EXCLUSIV | Metaloglobus și-a numit un nou antrenor principal: un cursant la licența UEFA PRO. „Am ca obiectiv clasarea în prima jumătate a clasamentului”

Marius ANGHEL 05 Jan. 2018, 15:16 Pregătiri, amicale

Metaloglobus București are, începând de astăzi, un nou antrenor principal, după ce imediat cu încheierea primei părți a sezonului de Liga 2 s-a despărțit de Bogdan Argeș Vintilă. Președintele Marius Burcă și finanțatorul clubului din Capitală, Imad Kassas, s-au întâlnit de dimineață cu Alin Chița (40 de ani) și au bătut palma pentru un contract valabil până la finalul sezonului aflat în curs, cu posibilitatea de prelungire.

Alin Chița, originar din Pitești, este un fost fundaș, care în cariera sa a evoluat pentru CS Mioveni, Poli AEK Timișoara, FC Argeș, UTA Arad, Tianjin Teda, Juventus București și Al-Faisaly. După ce a agățat ghetele în cui, piteșteanul s-a apucat de antrenorat și a pregătit, ca principal, echipele Juventus București, Unirea Bascov și Național Sebiș, la aceasta din urmă activând ultima dată, în campionatului Ligii 3, în primele etape ale sezonului aflat în curs. Ca antrenor secund a fost la CS Mioveni, Dinamo și FC Voluntari.

Chița deține licența A și este cursant pentru obținerea licenței UEFA PRO și va avea ca principal obiectiv la Metaloglobus menținerea în Liga 2.

„M-am înțeles cu conducerea și am semnat contractul. Am ca obiectiv formarea unui echipe competitive și, din punctul meu de vedere, clasarea în prima jumătate a clasamentului. Ținând cont că echipa este pentru prima dată în Liga a 2-a, asta ne obligă la mai mult. Și situația materială a clubului, faptul că există o stabilitate financiară, ar trebui să ne facă să gândim la mai bine, jucătorii, stafful, eu, propriu zis”, a spus, pentru Liga2.ro, Alin Chița, care va colabora la Metaloglobus, la rândul său, ca Vintilă, cu Gigel Coman – antrenor secund și Vlad Marian – antrenor cu portarii: „Îi cunosc foarte bine pe amândoi. E o provocare pentru toți trei, pentru că trebuie să imprimăm o direcție foarte bună echipei pentru a accede în jumătatea superioară a clasamentului”.

Primul antrenament la Metaloglobus pe care îl va susține noul antrenor va avea loc luni, 8 ianuarie, de la ora 11:00, la stadionul echipei, atunci când este programată reunirea lotului pentru pregătirea părții secunde a Ligii 2. Chița nu se va baza pe Mădălin Martin (25 de ani), Ionuț Marian, Andrei Roman și Robert Gheorghe (toți trei de 21 de ani) jucători la care conducerea clubului a renunțat în scurta vacanță de la ultimul meci oficial din 2017.

„Prima dată vreau să evaluăm lotul, urmând ca, în perioada imediat următoare, să aducem și ceva jucători, dacă va fi nevoie”, a spus Chița.

Luni e reunirea. Juventus București, primul adversar din amicale

În privința perioadei de pregătire, Metaloglobus are programată reunirea pe 8 ianuarie, de la ora 11:00, la stadionul echipei bucureștene. Readaptarea la efort se va face la baza proprie a clubului, pentru următoarele 10 zile. Pe 22 ianuarie, timp de 10-12 zile, se va intra într-o perioadă centralizată de pregătire, cu două antrenamente pe zi. Primul amical e programat pe 26 ianuarie, cu Juventus București, noul antrenor dorind în total șapte teste pentru noii săi jucători.

La finalul primei părți a sezonului, după 21 de meciuri jucate în Liga 2, la prima prezență din istoria sa în această competiție, Metaloglobus ocupă locul 15, primul de deasupra locurilor retrogradabile, însă la egalitate cu Foresta Suceava și CS Balotești, aflate pe poziții ce duc în Liga 3. Bucureștenii au înregistrat 5 victorii, 5 egaluri, 11 înfrângeri și un golaveraj negativ: 17-29 și 20 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 05 Jan. 2018, 15:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă