe 13 iulie.

CITEȘTE și: VIDEO | Primarul din Râmnicu Vâlcea vorbește despre situația dificilă de la CSM, e dispus să dea bani pentru copii, însă pune o condiție. Ce spune de schimbul Nițu – Rufă

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Jun. 2015, 15:28 Seria 2
Pe aceeași temă