Stana vorbește despre posibilitatea ca Liga 2 să aibă o singură serie: „Echipele trebuie să fie conștiente”

Marius ANGHEL 29 Dec. 2014, 14:25 Special
Stana vorbește despre posibilitatea ca Liga 2 să aibă o singură serie:**

Ștefan Stana, președintele echipei ACS Berceni, dar și unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF a vorbit, weekendul trecut, la Sport Total FM, despre situația delicată prin care trec unele formații din eșalonul secund. Acesta a făcut referire în special la Săgeaga Năvodari și FC Bihor.

„Știu că s-ar putea, din informațiile pe care le am, Năvodari să se retragă”, a spus Stana în emisiunea „Fotbal la matineu”, apoi să dezvăluie că și FC Bihor ar putea avea aceeași soartă în această iarnă: „Discuții sunt, dar deocamdată nu e nimic concret și nu putem să ne pronunțăm. La un moment dat, s-ar putea sa vină vremuri mai bune la acele echipe”.

Conducătorul ilfovenilor a povestit că se ia luat în calcul și posibilitatea ca din următorul sezon Liga a 2-a să fie formată dintr-o singură serie, variantă pe care el personal nu o susține pentru că duce la cheltuieli și mai mari. „Dacă se vor retrage aceste echipe, să vedem și câte din cele care promovează de la Liga 3 se vor înscrie în competiție. S-ar putea să facem acea singură serie. Tot ce se poate. Dar va fi o selecție naturală, cheltuielile vor fi foarte mari. Nu poți veni să înscri o echipă la Liga 2 fără ca ea să parcurgă toate treptele. Probabil, dacă echipele nu vor putea face față cu cheltuielile, nu se vor mai înscrie la startul competiției. Trebuie să fie conștiente. Vor fi deplasări mai lungi decât la Liga 1. De exemplu, azi ai la Constanța, miercuri ai o intermediară la Satu Mare și sâmbătă joci iar la Constanța. Eu n-am fost de acord cu o singură serie. Am fost pe principiul a două serii cu play-off și play-out, pentru că distanțele sunt mult mai mici”, a declarat Stana.

Reprezentantul cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF a vorbit și despre situația lui Auraș Brașoveanu, președintele LPF2 și, totodată, cel de-al doilea reprezentant al eșalonului secund în CEx, care e criticat în ultima vreme de mai mulți conducători ai echipelor din Liga 2 pentru că nici până acum nu li s-au rezolvat problemele în privința vânzării drepturilor TV. „E doar părerea unora, dar nimeni nu este bătut în cuie. Când vom avea o întâlnire a tuturor președinților, ne vom spune o părere atunci. Discuții au fost, dar în momentul în care se vor finaliza aceste discuții, vă vom ține la curent”, a încheiat Ștefan Stana.

În acest sezon, 2014-2015, Liga 2 a început cu 12 echipe în Seria I și 11 în Seria 2. La finalul turului și returului se intră în play-off și play-out pentru desemnarea promovatelor și retrogradatelor.

Marius ANGHEL 29 Dec. 2014, 14:25 Special
Pe aceeași temă