Victorie chinuită a gazdelor, Tărlungeniul acuză din nou arbitrajul

Mihai Andries 02 Nov. 2013, 19:32 Campionat

Duelul nou-promovatelor, disputat pe stadionul „Aerostar” din Bacău, a fost câștigat de echipa gazdă, dar rezultatul e mincinos, dacă e să ne raportăm la numărul de ocazii. Oaspeții au început mai bine, cu câteva contraatacuri tăioase, iar la unul dintre acestea (min. 12), s-a cerut penalty, la o minge care i-a sărit în mână lui Lozneanu.

În minutul 21, Bogdan Ungureanu a șutat pe centrul porții din poziție ideală, de la 18 metri, iar 11 minute mai târziu băcăuanii au deschis scorul. Hurdubei a executat precis un corner de pe partea stângă, iar Burcă a speculat eroarea de marcaj a adversarilor, înscriind cu capul, din mijlocul careului advers. După alte 4 minute, Liviu Nicolae a deviat un balon cu capul puțin pe lângă poarta gazdelor, dar Unirea a egalat în ultimul minut al primei reprize. Atunci, la capătul unui contraatac rapid, apărarea gazdelor a respins un balon la 25 de metri, de unde Nicolae Cristea a prins un vole de zile mari, lângă bară, în dreapta lui Petrariu.

Repriza secundă a început cum nu se putea mai bine pentru echipa gazdă, care a luat conducerea după numai un minut și jumătate. Hurdubei l-a găsit cu o pasă precisă pe Bogdan Ungureanu, aflat la limita ofsaidului, iar vârful băcăuan a pătruns și a înscris cu un șut precis de la 14 metri.

Din acest moment, echipa lui Viorel Tănase n-a jucat nimic, iar faptul că Bacăul a cucerit toate cele trei puncte i se datorează tânărului portar Petrariu, autor a două intervenții providențiale, în minutele 70 și 90+3. De altfel, la ultima fază a meciului, Întuneric a lovit mingea cu mâna în propriul careu, dar arbitrul Comănescu n-a luat nicio decizie.

Sport Club Bacău a obținut astfel a doua victorie a sezonului, la capătul unei evoluții modeste și ajutată de arbitri. Cu toate acestea, Viorel Tănase a catalogat haosul din jocul echipei sale drept „pragmatism”.

SPORT CLUB BACĂ‚U – UNIREA TĂ‚RLUNGENI 2-1 (1-1)
SC Bacău: Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, Burcă, Sascău – Întuneric – Husein (28 Șchiopu), Cl. Tudor, B. Rusu (74 Adăscăliței), Hurdubei – B. Ungureanu (80 Predoiu). Antrenor: Viorel Tănase.
Unirea Tărlungeni: Fl. Iacob – Toderașcu (41 Vlăsceanu), Tatarciuc, R. Barbu, Iaru – N. Cristea, Brujan – S. Marin, Marcăș (46 Enceanu), B. Liță (71 Postolache) – L. Nicolae. Antrenor: Laszlo Balint.
Cartonașe galbene: Cl. Tudor (min. 60), Lozneanu (min. 62), Sascău (min. 68) – Marcăș (min. 19), R. Barbu (min. 64), Iaru (min. 79).
Arbitru: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea). Asistenți: Adrian Ionescu (Târgoviște) și Alexandru Midvichi (București).
Spectatori: 150.

Articol și foto de Horia ALEXOAE
 

Mihai Andries 02 Nov. 2013, 19:32 Campionat
Pe aceeași temă