EXCLUSIV | DNA Galați l-a trimis în judecată pe Brașoveanu pentru uz de fals și tentativă la înșelăciune. Oficialul Farului a comentat: „Voi demonstra ca nu am facut nimic”

Mihai Andries 24 Nov. 2014, 13:40 Special
EXCLUSIV | DNA Galați l-a trimis în judecată pe Brașoveanu pentru uz de fals și tentativă la înșelăciune.** Oficialul Farului a comentat:

În cursul zilei de azi, Direcția Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați a anunțat trimiterea în judecată în stare de libertate a fostului președinte al Dunării Galați, Auraș Brașoveanu, actualmente președinte la Farul Constanța. Membru în Comitetul Executiv al FRF, ca reprezentant al cluburilor din Liga 2, dar și șef al LPF2, organism care vrea să preia organizarea eșalonului doi de la FRF, Brașoveanu este acuzat de uz de fals și tentativă de înșelăciune.

Contactat telefonic, oficialul clubului de la malul mării a declarat laconic pentru ProSport: M-au trimis in judecata, asta e. Voi demonstra ca nu am facut nimic. Încă nu am primit decizia lor, ce să fac?

Interesant de remarcat că la ședința LPF2 din 5 noiembrie, atunci când ar fi trebuit să aibă loc licitația privind drepturile TV ale Ligii 2, Brașoveanu și-a anunțat disponibilitatea de a demisiona de la Farul după Anul Nou, pentru a se ocupa strict de acest proiect (n.a. – LPF2). Acest lucru ar însemna și pierderea locului din Comitetul Executiv, deoarece nu ar mai avea funcție de conducere la un club din eșalonul secund.

Iată și comunicatul DNA Galați

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus:
– trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului BOCĂ‚NEANU EMANOIL – CĂ‚TĂ‚LIN, la data faptelor prefect al județului Galați, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și sustragere sau distrugere de înscrisuri,
– trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului BRAȘOVEANU AURAȘ, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și tentativă la înșelăciune,

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În luna martie 2012, inculpatul Brașoveanu Auraș, în calitate de președinte al FCM Dunărea Galați, a depus la dosarul privind susținerea financiară a clubului sportiv de către Primăria Municipiului Galați, o copie color a unei adrese emise de Administrația Finanțelor Publice a județului Galați, pe care a contrafăcut-o prin radierea alineatelor în care erau menționate datoriile clubului sportiv către bugetul de stat. Aceasta, în scopul obținerii, în mod ilegal, a finanțării, întrucât exista o interdicție la acordarea finanțărilor de la bugetul de stat cluburilor sportive care figurează cu datorii la bugetul de stat.
Aceste fapte au făcut inițial obiectul unui dosar penal aflat în instrumentare la organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Galați – Serviciul de Investigare a Fraudelor. În acest context, deși cunoștea această împrejurare, inculpatul Bocăneanu Emanoil – Cătălin, în calitate de prefect, a acordat avizul de legalitate Hotărârii Consiliului Local nr. 114/05.04.2012, prin care se aproba cererea de finanțare a FCM Dunărea Galați. La data de 20.06.2012, dosarul respectiv a fost cerut de inculpatul Bocăneanu Emanoil – Cătălin, prin intermediul unui funcționar al instituției pe care o conducea, de la I.P.J. Galați și, la aceeași dată, a semnat o adresă către Primăria Municipiului Galați, prin care această instituție era înștiințată de acordarea avizului de legalitate. Astfel, inculpatul Bocăneanu Emanoil – Cătălin a determinat vărsarea, în conturile FCM Dunărea Galați, a sumei totale de 970.000 lei în perioada august – noiembrie 2012.
Pentru a șterge urmele faptelor, același inculpat a sustras din evidențele Instituției Prefectului Județului Galați adresa emisă de instituție către I.P.J. Galați – Serviciul de Investigare a Fraudelor și adresa de răspuns emisă de I.P.J. Galați către Instituția Prefectului Județului Galați, precum și procesul – verbal având ca obiect predarea – primirea dosarului depus de FCM Dunărea Galați la Primăria municipiului Galați. pentru aprobarea cererii de finanțare a clubului sportiv.
Primăria municipiului Galați se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 970.000 lei, reprezentând finanțarea de la buget a activității sportive a FCM „Dunărea” Galați, plus penalitățile până la data plății efective.

 

 

Articol scris de Sorina OPRIȚESCU și Mihai ANDRIEȘ
Foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 24 Nov. 2014, 13:40 Special
Pe aceeași temă