Sabău lămurește faza controversată a penalty-ului primit de „U” Cluj: „Arbitrul a încurcat jucătorii, dar a fost penalty. Respectăm sportul și nu vrem să se insinueze altceva”. Ce i-a spus Abrudan

„U” Cluj a câștigat, astăzi, cu 3-0 pe terenul lui ACS Poli, iar primul gol a venit după un penalty contestat vehement de timișoreni. Reluările tv nu au scos la iveală vreo infracțiune, iar Alexandru Bădăuță, fotbalistul avertizat la acea fază, nu a comis nimic ilegal.

Supărați că arbitrul Cristian Codrea ar fi indicat penalty pentru acțiunea lui Bădăuță, bănățenii chiar au intenționat să iasă de pe teren la indicațiile antrenorului Valeriu Răchită, însă s-au răzgândit rapid.

Clujenii reacționează și Ioan Ovidiu Sabău spune că lucrurile au fost interpretate greșit. Managerul clujenilor spune că a existat o ținere de tricou a lui Paramatti la Abrudan, fază care nu a fost surprinsă de camerele tv, și că penalty-ul a fost perfect justificat.

Greșeala arbitrului a fost în acordarea cartonașului galben. Acesta a încurcat numerele jucătorilor și în loc să-l avertizeze pe italian, acesta i-a dat galben lui Bădăuță.

Sabău spune că l-a chestionat și pe Abrudan, în legătură cu acea fază. „Am văzut să se vorbește pe seama penalty-ului. Din reluare nu se poate observa, dar Abrudan a fost tras de tricou de către Paramatti. Greșeala arbitrului este că a încurcat numerele și i-a acordat cartonaș galben lui Bădăuță, dar penalty a fost. L-am întrebat pe Abrudan după meci și mi-a confirmant: «Era să-mi rupă tricoul, vă dau cuvântul meu.» Ce rost avea să mă mintă după meci?”, a spus, pentru ProSport, Sabău, care, la acest meci, pentru prima dată în acest sezon, a luat loc pe banca tehnică lângă antrenorul Bogdan Lobonț.

Doar trei penalty-uri primite de „U” Cluj

Conducătorului Universității Cluj spune că echipa sa nu poate fi acuzată că este ajutată de arbitri și că nu și-a dorit niciodată asta, de la restartul echipei, din Liga a 4-a.

„A fost abia al treilea penalty pe care îl primim în acest sezon și nu vrem să se creeze imaginea că am fi fost avantajați. Am mers de la început pe un proiect sănătos, respectăm sportul și nu vrem să se insinueze altceva”, a mai spus Ioan Ovidiu Sabău.

Cu 69 de puncte acumulate după 33 de meciuri, „U” Cluj s-a apropiat la un punct de Chindia (locul 2, promovabil direct), care joacă mâine la Sportul Snagov (ora 18:00). Până la finalul sezonului mai sunt cinci etape de disputat, iar clujenii speră să rămână măcar pe locul 3, pe care sunt acum, pentru a participa la barajul pentru a accede în Liga 1.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Pe aceeași temă