Conducerea FC Argeș, pusă la colț de suporteri, după ce clubul nu și-a schimbat statutul juridic și nu poate promova. „Un eșec lamentabil”. Cele două obiective dictate echipei

Marius ANGHEL 28 Jul. 2018, 15:11 Diverse
Conducerea FC Argeș, pusă la colț de suporteri, după ce clubul nu și-a schimbat statutul juridic și nu poate promova.

FC Argeș va juca și în acest nou sezon al Ligii 2 fără să poată promova, situația sa juridică nepermițându-i să acceadă în Liga 1, chiar dacă ar termina pe o poziție care asigură această performanță. Dezamăgiți, suporterii de la Peluza Nord a stadionului „Nicolae Dobrin” au emis un comunicat în care acuză conducerea clubului piteștean de amatorim, nepăsare și catalochează eșecul neschimbării statutului juridic din drept public în privat ca fiind unul lamentabil.

Chiar dacă evită să dea nume și comunică doar funcții, galeria îl acuză pe Cristian Gentea și Dragoș Șerban, președintele, respectiv directorul executiv, că nu-mi asumă acest eșec. „Directorul clubului nu a trasat nicio strategie după care clubul de fotbal să se ghideze, fie că vorbim de juridic, marketing sau sportiv”, se notează în comunicat, acolo unde se cere un „manager cu experiență care să administreze exclusiv fotbalul”.

Chiar dacă FC Argeș nu poate promova, suporterii spun că nu vor accepta mediocritatea la echipa antrenată de Emil Săndoi și i-au trasat două obiective: să ajungă cel puțin în faza sferturilor de finală ale Cupei României și să încheie sezonul pe o poziție de pe podiumul Ligii a 2-a.

În final, fanii FC Argeș de la Peluza Nord își pun speranțe că dacă FC Argeș va încheia sezonul pe o poziție promovabilă, FRF ar putea da o derogarea care să faciliteze accederea în Liga 1, chiar dacă nu respectă regulamentul în privința statutului juridic. Doar în această vară, forul condus de Răzvan Burleanu a acordat o astfel de derogare clubului Academia Rapid, devenit FC R București, care nu avea drept să joace la barajul pentru promovare în Liga 3 și l-a primit.

Iată comunicatul suporterilor de la Peluza Nord ai echipei FC Argeș:

„Pe 20 iulie 2018 a fost termenul oficial până la care se putea schimba statutul juridic al clubului din public în privat, schimbare ce ne-ar fi permis să putem spera la promovarea în Liga I.
Am tot așteptat de atunci un comunicat oficial al celor din conducerea clubului. În afară de Președintele Consiliului de Administrație al clubului, singurul care a avut o atitudine proactivă în relația cu suporterii, nimeni din club nu și-a asumat până acum acest eșec lamentabil. A mandatat întâlnirea noastră cu cei de la FRF, și-a asumat eșecul nepromovării și a cerut oamenilor din cadrul clubului să realizeze cererile de marketing propuse de noi, câteva fiind în curs de realizare.

De ce este eșecul atât de lamentabil?

• Soluțiile se cunosc încă de când echipa se numea SCM Pitești și Primăria făcea demersurile de modificare a numelui. (Se știe de 2 ani și nu s-a făcut nimic!!!)
• Mai mulți oficiali din cadrul FRF au avut câteva întâlniri cu oameni din club, în care le-au spus ce trebuie făcut pentru a putea promova. Totodată li s-a transmis că scrisorile pentru modificarea Legii Sportului, trimise de conducere către diferite instituții publice ale României, nu vor avea niciun rezultat, fapt ce s-a dovedit adevărat.
• Noi, suporterii, am avut o întâlnire cu cei din club pe 13 iunie 2018. Acolo ne-au prezentat situația și ne-au propus să găsim împreună o soluție de salvare. Pe 15 iunie, la doar 2 zile după, deja reușiserăm să planificăm o întânire comună la FRF, să aflăm că soluțiile pentru promovare erau cunoscute de cei din club și, cel mai rușinos, să aflăm că anumite persoane din club nici măcăr nu știau corect când e data limită a modificării statutului juridic.

Cum la orice loc de muncă rezultatele reflectă cel mai bine activitatea unui angajat, considerăm că e nevoie de un manager competent, care să se ocupe exclusiv de secția de fotbal. Directorul clubului nu a trasat nicio strategie după care clubul de fotbal să se ghideze, fie că vorbim de juridic, marketing sau sportiv. Nici nu și-a asumat public acest eșec. Cum de nenumărate ori a zis că celelalte secții ale clubului îi ocupă tot timpul, ne-am dori să îl degrevați de sarcinile aferente secției de fotbal și să aduceți un manager cu experiență care să administreze exclusiv fotbalul.

Chiar dacă sezonul care stă să înceapă este ratat din punct de vedere al promovării, nu acceptăm mediocritatea. Noi, suporterii, vrem ca echipa să atingă 2 obiective în acest sezon:
• FC Argeș să ajungă cel puțin în faza sferturilor de finală ale Cupei României (Dacă Sibiul a putut să ajungă în Finală anul trecut, noi de ce nu am putea să atingem măcar sferturile?)
• FC Argeș să ocupe o poziție de pe podiumul Ligii a 2-a, la finalul acestui sezon.

Obiectivul principal al conducerii clubului trebuie să fie pregătirea tuturor elementelor care sunt necesare pentru rezolvarea schimbării statului juridic din public în privat, iar atunci când FRF ne permite, să schimbe statutul cât mai repede cu putință. Dacă grăbim procesul de modificare a statutului și ne clasăm în primele 3 locuri, avem o șansă să promovăm, fie ea cât de mică. Să nu uităm că de-a lungul timpului FRF a dat diverse derogări care au facilitat promovarea unor echipe.

Totodată vrem ca FC Argeș să implementeze acțiunile de marketing propuse de noi conducerii, după ședința mai sus amintită din 13 iunie 2018. Un club cu un marketing profesionist își va crește încasările și va reuși să creeze emulație în oraș. (vezi cazul ASU Politehnica Timișoara) Menționăm că planul de marketing trimis de noi către club este unul foarte detaliat și ușor de pus în practică atât timp cât există voință. Ne vom implica activ în politica de marketing a clubului, fără să cerem vreun beneficiu. Pentru noi scopul principal este să vedem cum FC Argeș redevine echipa fanion a județului și totodată o echipă respectabilă a Ligii 1.

Indiferent de situația actuală a clubului, facem apel către toți suporterii FC Argeș să vină la stadion să susținem echipa împreună. Unitatea și iubirea pentru FC Argeș sunt cele mai bune forme de protest. Doar împreună suntem puternici!
Vrem să vedem din nou stadionul plin și un oraș care trăiește pentru acest simbol și aceste două culori. Trebuie să ne apucăm de treabă ACUM, nu de mâine, nu din retur, nu din sezonul viitor!”

Marius ANGHEL 28 Jul. 2018, 15:11 Diverse
Pe aceeași temă