Suporterii nemțeni și-au votat favoritul! Dorin Goian e dorit în locul lui Cristian Pustai la Ceahlăul: ”Piatra Neamț va avea tot timpul un loc special în inima mea”

Narcis POHOAȚĂ 23 May. 2024, 16:34 Liga 2
Suporterii nemțeni și-au votat favoritul! Dorin Goian e dorit în locul lui Cristian Pustai la Ceahlăul: ”Piatra Neamț va avea tot timpul un loc special în inima mea”

Ceahlăul Piatra Neamț a rămas fără antrenor, după ce Cristian Pustai și-a reziliat contractul pe cale amiabilă, dar suporterii nemțeni i-au găsit deja un înlocuitor ”Profesorului”.

Pe pagina de Facebook a suporterilor Ceahlăului, aceștia au lansat un sondaj și și-au votat favoritul, iar primul a ieșit, la mare distanță față de urmăritori, fostul internațional Dorin Goian.

Dorin Goian, favoritul suporterilor nemțeni pentru a prelua Ceahlăul

Suporterii nemțeni au inițiat un sondaj în care fanii echipei moldave au fost invitați să-și voteze favoritul pentru postul de antrenor principal rămas vacant la Ceahlăul.

Pe primul loc a ieșit Dorin Goian, cu 68 la sută din voturi (216), Dragoș Militaru a strâns 24 de voturi (7 la sută), iar Daniel Oprița – 20 de voturi (6 la sută). Printre cei votați la categoria ”Alt antrenor” (62 de voturi, 19 la sută) se numără Costel Enache și Claudiu Niculescu.

”Suceava, Buzău, Piatra Neamț, Bacău, București, Palermo, Glasgow, Spezia, Tripoli. Acesta este parcursul profesional al lui Dorin Goian, unul dintre cei mai importanți fundași ai României din ultimii 20 de ani. Un scurt rezumat ar însemna două titluri de campion cu Steaua, o semifinală de Cupa UEFA și un gol împotriva Olandei, ce a calificat echipa națională la Euro 2008.
Dorin Goian (43 de ani) si-a început cariera de antrenor în 2017 la Bucovina Rădăuți pentru ca mai apoi să fie în două rânduri pe banca tehnică a celor de la Foresta Suceava.
După plecarea profesorului Pustai am inițiat pe pagina noastră un sondaj cu privire la numele noului antrenor iar Dorin Goian a fost ales de 66 % (n.r. între timp a ajuns la 68 la sută) din respondenți”, notează ”Suporteri Ceahlăul”.

  • Daniel Oprița tocmai a semnat prelungirea contractului cu Steaua, iar Costel Enache este implicat în lupta pentru promovare în Liga 2 cu FC Bacău. Claudiu Niculescu este liber de contract, după ce ultima dată a fost la CSC Șelimbăr, iar Dragoș Militaru a devenit și el liber după ce a retrogradat în Liga 3 cu Unirea Dej.
În urma sondajului suporterilor Ceahlăului, Dorin Goian i-a luat fața lui Claudiu Niculescu, deși acesta din urmă are o mult mai bogată experiență ca antrenor. Aici, cei doi, pe vremea când erau fotbaliști activi la Ceahlăul, respectiv Dinamo. Foto: Sport Pictures

Dorin Goian n-ar refuza Ceahlăul: ”Sunt deschis la discuții. Piatra va avea tot timpul un loc special în inima mea”

Fanii nemțeni au dus treaba până la capăt și l-au contactat pe ”noul antrenor” instalat de către suporteri prin voturile lor. Iar Dorin Goian a declarat că nu ar refuza o posibilă ofertă de a reveni la Piatra Neamț, oraș în care a jucat în perioada 2002-2003.

”Ceahlăul este povestea frumoasă ce mă leagă de acest oraș. Am avut un colectiv senzațional, cu jucători adevărați de fotbal, deveniți mai apoi prieteni cu care încă mă întâlnesc (Mihai Nemțanu, Costel Ilie) și nu în ultimul rând Angelo Alistar, care îmi este naș de cununie. Da, normal că aș fi deschis la discuții și la o eventuală propunere. Piatra Neamț va avea tot timpul un loc special în inima mea”, a spus Dorin Goian.

Acesta a explicat motivul pentru care nu a antrenat după plecarea de la Foresta, echipă învinsă în barajul de promovare în Liga 2 din primăvara trecută chiar de Ceahlăul: ”Pentru că nu am primit nici o ofertă care să mă intereseze atât de mult. Au existat oferte doar de la echipe de liga a treia pe care le-am refuzat. Am suferit mult după ratarea promovării, ne doream mult acest lucru dar nu a fost să fie. Din păcate am pierdut cel mai important meci din toate duelurile dintre cele două echipe, dar ăsta e fotbalul, de asta e frumos.”

  • Ca antrenor, Dorin Goian (43 de ani) a condus de trei ori Foresta Suceava (2016-2017, 2020 și 2022-2023) și Bucovina Rădăuți (2017-2020), pe amândouă doar în Liga 3.

Foto: Foresta Suceava

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-se-desparte-si-de-presedintele-catalin-anton-19317018

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-cristian-pustai-dupa-despartirea-de-ceahlaul-19316657

Narcis POHOAȚĂ 23 May. 2024, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă