Alexa nu-l iartă pe Birț și-i dă replica după ultima victorie. „Dânsul este cu piețele, le-a condus 15 ani. La fotbal s-a remarcat că a umplut un stadion și n-a reușit să dea zăpada”

Marius ANGHEL 01 May. 2018, 08:05 Campionat
Alexa nu-l iartă pe Birț și-i dă replica după ultima victorie.**

Dunărea Călărași a câștigat cu emoții meciul de duminică de la Sânmartin, scor 2-1 cu Luceafărul Oradea, în cadrul etapei a 32-a a Ligii 2, revenind astfel pe prima poziție a clasamentului după ce cu o zi înaintea FC Hermannstadt câștiga detașat cu Dacia Unirea Brăila (6-0) și trecea în față datorită golaverajului.

Dunărea a condus încă din minutul 4, după penalty-ul scos și executat de Valentin Alexandru, apoi, treptat, a pierdut controlul jocului și s-a văzut egalată în minutul 58, tot în urma unui penalty, obținut și transformat de golgheterul gazdelor, Vlad Rusu.

Spiritele s-au încins, iar în decurs de doar două minute Valentin Alexandru (58, 60) a văzut două cartonașe galbene și și-a lăsat coechipierii în inferioritate cu o jumătate de oră înainte de final. Călărășenii nu au acuzat însă șocul golului și al eliminării, fiindcă au jucat mai bine față de cum o făcuseră pănă atunci, s-au aruncat în atac, nemaiprimind aproape nicio replică de la Luceafărul, și au reușit să egaleze dintr-o super-execuție. Bodo Kanda a înscris direct dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri ușor lateral stânga, la vinclu, aducând Dunării toate punctele și reinstalând-o pe prima poziție.

La final, antrenorul Dan Alexa a spus că echipa sa a meritat victoria, însă după acea eliminare a lui Alexandru s-ar fi mulțumit și cu un egal. „Eu cred că am meritat victoria. Am avut ocazii clare de a înscrie și cred că puteam închide jocul în prima repriză. A fost apoi acea eliminare pentru Vali Alexandru, iar în acel moment ne-am fi mulțumit și cu un egal, pentru că știam că va fi foarte greu să ne mai creem situații. Am întâlnit Luceafărul, o echipă care are jucători foarte buni, experimentați, care pot să-și pună probleme și ca dovadă, sunt atâtea meciuri în care au revenit pe final, pentru că au astfel de jucători. În tur am câștigat pe final tot printr-un gol marcat de Kanda. Ne-a avantajat că la ei au absentat ambii fundași centrali și am profitat. Nu înțeleg de ce Luceafărul este așa în spate, eu consider că este o echipă de primele cinci. Ne mai trebuie un punct din cinci meciuri pentru a fi promovați matematic în Liga 1”, a declarat, citat de Bihoreanul, Alexa.

„Sunt foarte supărat, pentru că din punctul meu de vedere nu meritam să pierdem acest joc. Eu cred că un rezultat de egalitate era mult mai echitabil, dar ăsta e fotbalul. Am întâlnit o echipă experimentată, care a știut ce a vrut, noi, puțin naivi. Am făcut anumite greșeli iar, total aiurea, iar un adversar bun, cu o echipă expeerimentată, te taxează”, a comentat evoluția meciului și antrenorul bihorenilor, Cristian Lupuț.

 

„Interesant este însă că nu spune domnul Birț că Dunărea e pe primul loc, cu un buget aproape jumătate cât al lor”

Cu două zile înaintea meciului de la Sânmartin, președintele FC Hermannstadt, Teodor Birț, făcea o comparație între jocurile de la Brăila, unde a evoluat echipa sa, și cel dintre Luceafărul și Dunărea. Dacă despre partida formației sale cu Dacia Unirea spuna că va fi un „meci foarte greu”, despre călărășeni declara: „Sunt convins că va avea parte din nou de un meci ușor, cu Luceafărul. Orădenii au un parcurs slab în această primăvară și cred că Dunărea are alte trei puncte ca și acontate”.

La finalul partidei cu Luceafărul, Dan Alexa nu l-a uitat pe Teodor Birț și a răspuns. „Drama fotbalului românesc este că vorbesc oamenii care habar n-au de fotbal. Domnul Birț a fost șef de piețe. Birț s-a remarcat în fotbalul românesc, momentan, prin faptul că a umplut un stadion și n-a reușit să dea zăpada de pe teren, în meciul cu Steaua, și căuta scuze. Și-a bătut joc de oameni. Nu vreau să-i dau prea multe replici, pentru că nu este om de fotbal. Interesant este însă că nu spune domnul Birț că Dunărea e pe primul loc, cu un buget aproape jumătate cât al lor. Deocamdată, noi am câștigat cu Luceafărul pe final, în ambele manșe, iar ei au câștigat cu 4-0 și cu 3-0 la pauză. Mai mult, nu am ce să-i răspund domnului Birț, fiindcă dânsul este cu piețele, a condus 15 ani sau cât, piețele în Sibiu”, a spus antrenorul Dunării Călărași.

După 32 de etapei, Dunărea Călărași se află pe locul 1, cu 80 de puncte, în timp ce FC Hermannstadt e pe locul 2, cu 77 de puncte.

Marius ANGHEL 01 May. 2018, 08:05 Campionat
Pe aceeași temă