Existența echipei CF Brăila, din nou sub semnul întrebării. Nu au bani să organizeze meciurile de pe teren propriu

Marius ANGHEL 30 Apr. 2015, 13:17 Liga 2

CF Brăila trăiește în continuare periculos, iar activitatea echipei se poate încheia în orice clipă. În campionat, dar și în play-off, clubul s-a lovit de lipsa banilor pentru organizarea meciurilor de pe teren propriu. În 2014 Primăria a acordat echipei CF Brăila 6 miliarde și jumătate, bani vechi, pentru ca aceasta să încheie cu bine sezonul de toamnă, a alocat bani și în acest an, însă de la Consiliul Județean nu a venit niciun leu.

Cotidianul Obiectiv Vocea Brăilei a prezentat de fiecare dată aspecte legate de lipsurile cu care s-a confruntat și se confruntă clubul de fotbal, însă aceste semnale de alarmă nu au convins oficialitățile locale, în cazul de față, cele de la Consiliul Județean, să sprijine activitatea fotbalistică a acestui club. Iar unul dintre motivele care i-au determinat pe consilierii județeni să nu sprijine CF Brăila îl reprezintă prestațiile mai mult decât modeste ale elevilor lui Alin Pânzaru din ultima perioadă.

Miercuri după-amiază, Cristian Techiu, fost junior la CF Brăila, a fost inițiatorul unei acțiuni menite să sensibilizeze, să atragă atenția oficialităților asupra nevoii imperioase de a o sprijini pe CF Brăila.

Pentru ca gruparea de la Dunăre să poată încheia actuala ediție de campionat, întrucât imposibilitatea de a organiza două partide pe propriul teren ar putea duce la excluderea echipei din campionatul Ligii a II-a. Alături de inițiatorul acestui eveniment au fost consilierii județeni, Ovidiu Nechita, Vasile Cortez și Marian Sîrbu. Au venit, de asemenea, să sprijine această inițiativă foste glorii ale fotbalului brăilean, Victor Titirișcă, Vasile Brătianu, Gheorghe Negoiță, Nicu Pascu, Nicu Marcadonatu, precum și antrenorii de la Centrul de copii și juniori ai clubului brăilean, Vasile Darie, Adrian Baldovin și ei foști jucători importanți ai grupării de la Dunăre, precum și trei reprezentanți ai suporterilor.

Fiecare dintre fostele glorii și-au manifestat disponibilitatea de a face lobby în fața autorităților locale pentru sprijinirea echipei CF Brăila.

Cu acest prilej Techiu i-a rugat pe toți cei care iubesc fotbalul să vină alături de echipă sâmbătă la partida cu Gloria Buzău. Situația nu este însă una îmbucurătoare pentru CF Brăila, deoarece, în acest moment, Consiliul Județean a epuizat bugetul alocat pentru sport, pe anul în curs, așa că nu poate aloca bani echipei de fotbal, nici măcar ca aceasta să poată organiza meciul cu Gloria Buzău. Abia peste o lună de zile echipa de fotbal ar mai putea spera să primească spijin financiar de la CJ, dar unul extrem de redus.

„Pentru sâmbătă Consiliul Județean nu poate ajuta CF Brăila cu bani. Nu se pot face minuni peste noapte. Bugetul alocat de CJ pentru sport a fost epuizat și doar la o viitoare rectificare de buget, echipa de fotbal ar mai putea primi bani. Acest lucru s-ar putea produce abia peste o lună de zile. Dar clubul trebuie să facă un proiect, o notă de fundamentare bine argumentată de motive și numai pentru o sumă minimă care să asigure cât de cât existența echipei”, a declarat cu acest prilej Ovidiu Nechita.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 30 Apr. 2015, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă