ASU Politehnica a terminat fără gol marcat amicalul cu Dumbrăvița! Paraguayanul care a dat probe și la UTA l-a impresionat pe Petruescu și rămâne la Timișoara

ASU Politehnica a terminat fără gol marcat amicalul cu Dumbrăvița!** Paraguayanul care a dat probe și la UTA l-a impresionat pe Petruescu și rămâne la Timișoara

ASU Politehnica Timișoara a terminat la egalitate, scorul 0-0, penultimul amical al iernii, jucat cu ACS Dumbrăvița, locul 4 din Seria a 4-a a Ligii a 3-a. La meci, unul cu destule faulturi dure pentru un joc de verificare, s-a accidentat Bogdan Vasile. Altfel, timișorenii au semnat și cu paraguayanul Alvarenga, iar dumbrăvițenii sunt aproape să îl aconteze pe Mădălin Smaranda, fost la ACS Poli.

Pentru Politehnica a fost primul joc amical disputat pe un teren de iarbă, pe Stadionul Știința. În continuare, după primele succese din amicale, s-a dovedit că bănățenilor le pune probleme o echipă mai bună din Liga a 3-a, semne deloc bune în perspectiva returului. În prima repriză, după unele contacte dure, s-a accidentat Bogdan Vasile, care nu a mai putut continua. Accidentat a fost și Ionuț Coadă, Dalin Munteanu a fost învoit, iar Călin Jurj e la naționala U19.

Altfel, golul s-a lăsat așteptat și fazele spectaculoase au cam lipsit, cu toate că formația de liga secundă a nimerit de câteva ori și bară. Spre finalul primei reprize, Rareș Murariu a trimis o minge pe jos, de la 15 metri, iar aceasta a ajuns la adversar. Vărul lui Pantilimon s-a ales cu ceartă de la nu mai puțin de trei persoane pentru că nu a degajat simplu. Mai întâi, ceva mai blând, Cristi Scutaru i-a reproșat gafa, apoi Mera a fost mai vehement, iar de pe margine a urmat Cosmin Petruescu.

ASU Politehnica: Murariu – I. Plămadă, Scutaru, Bg. Vasile, Dr. Cojocaru, Lucas Fabricio, Vidrasan, Dros, Bedea, Alvarenga, Ignea
Au mai intrat: Borbei – Mera, Cherecheș, Schieb, Cr. Ene, Mih. Ene, Manea

ACS Dumbrăvița: R. Mikloș – Telescu, Gălan, Podină, Boancă, Briciu, Stancu, Birău, Rus, Silaghi, Voinea
Au mai intrat: Bîrză, Ștefan, Soare, Pricop, Nanu, Poparadu, Udrea, Jinga

Petruescu: „Putem fi cât de cât mulțumiți, mai puțin de rezultat”

Cosmin Petruescu a spus că e mulțumit de joc. „Având în vedere că este primul joc pe iarbă, putem fi cât de cât mulțumiți, mai puțin de rezultat. Nu putem fi mulțumiți când întâlnim o echipă de eșalon inferior și nu câștigăm. Consider că am fi meritat victoria pentru că am avut situații de gol mai multe și mai clare, inclsuvi câteva bare. Ieri am susținut primul antrenament pe iarbă. Cred că încetul cu încetul putem să ne intră, în ritm și să ne apropiem de ne dorim să jucăm prima etapă la Luceafărul Oradea. Sper să nu avem parte de o accidentare la Bogdan Vasile, jucător foarte important pentru noi”, a spus antrenorul lui ASU Poli.

Kiala ar putea să nu joace pentru Politehnica, Alvarenga a semnat. Se caută fundaș central

Altfel, Claudio Kiala, deși a fost anunțat ca transferat, ar putea fi împrumutat de la ASU la CSM Lugoj. „Așteptăm să-i vină cartea verde. Este în discuții cu cei de la Lugoj, nu ascund posibilitate să fie împrumutat la Lugoj. Alveranga a semnat cu noi. Sperăm să sosească actele necesare pentru a-l avea apt în prima etapă”, a spus Petruescu despre cei doi.

Deși e o universitatea tehnică, Politehnica are și o facultate cu profil de comunicare cu predare în limbi străine. Totuși, cei de la echipa de fotbal spun că nu se pot înțelege cu brazilianul Lucas Fabricio. „Fabricio trebuie să se adapteze la temperatură și diferența de fus orar. Rămâne în continuare în pregătire cu noi. Deocamdată, avem mari probleme de a comunica cu el, vorbește o limbă care nu este foarte populară la noi, portugheza. Trebuie să trecem peste bariera de comunicare”, a recunoscut Petruescu.

Clubul caută și un fundaș central, tot străin. „Suntem în discuții, pentru că trebuie să ne consolidăm lotul din punct de vedere numeric. Coadă are o fractură de coastă, avem nevoie de un jucător care să acopere zona centrală”, a mai recunoscut Petruescu.

Dumbrăvița, aproape să-l aconteze pe Mădălin Smaranda

Sorin Bălu a precizat că nu i s-a părut că elevii săi au faultat uneori dur și că mai așteaptă un portar. „Nu știu dacă chiar a fost un meci dur. Cel puțin pentru noi, a fost un antrenament foarte bun. Prima repriză a fost foarte echilibrată. În a doua repriză, cei de la Poli și-au creat câteva ocazii de a marca, însă sunt bucuros pentru faptul că jucătorii mei, pe fond de oboseală, după ce am revenit la sfârșitul săptămânii din cantonament, au răspuns relativ bine din punct de vedere fizic și organizatoric. Golul este sarea și piperul fotbalului. Dacă nu a fost să fie, mă bucur că nu am primit gol. Sunt un pic trist că nu am marcat. Mai așteptăm un portar, săptămâna aceasta vedem dacă își dă acordul să vină la clubul nostru”, a precizat Bălu, care a evitat să confirm că e vorba de Smaranda.

ASU Politehnica joacă sâmbătă ultimul meci de verificare înainte de reluarea Ligii 2 la Zrenjanin, în Serbia.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă