Ripensia se teme de terenul de la Balotești și de foamea de puncte a ilfovenilor: „Joacă una dintre ultimele șanse de a rămâne agățați”. Pelici, ușor ironic cu Eugen Trică

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 13:47 Campionat
Ripensia se teme de terenul de la Balotești și de foamea de puncte a ilfovenilor:

Ripensia Timișoara va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Balotești, cu o echipă aproape disperată să adune puncte, mai ales după ultima înfrângere cu „lanterna roșie” Dacia Unirea Brăila (scor 0-1). Alexandru Pelici a precizat că greșelile personale ale jucătorilor săi trebuie remediate și că față de meciul cu Snagoul, pierdut cu 1-2, va modifica formula de start. De asemenea, după ce Eugen Trică i-a acuzat că joacă cu minge lungă, timișoreanul i-a transmis să își vadă de echipa lui.

Pelici e conștient că adversarul va fi disperat să nu sufere o nouă înfrângere. „Ne așteaptă un meci împotriva unei echipe aflate într-o mare foame de puncte. Probabil că Baloteștiul va vedea partida cu noi ca una dintre ultimele șanse de a rămâne agățată în plutonul echipelor care încearcă să se salveze de la retrogradare. Probabil că orice rezultat în afara victoriei pentru ei nu este bun. Ne așteaptă un meci dificil, pe un teren prost, pe un stadion cu un teren mic. Cred că echipa care se va adapta mai bine și mai repede și va greși mai puțin va fi cea câștigătoare. E un teren pe care nu se poate vorbi foarte mult de o construcție elaborată sau de anumite trasee de joc, pentru că terenul nu prea permite. E un teren foarte prost”, a precizat antrenorul Ripensiei înaintea meciului de la Balotești, în fața unei echipe față de care are șapte puncte în plus.

Ratările din atac vor duce la schimbări în echipă

Antrenorul roș-galbenilor a precizat că va face modificări în formula de start. Străuț va fi suspendat la acest meci, iar Călin Toma este incert. „Ne gândim să facem schimbări în primul 11. Suferim și în atac, nu fructificiăm ocaziile pe care ni le cream. Căutăm și soluții și încercăm să le găsim. Baloteștiul vine după o înfrângere la Brăila, dar nu cred că e elocventă acea înfrângere, pentru că le-au lipsit destui jucători. Cred că au avut destul de mulți suspendați. E diferență mare între echipa care a jucat cu Farul și echipa care a jucat la Brăila. În jocul cu Farul au avut situațiile lor și puteau să schimbe de multe soarta acelui joc la 0-0”, a spus Pelici despre viitorul adversar.

Pelici consideră că atitudinea jucătorilor va face diferența. „Dacă e să analizăm primele 20-25 de minute cu Snagovul, am fost praf, nu prea avem ce să analizăm. Dacă e să vedem ce am făcut în restul jocului, plus jocul de la Clinceni, cred că putem avea încredere că putem scoate un rezultat bun împotriva oricărei echipe. Contează mult atitutidinea cu care intrăm în teren, concentrarea și evitarea greșelilor personale. Ține de fiecare jucător cât e de puternic mental, cât de repede ne putem reveni. Chiar dacă primim un gol, asta nu înseamnă că trebuie să-l primim și pe al doilea, și pe al treilea, să continuăm cu greșelile de curtea școlii până la urmă”, a adăugat antrenorul Ripensiei.

Schimb de ironii cu Trică

Altfel, e de remarcat că după jocul pierdut cu Snagov, Eugen Trică a spus că Ripensia joacă numai cu minge lungă. Întrebat dacă va folosi strategia aceasta pe terenul de la Balotești, Pelici i-a dat replica antrenorului liderului.

„Domnul Trică să-și vadă de treaba lui și de echipa lui, pentru că am jucat cu echipa de pe locul 1 și o repriză nu a ieșit din terenul ei. Să-și vadă fiecare lungul nasului și de echipa lor. Îi doresc mult succes în campania de promovare fulminantă pe care o au și cu jocul lor foarte elaborat. Noi ne vedem de treaba noastră, încercăm să evităm greșelile personale, datorită cărora am pierdut din punctul meu de vedere și cu Snagovul, chiar dapă meritam, după aspectul reprizei a doua, un punct”, a mai spus Pelici.

După 25 de etape, Ripensia e pe locul 11, cu 29 de puncte, iar CS Balotești e pe 18, cu 22 de puncte. Meciul direct are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Comunal din Balotești.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 13:47 Campionat
Pe aceeași temă