Încă un club din Liga 2 implicat în Mafia Pariurilor? Un jucător și-a denunțat fostul șef la FRF: „Mi-a zis să o las mai moale că se vor paria mulți bani pe meci”

Marius ANGHEL 11 Oct. 2016, 16:42 Liga 2

UPDATE: Vicepreședintele Academicii Clinceni, Alexandru Dragomir, a reacționat după ce s-a văzut acuzat de către fostul său jucător Andrei Marinescu. Conducătorul echipei ilfovene pune, la rândul său, semne de întrebare față de integritatea portarului și spune că va răspunde „prompt oricăror investigații”, în final urmând a-l da în judecată pe Marinescu și a-i cere daune morale. Dragomir declară că echipa sa, cât și conducătorii ei „nu au fost, nu sunt și nu vor fi niciodată implicați în jocuri de culise sau în meciuri disputate incorect”.

„Ca urmare a recentelor articole ivite în presa sportivă din Romania, care sugerează implicarea clubului Academica Clinceni în jocuri trucate și/sau asocierea mea ori a clubului al cărui vicepreședinte sunt cu mafia pariurilor, mă văd obligat să fac următoarele precizări:

Andrei Marinescu, fost portar al echipei noastre de fotbal, a fost un jucător problemă de care nu ne-am despărțit în termeni tocmai amiabili la finele sezonului trecut. De altfel, în lumea fotbalului circulă mai multe zvonuri legate de domnul Andrei Marinescu, cum că ar fi vândut meciuri, dar fără dovezi, nu putem afirma clar acest lucru. Drept urmare, dumnealui este liber să facă orice fel de declarații dorește, atât timp cât le poate susține și cu probe care să vină în sprijinul celor afirmate.
Va fi o anchetă în curs, noi vom răspunde prompt oricăror investigații, nu avem nimic de ascuns, ne vom demonstra nevinovăția și suntem siguri că, la finalul investigației, dreptatea și adevărul vor triumfa. După concluzionarea anchetei, vom acționa și noi, la rândul nostru, pretinzând daune morale și prejudicii de imagine, atât în numele clubului Academica Clinceni cât și în numele meu, din partea domnului Andrei Marinescu.
Academica Clinceni, precum și conducătorii acestui club, nu au fost, nu sunt și nu vor fi niciodată implicați în jocuri de culise sau în meciuri disputate incorect!”
, e mesajul lui Alexandru Dragomir postat pe pagina de Facebook a clubului.


 

Încă un club din România ar putea suferi sancțiuni drastice dacă se demonstrează că este implicat în Mafia Pariurilor. După Gloria Buzău, echipă ce în sezonul trecut al Ligii 2 a rămas fără 14 jucători și antrenori după ce Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dictat sanțiuni pentru că aranjaseră meciuri pentru a obține bani din pariuri, FC Academica Clinceni ar putea avea o soartă asemănătoare. Andrei Marinescu, fostul portar al echipei ilfovene, l-a denunțat la Comisia de Integritate a FRF pe vicepreședintele Academicii, Alexandru Dragomir, pentru tentativă de trucare a unor partide, anunță site-ul pariori.ro.

Audiat luni, 10 octombrie, de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, Andrei Marinescu, portar care acum este legitimat la Gaz Metan Mediaș, și-a menținut denunțul pe care l-a făcut împotriva fostului său conducător de la FC Academica Clinceni, acolo unde a evoluat în sezonul trecut al Ligii 2.

„Jucătorul a recunoscut că vicepreședintele i-a cerut să nu iasă pe centrări, să nu apere penalty-uri, să o lase mai moale, că se vor paria mulți bani pe un meci cu multe goluri”, susțin surse federale, citate de pariori.ro.

Potrivit informațiilor oferite de Marinescu, Dragomir i-ar fi făcut aceste propuneri, de a nu-și apăra corect șansele, într-o discuție privată.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a avut, luni, pe ordinea de zi două dosare de judecat, unul dintre ele fiind sesizarea FRF împotriva lui Alexandru Dragomir. Cauza va avea un nou termen pe 17 octombrie, atunci când vicepreședintele echipei din Clinceni trebuie să se prezinte în fața comisiei.

Pe 25 mai 2016, Comisia de Disciplină și Etică a FRF anunța un verdict dur, istoric pentru fotbalul românesc și FRF, în cazul trucării de meciuri de către Gloria Buzău. Sancțiunile dictate împotriva a celor trei antrenori (Viorel Ion, Romică Bunică și Marian Roșu) și a 14 jucători de la Gloria (Iulian Dăniță, Georgian Marcu, Claudiu Dumitrescu, Cătălin Vlaicu, Clement Pălimaru, Cristian Stoicescu, Dan Sîrbu, Sebastian Agache, George Ghiță , Gabriel Bobe, Mugurel Dedu, Dorin Burlacu, Nini Popescu, Alin Iordache) au însumat 14 ani și 6 luni (174 luni) de interzicere a oricărei activități legate de fotbal și la amenzi ce însumează suma de 960.000 lei (aproximativ 213.000 mii de euro).

Vechiul staff de la Clinceni a plecat la puțin timp după ce venea Dragomir și investitorul asiatic

În luna februarie a acestui an, FC Academica Clinceni, condusă atunci de managerul general Bogdan Apostu, anunța că autoritățile locale din Clinceni și o societate cu capital asiatic au semnat un parteneriat, aceștia din urmă devenind astfel acționarul majoritar al echipei. Reprezentantul acestei societăți în Consiliul de Administrație al FC Academica Clinceni era numit ca vicepreședinte fostul jucător Alexandru Dragomir. Tot atunci se anunța și obiectivul, promovarea, echipa fiind în acel moment pe locul 3 în clasament, la trei puncte în spatele Dunării Călărăși și Rapid.

La puțin timp după această schimbare de proprietar la Academica Clinceni, pe 15 martie, finanțatorul asiatic misterios îl demitea pe antrenorul Laszlo Balint pentru rezultate sub așteptări, iar odată cu el demisionau și Bogdan Apostu și „secundul” Adrian Senin. În locul lor erau aduși Mugur Bolohan, Valentin Bădoi și Ștefan Odoroabă. Bădoi a abandonat apoi proiectul, în timp ce Bolohan și Odoroabă au continua împreună pe banca tehnică până de curând. Bolohan și-a depus demisia pe finalul lunii septembrie, iar antrenor interimar a rămas Odoroabă.


Alexandru Dragomir (stânga) era prezentat de Bogdan Apostu la Academica Clinceni

Ulterior, în sezonul trecut, Academica Clinceni a ratat promovarea după ce a mers din ce în ce mai prost în campionat. Sezonul regulat l-a încheiat pe locul 5, în timp ce în play-off a fost cam ciuca bătăilor și a terminat pe ultimul loc, pe 6, cu două victorii, două egaluri și șase înfrângeri.

Odată cu plecările lui Balint, Apostu și Senin, de la Clinceni și-a dat demisia și jurnalistul Alin Buzărin, director de imagine la Academica. Într-un editorial publicat de curând pe IlfovSport, în urma rezultatelor proaste înregistrate de echipa din Clinceni în acest sezon, Buzărin îl ironiza pe Alexandru Dragomir și puncta câteva lucruri pe care le-a observat între timp la fostul club unde a activat. „Punctul 4 bis. În iarnă au început să apară finanțatorii. Mai întâi un chinez pe care nu l-a văzut nimeni, reprezentat pe pământ românesc de un italian straniu, urmărit penal prin Brazilia și prin Portugalia pentru nereguli financiare în fotbal, sub conducerea sa Beira Mar fiind falimentată și transformată dintr-o echipă de cupe europene într-una de liga a cincea. Apoi, după chinez se zice c-ar fi venit un britanic. Se zice, pentru că nici pe britanic nu l-a văzut nimeni. În acea perioadă s-au înregistrat niște rezultate extrem de interesante, niște meciuri consecutive cu câte 5 goluri primite pe teren propriu! Echipa nu juca nimic!, scrie Buzărin în editorialul său.

Rezultate cu multe goluri înregistrate de Academica Clinceni sub conducerea lui Alexandru Dragomir:

Etapa 24 Liga 2: Academica Clinceni – Bucovina Pojorâta 5-1
Etapa 25 Liga 2: Foresta Suceava – Academica Clinceni 1-5
Etapa 2 play-off Liga 2: Academica Clinceni – Rapid București 2-3
Etapa 3 play-off Liga 2: SC Bacău – Academica Clinceni 2-2
Etapa 4 play-off Liga 2: Farul Constanța – Academica Clinceni 2-3
Etapa 5 play-off Liga 2: Academica Clinceni – Dacia Unirea Brăila 2-1
Etapa 6 play-off Liga 2: Dacia Unirea Brăila – Academica Clinceni 2-1
Etapa 7 play-off Liga 2: Academica Clinceni – Farul Constanța 2-5
Etapa 8 play-off Liga 2: Academica Clinceni – SC Bacău 1-5
Etapa 9 play-off Liga 2: Rapid București – Academica Clinceni 3-1
Etapa 10 play-off Liga 2: Academica Clinceni – Dunărea Călărași 0-3


 

Alexandru Ionuț Marius Dragomir (31 ani), a început fotbalul la juniorii lui Dinamo, a evoluat în Liga 2 pentru Dinamo II, iar în 2004 a făcut parte din lotul „câinilor” în dubla din preliminariile Champions League împotriva lui Manchester United. În cariera sa a mai evoluat la Poiana Câmpina, FC Sopron, CSM Râmnicu Vâlcea, Ceahlăul Piatra Neamț, CS Otopeni, ACS Buftea și FC Clinceni.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 11 Oct. 2016, 16:42 Liga 2
Pe aceeași temă