Barbu răspunde acuzelor: „Ziaristul în cauză ar trebui să cunoască măcar o treime din esențialul regulamentului”

Mihai Andries 28 Feb. 2014, 19:40 Campionat
Barbu răspunde acuzelor:**

Referitor la articolul publicat în data de 28.02.2014, având ca sursă Sport Arad, ce se intitulează „Barbu – pe „făraș”, UTA ar putea compromite primul meci al anului din cauza piteșteanului”, oficialul arădenilor a trimis un drept la replică pe adresa Liga2.ro prin care ține să dezmintă informațiile prezentate în text.

 „Conform regulamentului, un director sportiv îndeplinește o serie de obligațiuni în cadrul unui club de fotbal, printre care urmărirea situației jucătorilor, pentru a fi evitate situațiile neplăcute. Conform regulamentului impus de Federația Română de Fotbal, un jucător nu poate fi legitimat fără acordul lui. Acest demers poate fi realizat doar în urma incheierii unui contract între jucător și club. Așadar, ziaristul în cauză ar trebui să cunoască măcar o treime din esențialul regulamentului. Soluționarea cazurilor jucătorilor Boșneag si Mardare, nu a fost cu ” chiu cu vai ” ci conform deciziei comisiilor competente ale FRF, asta pentru că cei doi provin de la cluburi de Liga I ( Oțelul Galați respectiv Dinamo București ) și au avut întocmite memorii la LPF pentru a fi declarați liberi de contract conform înțelegerii între cei în cauza și cluburi, iar termenul a fost acordat în data de miercuri, 26.02.2014. Iar în cazul lui Florin Lazea, termenul a fost acordat joi, 27.02.2014. Repet ideea pentru a fi înțelasă și asimilată și de către autotul articolului în cauză, pentru o mai bună informare. Jucatorii în cauză au avut înțelegeri încheiate cu cluburile de încetare a raporturilor contractuale iar acestea trebuiau ratificate de către comisiile competente din cadrul FRF și LPF. Jucătorii străini au fost legitimați în termen și corespunzător, prin urmare aceste acuze sunt lipsite în totalitate de fundament și autenticitate.

În ceea ce privește situatia cartonașelor, țin să precizez faptul că situația lor nu se află în sarcina mea. În turul campionatului eu nu am făcut parte din conducerea clubului UTA prin urmare nu am ținut eu evidența cartonașelor, doar am verificat. Mă bucură faptul că în timp ce eram la Federație în vederea soluționării altor probleme, am avut și inspirația de a face și o verificare în ceea ce privește situatia cartonașelor, în acest fel am descoperit ca este o neregulă și am evitat totodată producerea unui eveniment neplăcut înaintea primului meci oficial din anul 2014. Încă odată ziaristul mărinimos nu a știut să se informeze corespunzator. Faptul că s-au parcurs toate etapele în vederea realizării transferurilor și legitimării jucătorilor în timp optim și corespunzător dar și împiedicarea producerii unei erori înaintea meciului de mâine, nu l-a suparat pe domnul Adrian Marțian, dimpotrivă l-a multumit și l-a liniștit deoarece în acest fel garantat nu se vor produce in viitor situatii neplacute, având cine să se ocupe de aceste lucruri.

În final țin să-i transmit ziaristului ” bine informat ” că toți jucătorii pe care i-a menționat în articol cu diferite probleme, au drept de joc iar mâine vor face parte din lotul pentru meciul cu Satu Mare. „

Mihai Andries 28 Feb. 2014, 19:40 Campionat
Pe aceeași temă