S-a schimbat din nou clasamentul Ligii 2! Olimpia a ajuns ultima după o nouă penalizare dictată de FRF. Șase echipe au urcat câte o poziție

Marius ANGHEL 07 Dec. 2017, 18:11 Campionat
S-a schimbat din nou clasamentul Ligii 2!** Olimpia a ajuns ultima după o nouă penalizare dictată de FRF. Șase echipe au urcat câte o poziție

Clasamentul campionatului Ligii a 2-a suferă, pentru a doua săptămână la rând, modificări importante. La fel ca la precedenta ședință a Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, Olimpia Satu Mare a suferit o penalizare de patru puncte și cade din nou pe loc retrogradabil.

Gruparea din Nord-Vestul țării a ajuns acum pe ultima poziție în eșalonul secund, cu două puncte sub CS Balotești și Foresta Suceava, din cauza litigiilor cu foștii jucători. Opt puncte i s-au scăzut Olimpiei în doar câteva zile și trupa antrenată de Zoltan Ritli mai are acum doar 15 puncte din cele 23 pe care le-a obținut pe teren.

Metaloglobus București, Știința Miroslava, Dacia Unirea Brăila, Pandurii Târgu Jiu, CS Balotești și Foresta Suceava urcă fiecare câte o poziție în urma acestei noi depunctări a Olimpiei, Știința scăpând astfel de locul retrogradabil pe care se situa înainte ultimei etape din 2017.

8 puncte de penalizare în total

Datoriile Olimpiei față de foștii jucători au adus clubul sătmărean la depunctări în clasament, la interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători și chiar în pericolul excluderii din campionat. Miercuri, membrii Comisiei de Disciplină au decis din nou depunctarea echipei cu patru puncte din cauza proceselor cu Adrian Voicu și Adrian Ciuc. Săptămâna trecută, echipa din Satu Mare fusese penalizată cu patru puncte din cauza litigiilor cu Adrian Voicu și Iulian Anca Trip.

„Comisia în baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal a dispus sancționarea CS FC Olimpia 2010 Satu Mare cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 16.11.2017-30.11.2017.

Comisia a acordat termen în data de 20.12.2017, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Voicu Ionuț Adrian pentru a evita în continuare depunctarea, este verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cazul litigiului Olimpiei cu Adrian Voicu, unul asemănător fiind dat și în cazul lui Adrian Iacob Ciul.

VEZI cum arată NOUL CLASAMENT al Ligii 2 după depunctarea Olimpiei

Situația financiară a clubului Olimpia este una dramatică, acesta riscând ca în această iarnă să se desființeze. Oricum, dacă nu va reuși să facă rost de bani pentru a stinge rapid litigiile care acum îi aduc depunctări în clasament, Olimpia va ajunge la excluderea din campionat.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Olimpia va juca la Clinceni cu Academica, meci pe care îl va trata cu mai mulți juniori. Acesta contează pentru etapa a 21-a a Ligii 2, a doua a returului și ultima programată în acest an. Campionatul se va relua la finalul lunii februarie 2018.

Marius ANGHEL 07 Dec. 2017, 18:11 Campionat
Pe aceeași temă