UTA, răpusă în ultimul amical din Turcia de o echipa de tineret a clubului Vorslka Poltava | VIDEO

Marius ANGHEL 14 Feb. 2020, 19:04 Pregătiri, amicale
UTA,** răpusă în ultimul amical din Turcia de o echipa de tineret a clubului Vorslka Poltava | VIDEO

UTA a fost readusă, vineri, cu picioarele pe pământ în ultimul test programat în Turcia, după ce zilele trecute câștigase cu 2-0 meciul cu Arsenal Tula, formație din prima ligă a Rusiei, și începuse să leviteze. Trupa condusă de Laszlo Balint a suferit o înfrângere drastică în jocul cu Vorslka Poltava U21, scor 2-4.

Laszlo Balint avertiza asupra dificultății ultimului test din Antalya al utiștilor, în fața liderului campionatului de tineret al Ucrainei și previziunile au fost confirmate, scrie Sport Arad. Esticii sunt singurii care au perforat mai mult decât odată poarta arădenilor în amicalele iernii și, mai mult, au stat destul de bine și pe faza de apărare. E adevărat, și „roș-albii” au intrat pe teren cu patru juniori, plus Ciucur și Pușcaș, fotbaliști care-și reintră treptat în ritm după lunga perioadă de indisponibilitate.

1-0, 1-2, 2-2, 2-4, evoluția scorului în ultimul amical al echipei UTA în Antalya

Totuși, amicalul a început bine pentru „Bătrâna Doamnă”, cu gol încă din minutul 7. Ciucur a centrat din corner, Pușcaș și Ciprian Rus au prelungit balonul cu capul, iar David Miculescu a înscris la colțul lung din 6 metri. A urmat un joc de uzură, cu arădenii controlând ușor ostilitățile, dar fără ocazii importante de gol. Vorslka a mărit puțin ritmul pe finalul reprizei și a cules și roadele. Stryzhak a profitat de distanța mare dintre Ciucur și Pașcu și a trimis sec pe lângă Bolboașă. Mai mult, Poltava putea intra în avantaj la vestiare, dar Mkomola a finalizat peste poartă din poziție ideală.

Golul de 2-1 avea să fie doar amânat pentru debutul actului secund. În minutul 50, o lovitură de colț bătută pe colțul lung a ajuns la Kravchuk, care nu putea rata. Doar două minute au fost în avantaj „verzii”, căci Ciprian Rus a făcut „dubla” pentru UTA dintr-un penalty obținut de Ursu. Un șut deviat în corner al lui Pușcaș a fost ultima zvâcnire ofensivă a arădenilor, care mai apoi s-au scurt-circuitat în defensivă, iar ucrainienii s-au desprins în câștigători.

În minutul 72, Pașcu a ratat un tackle, Vasin a pătruns până la 14 metri și l-a bătut pe Bolboașă la colțul lung. După alte 4 minute, Lyga a pus cireașa cu o „scăriță” peste Bolboașă și o execuție simplă în plasă. Putea fi și mai rău, dar un atacant advers a ratat incredibil din careul mic.

Așadar, UTA își strică bilanțul din amicalele iernii chiar la ultima „strigare”, după cinci victorii și o remiză. Sâmbătă, delegația arădeană se repatriază, iar de la începutul săptămânii viitoare demarează „operațiunea” de pregătire a deplasării de la Miercurea Ciuc, de luni, 24 februarie.

UTA: Bolboașă – Andr. Rus, R. Crișan, Pașcu, Ciucur – Hrezdac, Pușcaș (Vulturar 78) – Miculescu, Jebari (Gavrilă 78), Oct. Ursu – Cip. Rus

În această iarnă, UTA a mai jucat amicale cu: UTA U19 (7-0), Progresul Pecica (5-1), Crișul Chișineu Criș (3-1), în România, Racing Union (3-1), Gremio Novorizontino (1-1) și Arsenal Tula (2-0), în Turcia.

CITEȘTE și: „Secunzii” lui Balint trag concluziile cantonamentului din Antalya: „Totul a decurs foarte bine, e important să ajungem acasă fără accidentați”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

 

Marius ANGHEL 14 Feb. 2020, 19:04 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă