CSM a depus la tribunal cererea de intrare în insolvență

Adrian MUJEA, Mihai Andries 07 Oct. 2014, 11:52 Campionat
CSM a depus la tribunal** cererea de intrare în insolvență

Conducerea clubului CSM Râmnicu Vâlcea a depus la Tribunalul din localitate cererea de intrare în insolvență, invocând datoria de circa 26 miliarde lei vechi, imputată recent de către Fisc.

Dosarul clubului, având ca obiect procedura insolvenței, a fost depus la Tribunalul Vâlcea în data de 23 septembrie și poartă numărul 3435/90/2014. Conform datelor publice de pe site-ul Tribunalului Vâlcea, prima înfățișare a acestui dosar este planificată pentru data de 22 octombrie.

Dacă judecătorii vor accepta insolvența clubului CSM, se va numi un administrator judiciar, care va avea sarcina de a întocmi planul de reorganizare a clubului. Imediat după intrarea în insolvență, conducerea clubului va contesta și datoriile de 26 miliarde de lei vechi imputate de Fisc, cerând în paralel și răspunderea celor vinovați de situație.

Deocamdată, jucătorii pregătiți de Erik Lincar nu au resimțit problemele conducerii, aceștia fiind cu salariile la zi. În schimb, alb-albaștrii au rămas datori în acest start de sezon, în care au obținut doar o victorie în șase etape, mult prea puțin față de pretențiile conducerii și suporterilor.

În urma unui control efectuat lunile trecute în Zăvoi, la cererea conducerii CSM, Fiscul a imputat o datorie de circa 26 miliarde lei vechi, majoritatea provenind din taxe neplătite în anul 2009, când clubul era administrat de Primărie! Conform raportului de la Fisc, suma este compusă din 14,5 miliarde suma datorată către buget, 9,6 miliarde sunt dobânzi și 2,3 miliarde sunt penalități! Datoriile provin din faptul că șefii de atunci ai clubului administrat de Primărie au plătit impozit doar 16%, deși jucătorii erau angajați cu convenții civile. În plus, în perioada lui Cătălin Rufă, nu s-a achitat impozitul pentru transferul lui Brănescu la Juventus.

Articol scris de Adi GEORGESCU

Adrian MUJEA, Mihai Andries 07 Oct. 2014, 11:52 Campionat
Pe aceeași temă