Scandal la Timișoara: „Ce faceți mă! Ați jucat la pariuri?”

28 Apr. 2012, 15:35 Campionat

Cu 400 de spectatori în tribune, Poli Timișoara și Luceafărul Oradea au fost protagonistele unui meci modest de Liga a II-a. Unii spun că oaspeții au câștigat meciul din cauza blazării alb-violeților, alții spun că a fost blat.

Poli a condus cu 1-0 prin golul celui mai activ om de pe teren, Alex Popovici, dar orădenii au egalat cu câteva minute înainte de pauză și au marcat golul de 1-2 în minutul 60. Ambele reușite ale oaspeților, în special golul al doilea, au fost cauzate de un marcaj nu foarte strict al fundașilor la atacanții Blănaru, respectiv Florin Neaga.
Timișorenii, neplătiți de circa patru luni și fără gânduri de Liga I pentru la anul, au avut o reacție prea blândă, din punctul de vedere al galeriei. Cei din peluză și-au strâns bannerele cu cinci minute înainte de final, l-au înjurat pe Gheorghe Chivorchian și au strigat „Ă‚sta nu e fotbalul nostru”, după care au părăsit stadionul. Pentru prima dată după foarte mulți ani, jucătorii lui Poli nu au avut pe cine să salute la finalul unui meci, stadionul fiind gol. Totuși, suporterii i-au așteptat pe fotbaliști lângă vestiare, unde le-au reproșat că au aranjat meciul pentru a câștiga la pariuri. Chiar dacă între ei și cei 100 de fani era un gard și foarte mulți stewarzi și jandarmi, jucătorii au avut puterea să discute cu cei care îi acuzau. „În oraș s-au jucat sute de milioane pe meciul ăsta. Voi vă bateți joc de noi?”, le-au strigat suporterii jucătorilor. După ce Dobricean, Cârstea, Axente, Belu, Scutaru și Mera (ultimii doi nu au jucat, fiijnd suspendați) au discutat cu ei, suporterii au încetat să-i facă blatiști pe jucători, dar le-au cerut mai multă determinare. „În etapele care au rămas, jucați cu sufletul, chiar dacă nu primiți bani. Apoi, din vară, plecați unde vreți! Dar să nu mai faceți ce ați făcut azi, să ne bată o echipă ca asta la noi acasă”, a spus unul dintre suporteri.

POLI TIMIȘOARA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA 1-2 (1-1) Popovici (39) / Blănaru (42), Fl. Neaga (60)

Poli: Kirev – Belu, Dăruială, F. Ilie, Pătraș – Chiș (’67 Ad. Popa), Zaluschi, Dobricean (’76 Fuchs), Rocha (’59 Cârstea) – Popovici, Axente (cpt).
Antrenor: Valentin Velcea
Luceafărul: Samoilă – Mihuț, Letan, D. Mureșan, A. Achim – Lupuț (’68 D. Muntean) – Ianc (’81 Konyeha), Bundea (cpt), Codoban (’46 F. Neaga) – Blănaru, C. Roșu.
Antrenor: Leo Grozavu.

Articol de Radu FAUR

28 Apr. 2012, 15:35 Campionat
Pe aceeași temă