Cluburile din Liga 2 vor încă o schimbare de regulament, una referitoare la numărul de înlocuiri permise în meci. „Asta ajută și jocul”

Marius ANGHEL 17 Jul. 2017, 18:54 Special
Cluburile din Liga 2 vor încă o schimbare de regulament, una referitoare la numărul de înlocuiri permise în meci.**

Pe lângă modificarea regulamentului barajului pentru promovarea în Liga 1, membrii Comisiei Liga a 2-a din cadrul FRF s-au gândit să înainteze în următorul Comitet Executiv al Federației Române de Fotbal încă o propunere care să ajute participantele începând cu nou ediție de campionat a eșalonului secund.

Claudiu Drăgan – UTA, Marius Cociu – ASU Poli, Marcel Ghergu – Chindia, Constantin Stancu – CS Mioveni, Auraș Brașoveanu – Dacia Unirea și Cătălin Împăratu – CS Balotești au discutat despre posibilitatea ca echipele din Liga 2 să poată face patru schimbări de jucători pe durata unui meci de campionat, nu trei câte sunt acum. Patru înlocuiri se fac în Liga 3.

„Am cerut ca să se ia în discuție să se facă patru schimbări în loc de trei, pentru că, având trei juniori tot timpul pe teren, trebuie să faci două schimbări pentru ei, iar cu seniorii nu ai decât o schimbare. Ori, e normal să dăm posibilitatea și seniorilor să participe la două schimbări, pentru că asta ajută și jocul. În plus, o schimbare din cele trei trebuie să aștepți să o faci pe final să nu cumva să se întâmple ceva cu un junior…”, a spus, pentru Curierul zilei, președintele echipei CS Mioveni, Constantin Stancu.

Oficialul echipei argeșene crede că acest an este ultimul în care se va mai pune probleme neînscrieri în campionat a echipelor. „Din ce se știe, FC Brașov nu se înscrie, Foresta era cu semnul întrebării, la fel și Pandurii. Dacă Brașovul nu participă, are dreptul Reșița să se înscrie, iar dacă nu se mai înscrie și alții, atunci seria va începe cu câte echipe sunt. Incertitudinea asta cu înscrierile mai este doar anul acesta, pentru că de la anul se schimbă situația, fiindcă toate echipele vor primi bani de la primării. În plus vor intra mai mult ca sigur în Liga a 2-a și niște formații de tradiție, Clujul, Petrolul, Galațiul… Așa că nu vor mai fi probleme cu înscrierile. Anul acesta, la cele care vin din Liga a 3-a nu sunt probleme de acest gen”, a comentat Stancu.

Un alt subiect discutat a fost cel legat de cei 5% din banii din drepturile TV ale Ligii 1 ca solidaritate pentru ligile inferioare. „Mai este și discuția despre banii de solidaritate din drepturile TV de la Liga 1. Noi am votat în Adunarea Generală, iar cei din Comitetul Executiv trebuie să discute această problemă. Noi am votat să se negocieze cu ei deja, și așteptăm un răspuns. Și Federația susține treaba asta ca grupările sportive din Liga a 2-a să fie sprijinite. Să vedem dacă se aprobă. Toate propunerile se vor lua pe 25 iulie în discuție”, a mai spus, pentru Curierul zilei, Constantin Stancu.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 17 Jul. 2017, 18:54 Special
Pe aceeași temă