Ripensia, fără replică în fața celor de la Sepsi. Formația din Sfântu Gheorghe câștigă la scor la Timișoara și merge mai departe în Cupa României

Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 21:47 Cupa

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a trecut fără emoții, cu 4-1, de la Ripensia Timișoara, care nu a ieșit din pasa proastă prin care trece și în campionat. În prima repriză, din trei cornere, elevii lui Csaba Laszlo au marcat trei goluri, ale lui Cârnaț, Ben Moussa și Dylan Flores. În acest context, reușita lui Călin Toma nu a mai avut vreo influență asupra jocului, iar în repriza secundă, Adebanjo doar a mărit ecartul prim-divizionarei. Sepsi se califică astfel în optimile Cupei României.

Timișorenii puteau obține ceva la o lovitură liberă bătută bine de Apro, dar Niczuly s-a interpus. În minutul 10, ardelenii au marcat după un corner. Istvan Fulop a trimis pentru Cârnaț, care a marcat din câțiva metri. Diferența a crescut după un sfert de oră, după un corner, tot de pe partea dreapta, când Apro a degajat în centru un șut al lui Ștefănescu, iar Ben Moussa doar a fructificat „assistul”.

Timișorenii au dat un mic semn, palid, de revenit, la golul marcat de Toma în minutul 29, după o centrare a lui Lungu. Pelici a fost nevoit să-l scoată pe Tînc, accidentat, iar Sepsi i-a „liniștit” pe oaspeți în minutul 31, cu un gol marcat de Dylan Flores, după un al treilea corner de pe dreapta.

Ripensia s-a mai „trezit” în repriza secundă, dar degeaba

Sepsi nu a mai putut marca atât de mult și în repriza secundă, pentru că ripensiștii au fost mai atenți în joc, dar diferența clară și lejeritatea jocului pentru formația oaspete a continuat să se vadă la fel de clar. Timișorenii au avut o ocazie mare în minutul 64, după un șut al lui Golda, respins de Niczuly în față, fază la care Popovici a reluat, dar un adversar a deviat, salvator, în corner. La o altă fază inițiată de Popovici, Monea nu s-a descurcat cu portarul lui Sepsi în față.

Sepsi a mai înscris însă o dată în minutul 85, după o altă gafă a defensivei gazdelor. Adebanjo, abia intrat în teren, a închis tabela de scor și formația din Sfântu Gheorghe bifează o calificare lejeră în optimile Cupei României.

RIPENSIA TIMIȘOARA – SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE    1-4
Călin Toma 29′ / Nicolae Cârnaț 10′, Hilal Ben Moussa 25′, Dylan Flores 31′, Jacob Adebanjo 85′

Păduraru – C. Lungu, Tînc (Țieranu 30′), Apro, C. Toma – Burdeț, Al. Neagu ( Vl. Tudorache 55′) – Monea, Al. Popovici (cpt.), Chera (Alb. Voinea 79′) – Golda
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Stoi, Vasluian, M. Staicu
Antrenor: Alexandru Pelici

Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Diakhite, Konongo – Ben Moussa, Flores (cpt.), I. Fulop (Deaconu 70′), Salli (Adebanjo 84′) – M. Ștefănescu, Cârnaț (Y. Hamed 46′)
Rezerve neutilizate: H. Moldovan –  Kilyen, Velev, Barisic
Antrenor: Csaba Laszlo

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 200; Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare); Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare); Observatori: Ioan Onicaș (Zalău) și Vasile Rad (Arad).

Sepsi va juca în campionat luni, la Botoșani, cu Poli Iași. Ripensia va avea meci duminică, tot pe arena Electrica, cu Sportul Snagov.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI, Sebastian TĂ‚TARU și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 21:47 Cupa
Pe aceeași temă