ACS Poli, prima promovată matematic în Liga 1. Jucătorii lui Alexa au sărbătorit chiar pe terenul rivalei din Reșița | VIDEO

Mare favorită la promovare încă dinainte de startul sezonului, ACS Poli și-a îndeplinit din timp obiectivul, cu patru etape înainte de finalul sezonului. Timișorenii au avut ocazia să se bucure chiar pe terenul Metalului Reșița, unde s-au impus clar în partea secundă, cu 3-0 (0-0). Pedro Henrique, cu o dublă, și Ovidiu Popescu, la ultima fază, au marcat reușitele victorioase. Ultimul gol a adus și banca oaspeților în teren, care a încins imediat hora bucuriei.

Cu gândul la Liga 1 ACS Poli a început modest jocul din Valea Domanului. Bărbuț a revenit printre titulari cu această ocazie, dar talentatul mijlocaș timișorean a trebuit să părăsească terenul după doar 25 de minute, acuzând o recidivă.

Reșițenii au fost mai prezenți în careul timișorean, dar șutul lui Buhăescu, urmat de imprecizia lui Feher, nu au schimbat tabela. Primul semnal periculos la poarta gazdelor a fost dat de Pedro Henrique, însă nici șutul brazilianului nu a fost exact. Mai periculos a fost reșițeanul intrat în locul lui Bărbuț la ACS Poli. Șutul bun al lui Popescu din minutul 40 fiind deturnat cu greutate peste bară de către Zimmermann.

Timișorenii păreau mulțumiți și cu 0-0, dar lucrurile s-au schimbat rapid în partea secundă. Neinspiratul Keita a fost schimbat cu Boldea în minutul 56. Peste un minut el a trimis centrarea care avea să aducă deschiderea scorului. Elek a reluat cu capul din centrul careului și Zimmermann a respins doar până la Pedro Henrique, care a trimis simplu în poartă. Peste doar zece minute, același brazilian avea să facă 2-0, de această dată cu un șut pe jos din careu din „assist-ul” lui Popescu. După acest gol spiritele și așa destul de liniștite din Valea Domanului, aveau să se stingă aproape complet. Cu doar o goarnă a galeriei „rosso-nere” care să spargă liniștea.

ACS Poli și-a asigurat astfel promovarea matematică pe prima scenă cu patru runde înainte de final. Timișorenii revin la duelurile de Liga 1, dar sărbătorirea performanței a aparținut mai mult jucătorilor și oficialilor, la Reșița alb-negrii au fost însoțiți doar de câțiva apropiați ai clubului. Ce e mai greu de abia acum urmează, trupa lui Alexa trebuie să arate că poate rezista unui prim eșalon subțiat numeric.

METALUL REȘIȚA           0
ACS POLI TIMIȘOARA    3

Pedro Henrique ’57, ’67, Ov. Popescu ’90+2

Zimmermann (cpt.) – R. Cristian (Szijj ”68), Hlinca, Tătaru, Anițoiu – D. Enescu (Bărbulescu ”61), Ad. Ionescu – V. Crețu, Feher (I. Szabo ”61), L. Manole – Buhăescu
Rezerve neutilizate: G. Ciucă – Cl. Ionescu, I. Popescu, Ponoran
Antrenor: Daniel Oprița

Pap – Belu, Scutaru, Melinte, G. Neagu – Ov. Petre (cpt.) – Bărbuț (Ov. Popescu ”25), Keita (Boldea ”56), Poparadu – Elek (Al. Popovici ”85), Pedro Henrique
Rezerve neutilizate: Smaranda – Fl. Nanu, Doman, Bocșan
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița); Spectatori: 700; Arbitru: Marius Omuț (Oradea); Asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare); Jucătorul meciului: Pedro Henrique.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto și video: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Pe aceeași temă