FOTO | „Marinarii” dau credit tinereții. FC Farul a dat start pregătirii cu 24 de jucători și cu multe incertitudini: „În acest moment șovăim”

FC Farul s-a reunit luni după-masă la baza proprie, în vederea demarării pregătirii pentru sezonul 2015/2016 al Ligii a 2-a. La primul antrenament, desfășurat pe terenul secund, antrenorii Constantin Gache, Ion Barbu și Gică Mina au avut la dispoziție 24 de jucători. Față de campionatul trecut, în lot se regăsesc cu preponderență jucători tineri și foarte tineri, în ton cu noua strategie a clubului.

În condițiile în care FC Farul nu poate accesa, deocamdată, banii de la Consiliul Județean Constanța, s-a schimbat și obiectivul, cel puțin momentan. După cum a declarat președintele executiv Auraș Brașoveanu, clubul constănțean își propune în nou stagiune „construirea unei echipe, cu jucători tineri, din rândul cărora să transferăm mai sus, la Liga 1”.

„Vrem să creștem jucători, care să conducă și la reechilibrarea bugetului, prin vânzarea lor. În acest moment, nu avem altă soluție, din pricina acestui amalgam legislativ, din care nu mai înțelege nimeni nimic. Toată lumea așteaptă măsuri cu adevărat lămuritoare, dar, având în vedere vacanța parlamentară, mai devreme de septembrie, nu cred că se va face lumină. În aceste condiții, ne adaptăm după puterile noastre din acest moment. Încercăm să dăm credit jucătorilor de perspectivă. Sperăm să plecăm totuși cu dreptul în noul sezon, chiar dacă în acest moment șovăim”, a completat Brașoveanu.

Astăzi, vin Chițu și Giurgiu

La reunirea de ieri, au fost prezenți 24 de jucători, majoritatea tineri, inclusiv noutățile. Acesta va fi, de altfel, structura lotului: fotbaliști de perspectivă, cărora li se vor adăuga, pe parcurs, maximum patru jucători cu experiență. Unul dintre aceștia, atacantul Sorin Chițu, ar fi trebuit să ajungă de ieri la Constanța, dar va sosi astăzi, întrucât, după cum a explicat Auraș Brașoveanu, „l-a anunțat pe Giani Nedelcu că a avut un incident auto. Venea spre Constanța și în autoturismul său a intrat o altă mașină, astfel că astăzi (n.r. ieri) a trebuit să rezolve această problemă”.

Tot astăzi, va ajunge la lot și fundașul Alexandru Giurgiu, un jucător din lotul din sezonul trecut care continuă la Farul.

I-ar fi vrut pe Pătrașcu, Enciu, Szalkai și Jianu

Cei care au demarat, ieri, pregătirea, au fost: Bogdan Olaru (născut în 1988), Iulian Dinu (1998), Cristian Nanu (1997) – portari; Robert Băjan (1995), Claudiu Popa (1995), Bogdan Meleandră (1996), Daniel Ciobanu (1993), Erdal Ali (1996), Valentin Ion (1995), Robert Pâslaru (1994), Daniel Ochia (1981), Ionuț Plămadă (1989), Alexandru Vieru (1995), Caciandone Dincă (1995), Mihai Scarlat (1996), Marius Halmaghe (1996), Vlad Suciu (1996), Tudor Țăranu (1998), Iulică Voinea (1997), Alexandru Ene (1995), Alexandru Muscă (1996), Silviu Igiroșanu (1994), Cosmin Butoi (1993) și Răzvan Ciochină (1994) – jucători de câmp.

Noutățile sunt Suciu, Meleandră, Scarlat (din propria pepinieră, dar care au mai cochetat cu lotul mare al Farului), Țăranu (de la Steaua), Halmaghe (ultima dată la Școala de Fotbal a lui Honved Budapesta), Ciochină (Granitul Babadag), Ene (Petrolul), Voinea (AS Performer Constanța) și Butoi (revenit după împrumutul la Dunărea Călărași).

Dintre jucătorii cu experiență care au făcut parte din lotul sezonului trecut, Farul ar fi vrut să continue colaborarea cu Pătrașcu, Enciu, Szalkai și Jianu, dar, după cum a spus Auraș Brașoveanu, cu nimeni dintre ei nu s-a căzut de acord. De asemenea, momentan, Ochia doar se antrenează cu echipa, situația sa nefiind încă lămurită.

„Am avut contacte cu Pătrașcu, Enciu, Jianu și Szalkai, pe care am încercat să-i convingem să continue, dar nu am primit niciun răspuns de la ei. Tentat de o revenire la Constanța a fost și Vasilică Cristocea, însă în condițiile actuale nu am primit un răspuns pozitiv de la el”, a mai spus Brașoveanu.

Până vineri, în Liga a 2-a se înscriseseră nouă echipe

La reunirea de ieri, au fost prezenți și mai mulți suporteri ai Farului, dornici să afle noutățile. Fanii i-au aplaudat pe jucători când aceștia au ieșit din club spre teren, iar apoi, la Farul II, au scandat de câteva ori. Ultrașii au avut o discuție și cu Auraș Brașoveanu.

„Campionatul începe pe 29 august. E singura certitudine în acest moment. Când îl încheiem și câți nu știm. Vineri, la închiderea programului Federației, erau înscrise în Liga 2 nouă echipe, printre care și noi. Mai e timp de înscriere, iar din informațiile mele se vor înscrie toate, dar nu cred că vor participa toate. De altfel, am făcut un apel către echipe, să se înscrie numai cele care au certitudinea că vor începe și vor duce întrecerea până la capăt. Din această cauză, care se repetă de câțiva ani, nu reușim să atragem un partener media lângă Liga a 2-a, prin care să obținem bani. Peste aproape toate echipele de Liga a 2-a planează incertitudinea în acest moment”, a arătat Auraș Brașoveanu.

În perioada următoare, „marinarii” continuă pregătirea la Constanța, după care în plan este și un stagiu montan.

CITEȘTE și apelul făcut de Brașoveanu către echipele din Liga 2: Înscrierea și neparticiparea sau abandonul în Liga 2 vor fi penalizate cu retrogradarea în Liga 5. Ce spun Brașoveanu și Burleanu despre drepturile TV și noul sezon

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă