Lovitură pentru Foresta: Dorin Goian și-a dat demisia. „Facem eforturi să ne continuăm activitatea în condiții normale”

Marius ANGHEL 11 Jan. 2017, 14:47 Liga 2

Foresta Suceava a suferit o adevărată lovitură de imagine în aceste zile. Clubul clasat la mijlocul clasamentului Ligii 2, locul 9, după desfășurarea a 21 de etape s-a despărțit oficial de președintele executiv Dorin Goian. Fostul internațional anunțase zilele trecute că are de gând să demisioneze, deoarece este nemulțumit că autoritățile locale sucevene nu și-au respectat promisiunile față de el atunci când l-au convins să vină la Foresta.

Mai exact, Consiliul Local Suceava nu a achitat ultima tranșă de bani promisă pe anul trecut, în valoare de 250.000 de lei, astfel că echipa din Liga 2 întâmpină probleme financiare și are planurile date peste cap în această perioadă în care ar trebui să se reunească și să se pregătească pentru partea a doua a sezonului. Foresta nu și-a putut achita toate dările la stat pe 2016, riscă să se aleagă cu contul blocat, jucătorii au restanțe pe luna decembrie, iar cantonamentul de iarnă este pus și el sub semnul întrebării. În 2016, primăria Suceava a promis un buget de 1.700.000 de lei pentru Foresta, însă în conturile clubului din Liga 2 au intrat doar 1.415.000.

„Am încetat colaborarea cu Dorin Goian. El și-a exprimat dorința de a pleca de la club, astfel că am încetat de comun acord raporturile contractuale dintre cele două părți. Facem eforturi să ne continuăm activitatea în condiții normale”, a anunțat, pentru Obiectiv, președintele Consiliului de Administrație al clubului Foresta, Andrei Ciutac.

Astfel, Dorin Goian se desparte de clubul din orașul natal după doar cinci luni, formația la care și-a început noua carieră după ce a renunțat la fotbal la vârsta de 35 de ani.

Funcția pe care a ocupat-o Goian la Foresta, de președinte executiv, va rămâne vacantă în următoarea perioadă, atribuțiile sale urmând a fi preluate de Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație, și de directorul sportiv Dănuț Perjă.

Goian: „De când am venit președinte, cred că s-a auzit de Suceava în plan fotbalistic mai mult ca oricând în ultimii ani”

Dorin Goian anunțate că este dezamăgit de aleșii locali, cât și de Consiliul de Administrație al clubului și că intenționează să demisioneze.

„Mă văd în situația să renunț la funcția de președinte pentru că oamenii care m-au convins să vin la Foresta nu s-au ținut de cuvânt. Mă refer și la cei din Consiliul de Administrație al clubului. Mi s-a promis ceva în vară, dar, din păcate, promisiunile nu au fost onorate până la capăt. Deși aveam deconturile făcute și am așteptat până la finalul anului trecut, nu am mai primit ultima tranșă de bani din bugetul de anul trecut. Plus că mai aveam de primit o restanță în valoare de 35.000 de lei din tranșa a doua de buget. Ori, acești bani sunt pierduți. Clubul nu-i mai poate accesa în 2017. La începutul sezonului ne-am făcut niște calcule cât să ne cuprindă plapuma, calcule care, în lipsa acestor bani, nu ne ies la socoteală. Și așa bugetul nostru era mic comparativ cu al altor echipe din Liga a 2-a. Măcar să se achite acel buget în totalitate. Nu am cerut niciun leu în plus, doar ce ni s-a promis la începutul anului. Din păcate, la Suceava, a devenit o obișnuită ca echipa locală de fotbal să nu primească întreg bugetul promis pe un an”, a declarat Dorin Goian.

Nu am fost cel mai bun președinte de club, dar am jucat la un anumit nivel și știu cum reacționează un jucător când e vorba de bani. În afara țării, oamenii se țin de cuvânt. Când am venit în vară la Foresta, jucătorii care au rămas în lot aveau restanțe salariale de patru luni de zile, dar am reușit, încet încet, să-i aduc cu banii la zi. Sper ca persoana care va veni în locul meu să facă mai multe. De când am venit președinte, cred că s-a auzit de Suceava în plan fotbalistic mai mult ca oricând în ultimii ani”, a mai spus Goian.

Marius ANGHEL 11 Jan. 2017, 14:47 Liga 2
Pe aceeași temă