Marica, reacție dură după ce ungurii au anunțat banii pe care îi investesc în două cluburi din Secuime: „Un guvern străin își crește fotbaliștii în inima României. Bravo lor! Noi am pustiit tot!”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2018, 17:57 Stiri
Marica, reacție dură după ce ungurii au anunțat banii pe care îi investesc în două cluburi din Secuime:**

Ciprian Marica (33 de ani), finanțatorul SSC Farul, a reacționat foarte dur la auzul veștii că Guvernul Ungariei finanțează cu aproape 6,5 milioane de euro echipele Sepsi Sfântu Gheorghe și Csikszereda Miercurea Ciuc. I-a felicitat pe vecinii unguri, apoi a răbufnit la adresa factorilor de decizie din sportul românesc.

Cabinetul condus de Viktor Orban a decis că cele două echipe din Secuime vor primi câte 3,2 milioane de euro prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria pentru a-și desfășura mai ușor activitatea în fotbalul românesc și a clădi cluburi cât mai puternice, iar Ciprian Marica e primul nume important care reacționează.

Într-o postare acidă pe pagina sa de Facebook, fostul atacant a ridicat mari semne de întrebare: „Iată că ungurii pot să facă la ei și să facă și la noi. Un guvern străin își crește fotbaliștii în inima României. Bravo lor! Noi am pustiit tot! Am distrus cluburi, branduri, baze sportive, terenuri, stadioane, săli! Am pus biruri, am pus piedici de toate felurile celor care au încercat să mai facă ceva! Aproape că am ras de pe suprafața țării urmele unui fenomen social, de la bază la vârf. Străinii construiesc însă la noi în țară. Fac baze sportive, educație sportivă, vor crește la noi fotbaliști pentru țările lor. Ne mai miră? Am înstrăinat pământul, apa, gazele, tot ce se putea. Vom înstrăina și aerul, dacă va fi posibil.

Încă o dată felicitări guvernului maghiar pentru sprijinul acordat sportului. La noi, un fenomen social care aduce atâta bucurie românilor a fost ajutat să dispară. Fotbalul, sportul în totalitate. Vorbesc despre fotbal pentru că mie mi-a dat educație, prieteni, bunăstare materială și putea da asta multor români. Fotbalul m-a făcut ceea ce sunt acum. Și acum mă doare inima să văd cum alții construiesc și noi distrugem. Până când?”.

Marica a achiziționat în această vară brandul FC Farul, club de tradiție falimentar, și după lungi discuții cu sporterii a preluat pachetul majoritar al SSC Farul, echipa din Liga 2 unde investește acum din banii pe care i-a câștigat din fotbal. Gruparea constănțeană nu are niciun sprijin din partea autorităților locale.

Marius ANGHEL 14 Nov. 2018, 17:57 Stiri
Pe aceeași temă