VIDEO | Vâlcea s-a despărțit dezamăgitor de fani. A obținut pe final un punct împotriva ultimei clasate

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Apr. 2015, 18:25 Campionat

Șoimii Pâncota a irosit, sâmbătă, două puncte mari în Zăvoi, care ar fi scutit trupa lui Ionuț Popa de multe emoții în ultimele două etape ale play-out-ului Seriei a II-a. Arădenii au fost egalați în ultimele minute ale jocului cu CSM Râmnicu Vâlcea, scor 1-1.

Fără a mai avea vreo miză în acest final de campionat, CSM a făcut un joc foarte modest în fața propriilor suporteri, la ultimul meci de acasă din acest sezon, ca de altfel în nota celor din acest sezon. Vâlcenii au început mai decis și au avut o primă ocazie în minutul 4, după incursiunea lui Geantă.

Treptat, arădenii ies la joc și în minutul 21, Dragalina îl deposedează pe Pîrvulescu, șutează puternic, dar portarul vâlcean Andrei Popescu respinge cu greu în corner. O lovitură de colț cu emoții pentru gazde, pentru că mingea, trimisă direct, lovește bara laterală a porții. Tot Șomii are o șansă bună în minutul 27, la șutul lui Siminic, portarul vâlcean respinge, mingea șterge și bara.

În minutul 37, Dragalina scapă singur cu portarul, aruncă mingea pe lângă el în lateral, iar Andrei Popescu îl faultează pe atacantul Pâncotei. Centralul Robert Avram din Pitești dictează penalty și cartonaș galben pentru portarul vâlcean, discuția fiind dacă A. Popescu trebuia sau nu eliminat la această fază. Deși nu trage strălucit, Issa îl fentează pe portar și transformă penalty-ul, iar Șoimii intră la cabine în avantaj.

Și în partea secundă, Vâlcea a atacat steril, fără a avea multe ocazii notabile, spre nemulțumirea celor 100 de spectatori. Pâncota a început repriza secundă cu un contraatac periculos, Dragalina l-a servit pe Huțanu, care a reluat puțin pe lângă poartă. Ca și săptămâna trecută, cele două echipe sunt aproape de o bătaie generală, în minutul 62, iar Firțulescu și Issa primesc avertismente. Șuturile lui Vl. Munteanu și Konyeha au fost singurele ocazii mai acătării ale gazdelor.

Când arădenii se pregăteau să plece din Zăvoi cu trei puncte imense, antrenorul Alex Pelici a avut un moment de maximă inspirație. L-a introdus pe teren în minutul 87 pe Codin, care, peste numai un minut, a fost împins în careu de către Monac, la o fază care nu anunța nimic periculos. Vâlcea a primit penalty și fostul jucător al Pâncotei, Marius Staicu a bătut impecabil, în plasa laterală, pentru 1-1.

La ultima fază de joc, Pîrvulescu l-a deposedat corect în careu pe Issa, lovind mingea, însă arădenii au reclamat, fără motiv, penalty. Vâlcea a terminat astfel ultimul joc pe teren propriu în acest campionat, în apostrofările puținului public care mai vine în Zăvoi. Rămâne de văzut ce va mai fi din vară, clubul putând ajunge la desființare dacă pierde procesul cu Fiscul și rămâne cu datoria de 800 mii euro. În schimb, Pâncota trage tare în ultimele două etape, pentru a evita „barajul”.

CSM RÂMNICU VÂLCEA    1
ȘOIMII PÂNCOTA        1

M. Staicu ’87 – pen. / Issa Thiaw ’37 – pen.

A. Popescu – Deaconescu, Pîrvulescu (cpt.), R. Dumitrașcu, Al. Ionescu – Vl. Munteanu, L. Iordache (Codin ’84) – Firțulescu, Melcea (I. Marian ’75), D. Geantă (Konyeha ’67) – M. Staicu
Rezerve neutilizate: Prvulovic – D. Preda, Ad. Popa, Eremia
Antrenor: Alexandru Pelici

Cr. Irimia – Maghici (Polgar ’61), R. Lung, S. Traore, Siminic – Dubeștean – Huțanu (Monac ’57), F. Cuedan, Issa Thiaw, I. Vladu – Dragalina (cpt.)(D. Mitu ’85)
Rezerve neutilizate: Pașcalău – Lenygel, Pantea, D. Dan
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 100; Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Gheorghiță Bălan (Pitești) și Doru Zamfir (Slatina); Jucătorul meciului: Dragoș Dragalina.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru
Video: Paul Mocanu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Apr. 2015, 18:25 Campionat
Pe aceeași temă