Timișorenii au „pus osul” mai tare ca Măciuca și se îndreaptă spre Liga I!

Marius ANGHEL 20 Apr. 2013, 17:30 Campionat

ACS Poli a obținut prima victorie pe teren în acest an, tocmai împotriva unei contracandidate la promovare și într-un moment în care timișorenii aveau cuțitul la os.

Măciuca a fost subiect de glumă în această săptămână în Timișoara, însă, dincolo de celebra denumire a grupării vâlcene, jucătorii lui Velcea au așteptat cu emoții confruntarea cu echipa lui Claudiu Niculescu. S-a văzut asta în determinarea cu care au jucat Ovidiu Petre și compania. Având în vedere că ACS Poli nu a obținut până acum victorii pe teren în retur, explicațiile pentru acest joc ar fi mai multe. În primul rând, un eșec împotriva Damilei le-ar fi diminuat serios șansele timișorenilor la promovare. Apoi, jucătorii în alb-negru s-au trezit din amorțeală probabil pentru că au văzut „expulzările” lui Dina și Goge ca pe niște exemple și de data aceasta chiar au arătat pe teren ca niște fotbaliști care joacă pentru accederea în Liga I.

E foarte greu să identifici un jucător al gazdelor care astăzi nu a jucat bine. Dintre fotbaliștii bănățeni, s-au evidențiat cel mai mult tinerii Trandu și Bărbuț, precum și Szekely, cel care a fost faultat la penalty-ul din minutul 43 și a marcat și golul de 2-0.

Echipa lui Velcea e tot mai aproape de Liga I, însă timișorenii trebuie să arate că au consistență în etapele care au mai rămas. ACS Poli a câștigat pe merit un meci peste media ligii secunde, însă doar cu o Măciucă bătută nu se promovează.

ACS POLI TIMIȘOARA
DAMILA MĂ‚CIUCA
2-0

R. Trandu ”44 – pen., S. Szekely ”57

Kirev – Redjepi, Petrovic, Șeroni, Marovic – Bărbuț, O. Petre (cpt.)(Poparadu ”62), Trandu, Bălace – Boldea (Dobricean ”54), S. Szekely (Al. Boștină ”76)
Antrenor: Vali Velcea

Matache – Samson, Deaconescu, I. Stoica (cpt.), Ed. Stoica – Menassel, Bărbulescu – Ad. Popa (Melcea ”60), Lircă (B. Geantă ”60), Codin (D. Iancu ”66) – Negruț
Antrenor: Claudiu Niculescu

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 20 Apr. 2013, 17:30 Campionat
Pe aceeași temă