Vampirii reloaded!

17 Sep. 2011, 19:31 Campionat

Gloria s-a impus fără probleme pe terenul celor de la FC Argeș, dovedind că este o candidată serioasă pentru revenirea în primul eșalon fotbalistic.

Meciul a debutat cum nu se poate mai prost pentru gazde: în chiar primul minut de joc, căpitanul alb-violeților, Daniel Ghiță, s-a accidentat la un duel aparent banal. Diagnostic: entorsă la genunchi, iar ridurile de pe fața antrenorului Viorel Dumitrescu deveneau tot mai adânci. Media de vârstă a piteștenilor a scăzut și mai mult prin introducerea lui Cătălin Tudor în locul lui Ghiță, iar acest lucru s-a observat imediat.

Chiar dacă în prima parte a meciului ocaziile clare de gol s-au încăpățânat să apară, oaspeții au pus stâpinire pe joc și au început să lege mai bine pasele. Primul semnal a fost tras în minutul 28 când Paul Anton l-a încercat pe portarul Croitoru, cu o lovitură de cap scoasă in-extremis de goalkeeperul gazdelor. După doar opt minute, același Anton nu mai greșea ținta și deschidea scorul în Trivale după un șut plasat la colțul lung. Cu câteva secunde înainte de pauză, piteștenii au avut o ocazie bună de a restabili egalitatea, însă Ivănică și apoi Cîrstea nu au reușit să-l păcălească pe Irimia.

Argeșul cu posesia, Bistrița cu golurile

De la cabine piteștenii au ieșit mai motivați, s-au avântat în atac (tinerețea bat-o vina), iar „vampirii” lui Manea i-au taxat rapid. În minutul 55, același Anton l-a găsit perfect pe Voinea care, nemarcat, a majorat diferența. Frustrare și mai ales neputință se putea citi pe chipurile fotbaliștilor alb-violeți, acompaniați din tribune de nemulțumirile exprimate de proprii fani. Totuși, cu zece minute înainte de final, Cîrstea și-a adus aminte că nu degeaba este golgheterul Argeșului și a punctat frumos, printr-o scăriță de efect.

Diferența de două goluri a fost însă restabilită de noul intrat Daniel Stan, dar și cu largul concurs al portarului Croitoru.

INCIDENT La finalul partidei, jucătorul gazdelor, Marius Ion, a avut un schimb de replici mai dur cu spectatorii din stânga tribunei oficiale. „Mereu ne criticați, veniți doar să ne huiduiți”, a răbufnit tânărul mijlocaș. „Tu să vorbești pe teren”, i-au replicat fanii, acompaniindu-l și cu un cor de fuierături.

GEST La meci a fost prezent și președintele Goriei, Jean Pădureanu, care a fost apostrofat și înjurat de fanii gazdelor la finalul meciului. Mai mult, un fan mai nervos chiar l-a scuipat pe Pădureanu, în timp ce acesta se deplasa spre vestiare. „Ați venit să ne faceți cu arbitri, cum vă e stilul”, i-au reproșat gazdele lui Pădureanu.

ACCIDENTARE Căpitanul gazdelor, Daniel Ghiță, a rezistat pe teren doar…un minut. După un contact dur cu un adversar. Fundașul dreapta a fost înlocuit cu Cătălin Tudor. „Ghiță are entorsă la genunchi. Va lipsi două sau trei săptămâni. Oricum, parcă avem numai ghinioane: Briceag a făcut temperatură, Croitoru acuză de mai mult timp o pubalgie. Avem probleme, dar mergem mai departe”, a spus Dumitrescu.

Articol scris de Ioan NEGOESCU

Foto: Bogdan IORDACHE

17 Sep. 2011, 19:31 Campionat
Pe aceeași temă