Burleanu a spus aprilie, primarul Aradului se ferește să dea un termen pentru finalizarea arenei „Francisc Neuman”: „E o năzuință”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2019, 17:01 Diverse

Vizita conducerii Federației Române de Fotbal pe șantierul „Francisc Neuman”, la finalul săptămânii trecute, a deschis noi discuții despre termenul de finalizare a arenei arădene. Răzvan Burleanu a transmis că a primit asigurări că inaugurarea va fi în aprilie 2020, dar primarul Călin Bibarț vorbește mai degrabă despre o „năzuință” a președintelui FRF și a tuturor arădenilor.

Invitat la emisiunea „Audiențe Matinale” de la Radio Arad, Bibarț a explicat în maniera sa proprie și personală cum stau și cum vede el lucrurile evoluând în Calea Aurel Vlaicu. „M-am ferit în ultimul timp să avansez un termen ferm, fiindcă el nu exista. Acum, mi-am luat gândul de la banii de la CNI, tot ce trebuia făcut de Guvern și am făcut devizul, documentele pentru restul de lucrări ce trebuie executat la stadion pentru a le urca pe SEAP. Acest termen de aprilie 2020 e o năzuință a noastră și a domnului Burleanu. Îl înțeleg, se leagă la fel ca noi de anumite evenimente sportive… Revenind, până la începutul săptămânii viitoare ar trebui să am urcate în SEAP caietele de sarcini pentru o bună parte din lucrărilor rămase de făcut la stadion. De la acel moment, pot să am niște termene pe care legea mi le impune. Cam atâtea zile până se depun ofertele, atâtea zile de când se deschid ofertele, urmează termenul de contestații, semnarea de contract și de acolo încolo executarea. E adevărat, o bună parte din lucrări se pot face și pe perioadă de iarnă, practic tot ce nu conține betoane. S-au dat atâtea termene care nu s-au respectat, de aceea am vrut să evit acest lucru, altfel puteam foarte ușor să fac promisiuni. În momentul când am caietele de sarcini urcate pe SEAP, putem oricare dintre noi să estimăm cu pixul în mână o perioadă de contract și de execuție. Suporter Club UTA m-a invitat la o discuție, nu m-am ferit de ea, dar nu ar fi convenit nimănui să îi spună cineva >. Doresc să dau un termen rezonabil. Ceea ce v-am spus acum despre caietele de sarcini e de la ședința operativa de ieri dimineață. Două caiete de sarcini sunt în discuții, unul dintre ele este terminat, adică Serviciul Achiziții pentru verificări. I-am lăsat să se pună la masă cu virgulele. Și eu îmi doresc, ca și cetățeanul de rând și de aceea presez, dar dacă e vreo greșeală sau o scăpare, iar ne trezim că pierdem timpul cu refacerea licitațiilor”, a spus edilul Aradului, citat de Sport Arad.

Tot Călin Bibarț a spus că nu vrea să intre în jocurile celor de la USR Arad sau al consilierului local Marin Lupaș, care au cerut socoteală în chestiunea arenei „Francisc Neuman”. „Acel partid politic și, mai nou, și un alt om politic transferat la un alt partid, devenit și el mare fotbalist pentru că are din urmă pasiune pe așa ceva, încearcă să joace strict politic. Ca politician, eu înțeleg, dar nu vreau să fac ping-pong politic cu ei, ci să rezolv problema. La momentul la care se va finaliza, când mingea e în poartă, ca să folosesc un termen din domeniu, criticii vor închide subiectul. Deși, estimez de pe acum că și după aceea vor spune că unele lucruri nu sunt în regulă. Altfel, mai știu că se lucrează la gazon în continuare, spre toamnă probabil că va fi gata, vom vedea un petec verde pe stadion. Dar asta nu înseamnă mare lucru, pentru că nu se poate juca fără finalizarea celorlalte lucrări. Trebuie să ne apucăm și de parcarea din spate… Nu sunt străin de subiect, dar nu vreau să împing termene pe care nu le pot susține cu siguranță. Sunt prea serios ca să mă joc de-a cuvintele cu un obiectiv major și de suflet al Aradului”, a mai punctat primarul interimar al orașului.

Vă reamintim că lucrările de refacere din temelii a arenei „Francisc Neuman” după normele UEFA au demarat în vara anului 2014 și, recent, firma Tehnodomus a anunțat că și-a terminat partea contractată. Într-adevăr, proiectul inițial a fost schimbat odată cu tragicul eveniment de la clubul Colectiv, din octombrie 2015, dar chiar și așa imaginea de azi a stadionului, finalizat în proporție de 75 la sută, nu explică cheltuielile făcute până acum. În fine, așa cum a recunoscut și Călin Bibarț se vor face alte licitații pentru finalizarea arenei, fără – însă – a exista un termen bătut în cuie tăierea panglicii.

O primă peluză complet „îmbrăcată” pe „Francisc Neuman”, dar și scaune albe pe „Motorul”

Până una alta, pe stadionul din Calea Aurel Vlaicu, o singură peluză, cea dinspre blocurile ARED, a fost îmbrăcată total cu scaunele din polietilenă comandate din Italia și omologate de FIFA/UEFA/FIBA. „Operațiunea” a durat exact o lună de zile, așadar, până la finalul acestui an, stadionul ar putea fi „îmbrăcat” în întregime.

Dar, primăria rămâne preocupată și de arena „Motorul”. Acolo au ajuns și scaune de culoare albă, care au fost montate, deocamdată, în sectorul B de la tribuna I. La rând urmează și sectorul unde, de obicei, iau loc echipele de copii și juniori ale clubului UTA.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 27 Aug. 2019, 17:01 Diverse
Pe aceeași temă