Regretabila eroare a FRF! Federalii anunță că DigiSport are dreptul să transmită, de fapt, patru meciuri pe etapă, nu trei. Conducătorii din Liga 2 nu știau nimic

Marius ANGHEL 20 Aug. 2016, 10:34 Special

UPDATE: La câteva ore după publicarea articolului, FRF și-a transmis punctul de vedere asupra acestui subiect prin a ne direcționa către un articol din data de 12 august de pe site-ul ei, pe care l-a modificat acum, pe 19 august. Federalii ne spun că în articolul în care era anunțat câștigătorul licitației pentru drepturile TV ale ediției 2016-2017 a Ligii 2 au produs o „regretabilă eroare”, transmițând greșit conținutul Pachetului A1. DigiSport are, mai nou, dreptul de a transmite primele patru opțiuni din fiecare etapă a Ligii 2, nu trei, așa cum a și televizat în etapa a doua a Ligii 2.

FRF transmite că, „în fapt, este vorba despre obligativitatea transmiterii a trei meciuri și dreptul de a transmite patru”. E doar un mic detaliu, o eroare, pe care, probabil, președintele Răzvan Burleanu a făcut-o și în ședința de miercuri cu reprezentanții cluburilor din Liga 2, atunci când le-a adus la cunoștință ce cumpără RCS & RDS și ce bani urmează să încaseze de pe urma drepturile TV, deoarece niciunul dintre conducătorii din Liga 2 pe care i-am contactat ieri să-i întreb despre această schimbare cu transmiterea a patru meciuri n-a știut să mi-o explice.

Încheiem prin a publica din nou o declarație a lui Gheorghe Chivorchian, președintele singurului club din Liga 2 care s-a opus vânzării drepturilor TV, Juventus București: „Anul trecut s-a discutat despre acest drept de imagine cedat de către cluburile de Liga 2. Dacă a fost cedat, înseamnă că FRF a negociat în numele cluburilor. De ce a mai cerut FRF acceptul dacă acest drept a fost cedat? E un mare semn de întrebare pentru mine. Acum ești pus în fața unui fapt împlinit. Eu nu am votat atunci, dar cluburile care au votat, pot să ceară acel contract al drepturilor tv”.

Iată cum sună acum conținutul Pachetul A1 achiziționat de SC RCS&RDS SA:

„- Pachetul A1 (dreptul de a transmite prin intermediul televiziunii primele patru opțiuni din fiecare etapă)*

* Dintr-o regretabilă eroare, am comunicat inițial dreptul de a transmite trei meciuri în fiecare etapă. În fapt, este vorba despre obligativitatea transmiterii a trei meciuri și dreptul de a transmite patru”.


 

RCS & RDS a fost singura companie care a înaintat o ofertă către Federația Română de Fotbal pentru a cumpăra drepturile TV din Liga 2. 350 de mii de euro a fost suma oferită pentru a putea transmite câte trei meciuri pe etapă, iar cluburile au acceptat în cele din urmă, cu toate că se așteptau să primească mult mai mulți bani.

Televizările au început încă din etapa a 2-a, iar primele meciuri din noul sezon care au putut fi urmărite pe sticlă au fost: CSM Râmnicu Vâlcea – ASU Politehnica Timișoara (0-0), Foresta Suceava – UTA Bătrâna Doamnă (0-2) și FC Brașov – Juventus București (1-0). Până aici nimic anormal. Pachetul A1, cel cumpărat de RCS & RDS, permitea televiziunii DigiSport să transmită primele trei opțiuni din fiecare etapă.

Interesant este că în cea de-a treia etapă, DigiSport și-a programat să televizeze patru meciuri. Cu ce drept, doar televiziunea și FRF știu, deoarece contractul achiziționat permite transmiterea doar a trei jocuri.

Iată ce partide din Liga 2 vor fi transmise în etapa a 3-a de DigiSport 1:

19 august, ora 18:00
Olimpia Satu Mare – FC Brașov
20 august, ora 12:30
Dunărea Călărași – CS Mioveni
20 august, ora 15:00
UTA Bătrâna Doamnă – Dacia Unirea Brăila
21 august, ora 12:30
ASU Politehnica Timișoara – Foresta Suceava

Punctul de vedere al FRF nu a fost emis până la publicarea articolului, în timp ce reprezentanții RCS & RDS n-au putut fi contactați de ProSport.


 

SC RCS&RDS SA a achiziționat următoarele pachete de drepturi TV:

Pachetul A1 (dreptul de a transmite prin intermediul televiziunii primele trei opțiuni din fiecare etapă)
Pachetul B (dreptul de a transmite partidele pe Internet)
Pachetul C (dreptul de a transmite meciurile pe platforme mobile)
Pachetul E (drepturi media externe)

Pentru celelalte pachete de drepturi TV nevândute, FRF a anunțat reluarea licitației. Caietul de sarcini aferent procedurii de licitație se poate obține gratuit prin intermediul poștei electronice până pe 17 august, ofertele urmând a fi depuse până la date de 18 august 2016, ora 18:00, prin e-mail la adresa [email protected].

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: captură DigiSport

Marius ANGHEL 20 Aug. 2016, 10:34 Special
Pe aceeași temă