Timișoara trăiește!

19 Aug. 2011, 22:11 Campionat

Poli a obținut vineri seară o victorie categoric (scor 2-0), la revenirea, după nouă ani, în liga secundă. Golurile marcate de Scutaru și Axente au răpus una dintre contracandidatele la promovare ale Timișoarei, FC Bihor.

În tribune s-au adunat la fel de mulți spectatori ca și în cazul unor meciuri mai puțin importante ale lui Poli din sezonul trecut al primei ligi. După încălzire, când fotbaliștii au intrat în tunel, suporterii de la tribuna a doua au aplaudat insistent, iar jucătorii în alb și violet, vizibil emoționați, au înțeles ce au de făcut. La una dintre primele faze de joc, Ricketts a fost surprins în offside, iar semnalizarea tușierului a fost „sancționată” de un spectator cu o glumă: „Arbitre, în Divizia B e offside numai de la trei metri în sus!”

Scutaru, mai eficient ca Suarez

Poli a fost susținută ireproșabil de galerie, însă fotbaliștii lui Velcea au început ezitant. Timișorenii au scăpat cu fața curată după două gafe ale tinerilor Ilie și Dăruială, în urma cărora bihorenii puteau deschide scorul. Timișorenii au fost mai inspirați în minutul 24, când Scutaru a înscris cu capul, după un corner. A fost primul gol al bănățenilor de la revenirea în „B”, la aceeași poartă la care Luis Suarez a ratat două penalty-uri într-un singur meci, acel Poli – Ajax din 2009.

Pe fondul încurajărilor galeriei, presărate cu înjurături la adresa FRF, alb-violeții i-au ținut la respect pe orădeni și au mai punctat odată după pauză. Golul de 2-0 a pornit tot de la Scutaru, a cărui pasă a fost fructificată de Axente, cu un vole din mijlocul careului. Fluierul de final a declanșat fiesta la Timișoara. Poli a pornit cu dreptul pe drumul spre promovarea în Liga I.

articol scris de Radu FAUR

foto de Istvan Szasz

19 Aug. 2011, 22:11 Campionat
Pe aceeași temă