„Delta Tulcea a ratat promovarea cu echipele mici, nu la Galați”

08 Jun. 2012, 15:35 Liga 2

Liga a II-a ar putea deveni, după modelul primei ligi, una pro­fesionistă chiar din această toamnă și asta ca urmare a faptului că un demers mai vechi al președintelui Dunării Galați, Auraș Brașoveanu, fost fotbalist la Tulcea, a primit girul Comitetului Executiv al FRF.

Suficient de antipatic în rândul suporterilor Deltei Tulcea care și acum consideră că promovarea a fost decisă de echipa Dunărea Galați, cea care a învins Delta și a pierdut cu CSMS Iași, Auraș Brașoveanu este de părere că „Delta Tulcea a ratat promovarea cu echipele mici. Dacă vă uitați în cla­sament, veți observa ușor că împotriva echipelor de la locul nouă în jos, adică jumătatea inferioară a clasamentului, Tulcea a luat punctaj maxim doar cu Astra II și Brănești, cu ultima trei puncte la masa verde. Aici s-a pierdut promovarea, nu la Galați, iar Iașiul nu a promovat la Galați, ci tocmai din punctele mai multe cu echipele de jos.

Mi-ar fi plăcut să lucrez la Tulcea, la o echipă la care problemele financiare nu mi-ar fi luat din timpul pentru rezolvarea problemelor pe plan sportiv. Din ce știu că am avut în acest sezon și ce se aude că a avut Tulcea, vorbim la noi de un buget de două ori mai mic și adunat cu mare greutate.

Ar fi păcat ca la Tulcea să nu se strângă rândurile după acest eșec și să nu se vrea pentru următorul sezon pro­mo­varea, pentru că Delta este o echipă de tradiție și nu o echipă inventată pe lângă București dintre cele care apar și dispar ca baloanele de săpun.”

Pentru a întări cele spuse de viitorul președinte al Ligii 2 Profesioniste, să amintim că din dubla cu Buzău s-au luat 4 puncte, din dubla cu Snagov 3 puncte, din dubla cu Dinamo II doar 2 puncte, din dubla cu Otopeni 4 puncte, din dubla cu Galați 3 puncte, iar din dubla cu Mangalia 3 puncte, singurele victorii duble fiind cu Astra II și Brănești. Altfel spus doar 31 de puncte din 48 posibile, prea puțin pentru o echipă care nu a știut, la nivel de conducere, să gestioneze aceste jocuri și să îi motiveze în plus pe jucători pentru a nu irosi puncte prețioase, dar ușor, de principiu, de obținut.

Articol scris de Irinel CĂ‚LIN

08 Jun. 2012, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă