Stadionul din Satu Mare s-ar putea numi Daniel Prodan. Propunerea a fost bine primită de consilierii județeni, dar a avut și contestatari

Stadionul din Satu Mare s-ar putea numi Daniel Prodan.** Propunerea a fost bine primită de consilierii județeni, dar a avut și contestatari

Stadionul din Satu Mare ar putea să își schimbe denumirea din Olimpia în Daniel Prodan, în memoria fostului internațional. Propunerea făcută luni în cadrul ședinței Consiliului Județean Satu Mare a avut și contestatari.

Consilierul județean ALDE, Adrian Ștefan, fost președinte al Consiliului Județean Satu Mare, a făcut, luni, o propunere oficială ca stadionul Olimpia să își schimbe denumirea în numele fostului internațional român Daniel Prodan, sătmărean la origine. Fostul fundaș care și-a început cariera la Olimpia, apoi a mai jucat la Steaua, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar sau FC Național a încetat din viață la doar 44 de ani, pe 16 noiembrie, în urma unui infarct miocardic suferit în locuința sa.

Propunea a fost bine primită de președintele CJ Pataki Csaba, însă acesta a specificat ca, înainte de schimbarea denumirii, stadionul ar trebui să fie și modernizat. „Stadionul trebuie să arate potrivit pentru numele Daniel Prodan. Nu nouă ne aparține decizia. Ca spațiu locativ, Consiliul Local e cel în măsură să decidă acest lucru”, a spus Pataki, citat de gazetanord-vest.ro.

În schimb, consilierul județean UDMR, Alexandru Kereskenyi, nu a părut prea încântat de idee și a încercat să minimizeze valoarea și cariera fostului internațional sătmărean. „Daniel Prodan nu a fost un jucător atât de mare pe cât se vorbește aici. Cum a zis și Ovidiu Ioanițoaia, Prodan a jucat cum a putut. Despre capacitățile lui morale și intelectuale s-ar putea vorbi mult. Eu nu aș vrea să cădem în capcana de a face un cult unui nepotrivit”, a spus Kereskenyi, căruia i-a replicat Adrian Ștef: „Nu mă interesează cum ne văd pe noi cei de la București și cum l-au văzut pe Prodan, aici acasă el a fost un mare om”.

Daniel Prodan a evoluat pentru naționala României în 54 de meciuri și a înscris și un gol. Sătmăreanul era unul dintre membrii Generației de Aur care a participal la Campionatul Mondial din 1994 și la Campionatul European din 1996.

Foto: Veronica HODAS (Satu Mare online)

Pe aceeași temă