Foresta a rămas fără căpitan. Daniel Bălan a pus stop carierei de fotbalist la 37 de ani: „Las locul celor mai tineri”

Marius ANGHEL 08 Mar. 2017, 15:56 Liga 2

Începând de marți, 7 martie 2017, experimentatul fundaș Daniel Bălan nu mai este jucătorul Forestei. Ajuns la 37 de ani, Bălan, care era și căpitanul echipei sucevene din Liga 2, a decis să-și agațe ghetele în cui și să se dedice cursurilor pentru a deveni antrenor. 

„În urma unei discuții pe care am avut-o cu Daniel Bălan, am căzut de acord în vederea rezilierii pe cale amiabilă a contractului. Îi mulțumim lui Daniel pentru ceea ce a făcut pentru fotbalul sucevean și îi dorim succes în activitățile pe care le va desfășura după încheierea carierei de fotbalist”, a declarat Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al Forestei.

În vârstă de 37 de ani, Daniel Bălan a ajuns la finalul unei cariere fructuoase, după ce debutul său în fotbalul mare s-a produs tot în tricoul Forestei, în urmă cu 20 de ani. În România a evoluat pentru formații importante, precum Steaua, alături de care și-a trecut în palmares două titluri de campion și două Supercupe, FC Vaslui, FC Argeș sau FC Botoșani. Timp de șase ani, Bălan a jucat și în afara țării, în Cipru și Rusia, fiind legitimat la Omonia Nicosia, AEK Larnaca, Aris Limassol și Energiya Khabarovsk.

Pentru scurt timp, în sezonul trecut, Bălan a fost și antrenor interimar la Rapid CFR Suceava, actuala Foresta.

„În cariera fiecărui jucător vine un moment în care trebuie să spună stop. Eu având o vârstă destul de înaintată pentru fotbalul de performanță, cochetam mai de mult cu gândul retragerii și cred că acum este momentul potrivit să mă dau la o parte și să las locul celor mai tineri. Intenția mea este să rămân în fenomen, ca tehnician. Acum, că am timp liber suficient la dispoziție, mă voi înscrie la cursurile școlii de antrenori și sper să am parte în această meserie de aceleași satisfacții pe care le-am trăit ca jucător”, a precizat Daniel Bălan, care nu a uitat să le ureze succes în continuare foștilor săi colegi de la Foresta, care ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 2 și trec printr-o perioadă cu rezultate slabe.

În ultimele cinci sezoane, Daniel Bălan a evoluat în Liga 2 pentru echipa orașului Suceava, localitate din care se și trage. Fie că a fost vorba despre Rapid CFR sau Foresta, așa cum se numește acum clubul, Bălan a jucat 30 de meciuri pe sezon și a avut și câteva goluri marcate. În acest campionat, aflat în desfășurare, experimentatul fundaș a evoluat în 17 meciuri, în 16 dintre ele ca titular.

În lotul Forestei Suceava există încă un jucător care are 37 de ani și care evoluează ca titular în ciuda vârstei sale înaintate. Dorin Semeghin este un alt fundaș extrem de respectat de fanii suceveni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 08 Mar. 2017, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă